Први случај вируса корона на подручју општине Шамац

Штаб за ванредне ситуације општине Шамац обавјештава грађане да је од последњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији од тестираних 14 лабараторијских узорака са подручја општине Шамац вирус корона потврђен код двије особе.

Република Српска 09.05.2020 | 13:14
Први случај вируса корона на подручју општине Шамац

Ријеч је о мушкарцу старом 65 година који је допутовао из Аустрије и који је боравио у локалном карантину у просторијама СШЦ „Никола Тесла" гдје је и тестиран и једној особи женског пола старој 79 година која је прије 14 дана отпуштена са болничког лијечења из ЈЗУ „Свети апостол Лука" у Добоју.

Наведена лица ће бити упућена у карантин у којем бораве лица позитивина на вирус корона у Добоју. Према Одлуци надлежног епиидиомолога лица која су била у контакту са заражном особом су стављена под здравствени надзор у кућној изолацији и биће тестирани.

Поново апелујемо на грађане да буду дисциплиновани и да се придржавају ограничења како би превентивним дјеловањем спријечили потенцијално ширење заразне болести изазване вирусом корона (ЦОВИД 19).

Тренутно се под прописаним здравственим надзором налази 10 особа, док је из здравственог надзора до данас изашло укупно 197 лица.
У карантин на граничном прелазу Шамац тренутно је смјештено шест лица са подручја Републике Српске.

У карантину локалне заједнице који се налази у просторијама СШЦ „Никола Тесла" тренутно се налази пет лица која су са подручја општине Шамац.
Од стране Комуналне полиције у последња 24 часа извршена је контрола седам професионалних возача о поступању по издатим рјешењима о строгој самоизолацији.

Од стране припадника Полицијске станице Шамац није забиљежен ниједан случај непоштовања полицијског часа као ни кршења забране кретања лицима са навршених 65 и више година.

(БН)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Днс

09.05.2020 13:04

Додје Несић и његови пајаци у посјету Шамцу и други дан корона.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добојлија

09.05.2020 13:59

Све заражене на Балкану смјестити у град херој или ти обренград.Ово би могла бити шанса за добојлије да развију бизнис КАРАНТИН!

Name

Демос

09.05.2020 14:13

Рече Канбај и оста жив, ал изгуби тужбу са опстином неповратно. Ово показује да опстинари у Самцу знају добити тужбу када желе.

Name

роби

09.05.2020 13:32

Лаж сваку ноћ се крши полицијски час у улици Вука Карадјица и музика до даске појачана до максимално нидје полицијске патроле

ОДГОВОРИТЕ
Name

бањалуцанин 88

09.05.2020 16:36

Јесу ли Руси и тамо били?

ОДГОВОРИТЕ