Prvi slučaj virusa korona na području opštine Šamac

Štab za vanredne situacije opštine Šamac obavještava građane da je od poslednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji od testiranih 14 labaratorijskih uzoraka sa područja opštine Šamac virus korona potvrđen kod dvije osobe.

Republika Srpska 09.05.2020 | 13:14
Prvi slučaj virusa korona na području opštine Šamac

Riječ je o muškarcu starom 65 godina koji je doputovao iz Austrije i koji je boravio u lokalnom karantinu u prostorijama SŠC „Nikola Tesla" gdje je i testiran i jednoj osobi ženskog pola staroj 79 godina koja je prije 14 dana otpuštena sa bolničkog liječenja iz JZU „Sveti apostol Luka" u Doboju.

Navedena lica će biti upućena u karantin u kojem borave lica pozitivina na virus korona u Doboju. Prema Odluci nadležnog epiidiomologa lica koja su bila u kontaktu sa zaražnom osobom su stavljena pod zdravstveni nadzor u kućnoj izolaciji i biće testirani.

Ponovo apelujemo na građane da budu disciplinovani i da se pridržavaju ograničenja kako bi preventivnim djelovanjem spriječili potencijalno širenje zarazne bolesti izazvane virusom korona (COVID 19).

Trenutno se pod propisanim zdravstvenim nadzorom nalazi 10 osoba, dok je iz zdravstvenog nadzora do danas izašlo ukupno 197 lica.
U karantin na graničnom prelazu Šamac trenutno je smješteno šest lica sa područja Republike Srpske.

U karantinu lokalne zajednice koji se nalazi u prostorijama SŠC „Nikola Tesla" trenutno se nalazi pet lica koja su sa područja opštine Šamac.
Od strane Кomunalne policije u poslednja 24 časa izvršena je kontrola sedam profesionalnih vozača o postupanju po izdatim rješenjima o strogoj samoizolaciji.

Od strane pripadnika Policijske stanice Šamac nije zabilježen nijedan slučaj nepoštovanja policijskog časa kao ni kršenja zabrane kretanja licima sa navršenih 65 i više godina.

(BN)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Dns

09.05.2020 13:04

Dodje Nesić i njegovi pajaci u posjetu Šamcu i drugi dan korona.

ODGOVORITE
Name

Dobojlija

09.05.2020 13:59

Sve zaražene na Balkanu smjestiti u grad heroj ili ti obrengrad.Ovo bi mogla biti šansa za dobojlije da razviju biznis KARANTIN!

Name

Demos

09.05.2020 14:13

Reče Kanbaj i osta živ, al izgubi tužbu sa opstinom nepovratno. Ovo pokazuje da opstinari u Samcu znaju dobiti tužbu kada žele.

Name

robi

09.05.2020 13:32

Laž svaku noć se krši policijski čas u ulici Vuka Karadjica i muzika do daske pojačana do maksimalno nidje policijske patrole

ODGOVORITE
Name

banjalucanin 88

09.05.2020 16:36

Jesu li Rusi i tamo bili?

ODGOVORITE