Побегао из затвора кријући се испод хируршке маске!

Медицинске(хируршке) маске за лице могу умањити ризик од контакта с новим коронавирусом, али они очигледно неким могу да послуже и за бег из затвора скривајући идентитет.

Занимљивости 08.05.2020 | 17:28
Побегао из затвора кријући се испод хируршке маске!

Протеклог викенда, 28-годишњи Куинтин Хендерсон требао је бити пуштен из затвора у округу Цоок због оптужбе за наркотике, али он је уместо тога одлучио дати своје личне податке другом затворенику, 21-годишњем Јахкуезу Сцотту, у замену за обец́ање у износу од 1.000 долара.

Како сви затвореници морају да носе маске за лице како би спречили инфекцију корона вирусом особље затвора каже да је Сцотту било лако да користи пуно име и личне податке Хендерсона као своје сопствено и "изађе из затвора без картице“.

Сцотт, је носио хируршку медицинску маску, затим је користио пуно име и личне податке Хендерсона да се представи као Хендерсон и тако кријући се испод маске напусти притвор“, наводи се у изјави шерифове канцеларије округа Кук.

"Особље у затвору сазнало је да постоји несклад када они нису имали Хендерсонову папирологију када је он пружао своје податке за разрешење. Проводи се интерна истрага, а за Скотом је у току потрага. "




Што се Хендерсона тиче, уместо да изађе из затвора, он је помагао другом затворенику допустивши Скоту да користи његов идентитет, а кауција за њега одређена је на 25.000 долара. Према шерифовој канцеларији, он је задржан под оптужбом да је прекршио своју јамчевину у свом оригиналном случају против наркотика. Тако да се обец́ање у износу од 1.000 долара вероватно нец́е ускоро остварити.

Уред шерифа округа Цоок наредио је савезном судији да обезбеди маске за лице за све затворенике током пандемије коронавируса.

Извор: Занимљивостидана.цом

Коментари / 0

Оставите коментар