Pobegao iz zatvora krijući se ispod hirurške maske!

Medicinske(hirurške) maske za lice mogu umanjiti rizik od kontakta s novim koronavirusom, ali oni očigledno nekim mogu da posluže i za beg iz zatvora skrivajući identitet.

Zanimljivosti 08.05.2020 | 17:28
Pobegao iz zatvora krijući se ispod hirurške maske!

Proteklog vikenda, 28-godišnji Kuintin Henderson trebao je biti pušten iz zatvora u okrugu Cook zbog optužbe za narkotike, ali on je umesto toga odlučio dati svoje lične podatke drugom zatvoreniku, 21-godišnjem Jahkuezu Scottu, u zamenu za obećanje u iznosu od 1.000 dolara.

Kako svi zatvorenici moraju da nose maske za lice kako bi sprečili infekciju korona virusom osoblje zatvora kaže da je Scottu bilo lako da koristi puno ime i lične podatke Hendersona kao svoje sopstveno i "izađe iz zatvora bez kartice“.

Scott, je nosio hiruršku medicinsku masku, zatim je koristio puno ime i lične podatke Hendersona da se predstavi kao Henderson i tako krijući se ispod maske napusti pritvor“, navodi se u izjavi šerifove kancelarije okruga Kuk.

"Osoblje u zatvoru saznalo je da postoji nesklad kada oni nisu imali Hendersonovu papirologiju kada je on pružao svoje podatke za razrešenje. Provodi se interna istraga, a za Skotom je u toku potraga. "




Što se Hendersona tiče, umesto da izađe iz zatvora, on je pomagao drugom zatvoreniku dopustivši Skotu da koristi njegov identitet, a kaucija za njega određena je na 25.000 dolara. Prema šerifovoj kancelariji, on je zadržan pod optužbom da je prekršio svoju jamčevinu u svom originalnom slučaju protiv narkotika. Tako da se obećanje u iznosu od 1.000 dolara verovatno neće uskoro ostvariti.

Ured šerifa okruga Cook naredio je saveznom sudiji da obezbedi maske za lice za sve zatvorenike tokom pandemije koronavirusa.

Izvor: Zanimljivostidana.com

Komentari / 0

Ostavite komentar