За три дана пет заражених особа у Српцу

У србачкој општини евидентирана су још два случаја обољелих лица вирусом корона. Ради се о једној женској и једној мушкој особи које су, према подацима Епидемиолошке службе Дома здравља Србац, биле у породичном контакту са лицима којима је јуче потврдјено присуство овог вируса. 

Република Српска 08.05.2020 | 15:05
За три дана пет заражених особа у Српцу

Тренутно се пет заражених особа са подручја србачке општине налазе у карантину Студентског центра „Никола Тесла“ Бања Лука, док се три лица налазе на лијечењу у Универзитетско-клиничком центру Републике Српске.

У кућној изолацији налази се 37 особа, а у карантину Бардача три особе.

Хигијенско-епидемиолошка служба Дома здравља Србац обавиће тестирање свих лица која су протеклих дана била у контакту заражених особа, а већ је узето 12 узорака која су послата на контролу.

Из ове службе моле градјане србачке општине да и даље прате препоруке Републичког и Општинског штаба за ванредне ситуације и понашају у складу са донесеним закључцима уз, свакако, обавезно ношење заштитних средстава од ширења вируса корона.

"Нови случајеви ширења заразе на чланове једне породице у нашој општини, нажалост, недвосмислено, показује како се лако и брзо манифестује и шири вирус корона. Отуда молим градјане да се не опуштају, већ да се и даље придржавају мјера и препорука јер се само тако можемо супроставити овој зарази“, апелује начелник општине Србац Младјан Драгосављевић.

(БН) 

Коментари / 0

Оставите коментар