Za tri dana pet zaraženih osoba u Srpcu

U srbačkoj opštini evidentirana su još dva slučaja oboljelih lica virusom korona. Radi se o jednoj ženskoj i jednoj muškoj osobi koje su, prema podacima Epidemiološke službe Doma zdravlja Srbac, bile u porodičnom kontaktu sa licima kojima je juče potvrdjeno prisustvo ovog virusa. 

Republika Srpska 08.05.2020 | 15:05
Za tri dana pet zaraženih osoba u Srpcu

Trenutno se pet zaraženih osoba sa područja srbačke opštine nalaze u karantinu Studentskog centra „Nikola Tesla“ Banja Luka, dok se tri lica nalaze na liječenju u Univerzitetsko-kliničkom centru Republike Srpske.

U kućnoj izolaciji nalazi se 37 osoba, a u karantinu Bardača tri osobe.

Higijensko-epidemiološka služba Doma zdravlja Srbac obaviće testiranje svih lica koja su proteklih dana bila u kontaktu zaraženih osoba, a već je uzeto 12 uzoraka koja su poslata na kontrolu.

Iz ove službe mole gradjane srbačke opštine da i dalje prate preporuke Republičkog i Opštinskog štaba za vanredne situacije i ponašaju u skladu sa donesenim zaključcima uz, svakako, obavezno nošenje zaštitnih sredstava od širenja virusa korona.

"Novi slučajevi širenja zaraze na članove jedne porodice u našoj opštini, nažalost, nedvosmisleno, pokazuje kako se lako i brzo manifestuje i širi virus korona. Otuda molim gradjane da se ne opuštaju, već da se i dalje pridržavaju mjera i preporuka jer se samo tako možemo suprostaviti ovoj zarazi“, apeluje načelnik opštine Srbac Mladjan Dragosavljević.

(BN) 

Komentari / 0

Ostavite komentar