Зворник: Обавезна дезинфекција свих привредних субјеката који почињу са радом

Сви привредни субјекти, који од понедељка, 11.05.2020. године након дуже паузе почињу са радом обавезни су да спроведу стручну дезинфекцију објекта и о истој обезбиједе доказ, каже се у саопштењу Градског штаба за ванредне ситуације у Зворнику.

Република Српска 08.05.2020 | 14:35
Зворник: Обавезна дезинфекција свих привредних субјеката који почињу са радом

Додају, Ово је једна од мјера за спречавање и сузбијање заразних болести порписаних Законом о заштити становништва од заразних болести Републике Српске. 

"Након почетка рада, сви власници објеката биће обавезни да спроводе и минимално два пута дневну дезинфекцију. Надлежне службе и предузећа града Зворника су у протеклом периоду спроводиле редовну дезинфекцију улица, јавних површина и објеката јавних установа", стоји у саопштењу.

Даље се каже да же ЈПВОУ дјечији вртић "Наша радост" почети са радом послије 1. јуна, одлучено је у овој установи на основу спроведене анкете међу родитељима. Више од 80% родитеља сматра да нема потребе да се вртић за дјецу отвори раније.
 
У суботу, 9. маја у свијету се обиљежава Дан побједе над фашизмом у Другом свјетском рату. Овај дан је државни празник у Републици Српској. 

"У дане републичких празника, а ради задовљавања неопходних потреба грађана, дужни су да раде: здравствене установе, апотеке, предузећа за пружање комуналних услуга, електричне и топлотне енергије, одржавање путева, а дозвољен је рад трговинама прехрамбене робе и осталим трговинским и занатским радњама.  Радно вријеме се одређује најдуже до 15:00 часова", саопштено је.
 
Градски штаб за ванредне ситуације града Зворник позива грађане да одговорним понашањем брину о свом здрављу, да поштују прописане мјере и наредбе. 

(БН)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

приједор

08.05.2020 12:57

Зовите русе они најбоје дезинфикују.....није их Чизмица без везе одликовала..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

08.05.2020 13:31

И ти мислис да си духовит

Name

Мики

08.05.2020 14:13

Ре. А сто није духовит

Name

Зоки

08.05.2020 13:47

Дебели мораш знати елементарне ствари а не само дрп систем.Дезинфекција улица је једно а прање друго!!Иначе моја улица је ОПРАНА САМО ЈЕДНОМ У ПОСЛЕДЊИХ 10 ГОД.МОЈ ДЕБЕЛИ ТИ СИ МАМАЦ ЗА БУДАЛЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цицерон

08.05.2020 14:36

Предлажем да Руси поново запраше праском за златицу. ??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Андриц

08.05.2020 17:13

Па како привредни субјекти морају два пута дневно врсити дезинфекцију,а УКЦ једном дезинфиковали руси и то је то...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Деа

08.05.2020 19:23

По закону у слуцају овакве епиде. ситуације, није дузан приврwдни субјекат о свом троску да врси дезинфекцију локала, објеката него то дрзава ради. Прво пустате народ да купује средства која им нуде маркети, за која незнамо да ли стварно делују, уместо да нам ви донесете та иста. ТОЛИКО ГОСПОДИНЕ НАЦЕЛНИЦЕ УПС,,, БИВСИ ДИЛЕР И КАМАТАС ГРАДА ЛОЗНИЦЕ

ОДГОВОРИТЕ