Zvornik: Obavezna dezinfekcija svih privrednih subjekata koji počinju sa radom

Svi privredni subjekti, koji od ponedeljka, 11.05.2020. godine nakon duže pauze počinju sa radom obavezni su da sprovedu stručnu dezinfekciju objekta i o istoj obezbijede dokaz, kaže se u saopštenju Gradskog štaba za vanredne situacije u Zvorniku.

Republika Srpska 08.05.2020 | 14:35
Zvornik: Obavezna dezinfekcija svih privrednih subjekata koji počinju sa radom

Dodaju, Ovo je jedna od mjera za sprečavanje i suzbijanje zaraznih bolesti porpisanih Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti Republike Srpske. 

"Nakon početka rada, svi vlasnici objekata biće obavezni da sprovode i minimalno dva puta dnevnu dezinfekciju. Nadležne službe i preduzeća grada Zvornika su u proteklom periodu sprovodile redovnu dezinfekciju ulica, javnih površina i objekata javnih ustanova", stoji u saopštenju.

Dalje se kaže da že JPVOU dječiji vrtić "Naša radost" početi sa radom poslije 1. juna, odlučeno je u ovoj ustanovi na osnovu sprovedene ankete među roditeljima. Više od 80% roditelja smatra da nema potrebe da se vrtić za djecu otvori ranije.
 
U subotu, 9. maja u svijetu se obilježava Dan pobjede nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu. Ovaj dan je državni praznik u Republici Srpskoj. 

"U dane republičkih praznika, a radi zadovljavanja neophodnih potreba građana, dužni su da rade: zdravstvene ustanove, apoteke, preduzeća za pružanje komunalnih usluga, električne i toplotne energije, održavanje puteva, a dozvoljen je rad trgovinama prehrambene robe i ostalim trgovinskim i zanatskim radnjama.  Radno vrijeme se određuje najduže do 15:00 časova", saopšteno je.
 
Gradski štab za vanredne situacije grada Zvornik poziva građane da odgovornim ponašanjem brinu o svom zdravlju, da poštuju propisane mjere i naredbe. 

(BN)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

prijedor

08.05.2020 12:57

Zovite ruse oni najboje dezinfikuju.....nije ih Čizmica bez veze odlikovala..

ODGOVORITE
Name

Re

08.05.2020 13:31

I ti mislis da si duhovit

Name

Miki

08.05.2020 14:13

Re. A sto nije duhovit

Name

Zoki

08.05.2020 13:47

Debeli moraš znati elementarne stvari a ne samo drp sistem.Dezinfekcija ulica je jedno a pranje drugo!!Inače moja ulica je OPRANA SAMO JEDNOM U POSLEDNJIH 10 GOD.MOJ DEBELI TI SI MAMAC ZA BUDALE.

ODGOVORITE
Name

Ciceron

08.05.2020 14:36

Predlažem da Rusi ponovo zapraše praskom za zlaticu. ??

ODGOVORITE
Name

Andric

08.05.2020 17:13

Pa kako privredni subjekti moraju dva puta dnevno vrsiti dezinfekciju,a UKC jednom dezinfikovali rusi i to je to...

ODGOVORITE
Name

Dea

08.05.2020 19:23

Po zakonu u slucaju ovakve epide. situacije, nije duzan privrwdni subjekat o svom trosku da vrsi dezinfekciju lokala, objekata nego to drzava radi. Prvo pustate narod da kupuje sredstva koja im nude marketi, za koja neznamo da li stvarno deluju, umesto da nam vi donesete ta ista. TOLIKO GOSPODINE NACELNICE UPS,,, BIVSI DILER I KAMATAS GRADA LOZNICE

ODGOVORITE