Осигурање за оне који немају регулисан статус

Влада Републике Српске прихватила је данас Приједлог уредбе са законском снагом о допунама Закона о здравственом осигурању, којом се регулише обезбјеђивање финансирања здравствене заштите и за грађане Српске који немају регулисан статус осигураног лица у обавезном здравственом осигурању.

Република Српска 07.05.2020 | 14:37
Осигурање за оне који немају регулисан статус

Фонд здравственог осигурања Републике Српске обезбјеђује финансирање здравствене заштите за грађане Републике Српске који немају утврђено својство осигураног лица у обавезном здравственом осигурању за вријеме трајања ванредне ситуације и ванредног стања за територију Српске.

Средства за покриће насталих обавеза по основу права на здравствену заштиту обезбјеђују се из буџета Републике Српске, путем надлежних министарстава, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе с јавношћу.

Разлог за прихватање ове уредбе, која ће бити упућена предсједнику Републике Српске Жељки Цвијановић на даље поступање у складу са уставним овлашћењима, садржан је у потреби спречавања ширења новог вируса корона и обољења узрокованог овим вирусом обезбјеђивањем финансирања здравствене заштите за грађане који немају регулисан статус осигураног лица у обавезном здравственом осигурању.

(Срна)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

НС

07.05.2020 13:21

Здраво. Занима ме када це поцети радити стоматолоске ординације које се налазе у склопу домова здравља, посто видим да су рекли да приватне-стоматолоске радње поцињу с радом од понедељка, а ниста нису рекли за јавне? поздрав

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сандра

08.05.2020 11:18

Боље да идете код приватника јер љубазнији су, имају много стрпљења и помогну боље а не само да узму паре.

Name

Стварно

07.05.2020 13:29

Се убише од бриге...ух ух

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миркан

07.05.2020 13:43

Оставите ту одлуку да буде трајна и послије пандемије.Напокон потез за похвалу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јелка

07.05.2020 14:17

Доста ми је поцетак текста, опет це неко да муне народске паре

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

07.05.2020 14:49

У праву сте Јелка само неце нико да муне те паре него це остати у будзету да исплату њихових плата.Јер људи се код нас лијеце у кафани засто би исли у болницу да их лијеце конобари јер их у болници исто цекају конобари.

Name

Андриц

07.05.2020 15:36

Хахаха,па ко је овде луд.Они доносе овај закон сад кад је просло вец два мјесеца и кад це ускоро укинути ванредно стање,ма браво...А неце ни ванредна ситуација потрајати дуго.Да не помињем то да у Укц примају само хитне слуцајеве.Па зар се и на овакав нацин убиру поени мајку му...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Последњи кинески цар

07.05.2020 15:42

Обезбједили свима здравствену заштиту, а у протекла два мјесеца нико се скоро није могао ни лијечити, тако да је Фонд у ствари са епидемијом добро и прошао, профитирао је у односу на редовно стање. Шта ти вриједи осигурање када без "короне" ниси у стању прећи праг било које здравствене установе. Неко је написао да оставе ту одлуку на снази стално, и то би онда био добар потез "одговорне власти". Видјећемо их на дјелу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Меги

07.05.2020 15:53

О мајку вам васу па јуце сам била у фонду и портир ме није пусто уз образлозење да не требам ни улазити јер це свима бити продузена здравствена застита до краја маја, али ето ипак само људима који немају ријесен статус.

ОДГОВОРИТЕ