Osiguranje za one koji nemaju regulisan status

Vlada Republike Srpske prihvatila je danas Prijedlog uredbe sa zakonskom snagom o dopunama Zakona o zdravstvenom osiguranju, kojom se reguliše obezbjeđivanje finansiranja zdravstvene zaštite i za građane Srpske koji nemaju regulisan status osiguranog lica u obaveznom zdravstvenom osiguranju.

Republika Srpska 07.05.2020 | 14:37
Osiguranje za one koji nemaju regulisan status

Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske obezbjeđuje finansiranje zdravstvene zaštite za građane Republike Srpske koji nemaju utvrđeno svojstvo osiguranog lica u obaveznom zdravstvenom osiguranju za vrijeme trajanja vanredne situacije i vanrednog stanja za teritoriju Srpske.

Sredstva za pokriće nastalih obaveza po osnovu prava na zdravstvenu zaštitu obezbjeđuju se iz budžeta Republike Srpske, putem nadležnih ministarstava, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Razlog za prihvatanje ove uredbe, koja će biti upućena predsjedniku Republike Srpske Željki Cvijanović na dalje postupanje u skladu sa ustavnim ovlašćenjima, sadržan je u potrebi sprečavanja širenja novog virusa korona i oboljenja uzrokovanog ovim virusom obezbjeđivanjem finansiranja zdravstvene zaštite za građane koji nemaju regulisan status osiguranog lica u obaveznom zdravstvenom osiguranju.

(Srna)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

NS

07.05.2020 13:21

Zdravo. Zanima me kada ce poceti raditi stomatoloske ordinacije koje se nalaze u sklopu domova zdravlja, posto vidim da su rekli da privatne-stomatoloske radnje pocinju s radom od ponedeljka, a nista nisu rekli za javne? pozdrav

ODGOVORITE
Name

Sandra

08.05.2020 11:18

Bolje da idete kod privatnika jer ljubazniji su, imaju mnogo strpljenja i pomognu bolje a ne samo da uzmu pare.

Name

Stvarno

07.05.2020 13:29

Se ubiše od brige...uh uh

ODGOVORITE
Name

Mirkan

07.05.2020 13:43

Ostavite tu odluku da bude trajna i poslije pandemije.Napokon potez za pohvalu.

ODGOVORITE
Name

Jelka

07.05.2020 14:17

Dosta mi je pocetak teksta, opet ce neko da mune narodske pare

ODGOVORITE
Name

Nostradamus

07.05.2020 14:49

U pravu ste Jelka samo nece niko da mune te pare nego ce ostati u budzetu da isplatu njihovih plata.Jer ljudi se kod nas lijece u kafani zasto bi isli u bolnicu da ih lijece konobari jer ih u bolnici isto cekaju konobari.

Name

Andric

07.05.2020 15:36

Hahaha,pa ko je ovde lud.Oni donose ovaj zakon sad kad je proslo vec dva mjeseca i kad ce uskoro ukinuti vanredno stanje,ma bravo...A nece ni vanredna situacija potrajati dugo.Da ne pominjem to da u Ukc primaju samo hitne slucajeve.Pa zar se i na ovakav nacin ubiru poeni majku mu...

ODGOVORITE
Name

Poslednji kineski car

07.05.2020 15:42

Obezbjedili svima zdravstvenu zaštitu, a u protekla dva mjeseca niko se skoro nije mogao ni liječiti, tako da je Fond u stvari sa epidemijom dobro i prošao, profitirao je u odnosu na redovno stanje. Šta ti vrijedi osiguranje kada bez "korone" nisi u stanju preći prag bilo koje zdravstvene ustanove. Neko je napisao da ostave tu odluku na snazi stalno, i to bi onda bio dobar potez "odgovorne vlasti". Vidjećemo ih na djelu.

ODGOVORITE
Name

Megi

07.05.2020 15:53

O majku vam vasu pa juce sam bila u fondu i portir me nije pusto uz obrazlozenje da ne trebam ni ulaziti jer ce svima biti produzena zdravstvena zastita do kraja maja, ali eto ipak samo ljudima koji nemaju rijesen status.

ODGOVORITE