У Српцу још једно лице заражено вирусом корона

Данас је забиљежен и седми  случај обољења  од вируса корона у србачкој општини.  Ријеч је о мушкарцу средње старосне доби, који се због  можданог удара, петнаест дана налазио на лијечењу на неуролошком одјељењу Опште болнице Градишка. 

Република Српска 06.05.2020 | 14:58
У Српцу још једно лице заражено вирусом корона

Ова особа је два пута тестирана на вирус корона. Први пут је налаз био негативан, док је други тест од 4. маја показао присуство вируса корона. Заражена особа  је из градишке болнице пребачена на  Клинику за Инфективне болести УКЦ Бања Лука.  

Због овог и сличних случајева, из Епидемиолошке службе србачког Дома здравља позвали су све пацијенте који су отпуштени са лијечења из Опште болнице Градишка и Универзитетско-клиничког центра Бања Лука да се одмах јаве свом породичном љекару  како би благовремено добили одредјена упутства о даљем понашању везано за заштиту  од ширења вируса корона. 

Истовремено је апеловано на све градјане да досљедно поштују предузете мјере и упозорено да још увијек  нема мјеста  опуштању. 

У овој општини у кућној изолацији  налазе се 42 особе од којих је већина била у непосредном контакту са зараженим лицима, као и особе које су изашле из карантина Бардача. У овом карантину налази се још 5 лица која су дошла из иностранства. 

(БН/С.К)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Ово је нетача вијест

06.05.2020 14:14

Чему ове лажи од стране надлежних? Избацују бројке и лажу народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Микац

06.05.2020 14:44

Без везе о том лазном вирусу извјеставати,бар због неколицине слободомислецих људи који су ту прицу провалили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србац

06.05.2020 15:15

Гдје сте Вас два господина завршили медицину? И коме се Ви обраћате за помоћ када се разболите, вулканизеру или љекару? Покриј те се по глави и не лупајте глупости, данас на Ђурђевдан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Србац

06.05.2020 15:38

Ала су се Српчани разлагали. Све ми ово личи да ко год умре од рака или неке друге болести они га евидентирају да је од короне. Мајке вам га лажовске

ОДГОВОРИТЕ
Name

Остоја

06.05.2020 15:40

Овај Србац мисли ако је Ђурђевдан да смије лагати, а да други не смију рећи истину. Хаха.. који болесно-лажовски умови.

ОДГОВОРИТЕ
Name

србац

08.05.2020 07:21

истина је, цовјека су ставили са заразеним пацијентом у собу и вирус се пренио, цовјек је на неурологију примљен због мозданог удара због недостатка струцности су га 10 дана по пријемо послали на укц одјељење цовид јос док је тест био негативан и два дана касније слузбено потврдили присуство короне цовјек је отисао у болницу због друге болести а добио је корону

ОДГОВОРИТЕ