U Srpcu još jedno lice zaraženo virusom korona

Danas je zabilježen i sedmi  slučaj oboljenja  od virusa korona u srbačkoj opštini.  Riječ je o muškarcu srednje starosne dobi, koji se zbog  moždanog udara, petnaest dana nalazio na liječenju na neurološkom odjeljenju Opšte bolnice Gradiška. 

Republika Srpska 06.05.2020 | 14:58
U Srpcu još jedno lice zaraženo virusom korona

Ova osoba je dva puta testirana na virus korona. Prvi put je nalaz bio negativan, dok je drugi test od 4. maja pokazao prisustvo virusa korona. Zaražena osoba  je iz gradiške bolnice prebačena na  Kliniku za Infektivne bolesti UKC Banja Luka.  

Zbog ovog i sličnih slučajeva, iz Epidemiološke službe srbačkog Doma zdravlja pozvali su sve pacijente koji su otpušteni sa liječenja iz Opšte bolnice Gradiška i Univerzitetsko-kliničkog centra Banja Luka da se odmah jave svom porodičnom ljekaru  kako bi blagovremeno dobili odredjena uputstva o daljem ponašanju vezano za zaštitu  od širenja virusa korona. 

Istovremeno je apelovano na sve gradjane da dosljedno poštuju preduzete mjere i upozoreno da još uvijek  nema mjesta  opuštanju. 

U ovoj opštini u kućnoj izolaciji  nalaze se 42 osobe od kojih je većina bila u neposrednom kontaktu sa zaraženim licima, kao i osobe koje su izašle iz karantina Bardača. U ovom karantinu nalazi se još 5 lica koja su došla iz inostranstva. 

(BN/S.K)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Ovo je netača vijest

06.05.2020 14:14

Čemu ove laži od strane nadležnih? Izbacuju brojke i lažu narod.

ODGOVORITE
Name

Mikac

06.05.2020 14:44

Bez veze o tom laznom virusu izvjestavati,bar zbog nekolicine slobodomislecih ljudi koji su tu pricu provalili.

ODGOVORITE
Name

Srbac

06.05.2020 15:15

Gdje ste Vas dva gospodina završili medicinu? I kome se Vi obraćate za pomoć kada se razbolite, vulkanizeru ili ljekaru? Pokrij te se po glavi i ne lupajte gluposti, danas na Đurđevdan.

ODGOVORITE
Name

re Srbac

06.05.2020 15:38

Ala su se Srpčani razlagali. Sve mi ovo liči da ko god umre od raka ili neke druge bolesti oni ga evidentiraju da je od korone. Majke vam ga lažovske

ODGOVORITE
Name

Ostoja

06.05.2020 15:40

Ovaj Srbac misli ako je Đurđevdan da smije lagati, a da drugi ne smiju reći istinu. Haha.. koji bolesno-lažovski umovi.

ODGOVORITE
Name

srbac

08.05.2020 07:21

istina je, covjeka su stavili sa zarazenim pacijentom u sobu i virus se prenio, covjek je na neurologiju primljen zbog mozdanog udara zbog nedostatka strucnosti su ga 10 dana po prijemo poslali na ukc odjeljenje covid jos dok je test bio negativan i dva dana kasnije sluzbeno potvrdili prisustvo korone covjek je otisao u bolnicu zbog druge bolesti a dobio je koronu

ODGOVORITE