Иницијатива за лакши долазак дијаспоре у БиХ

С обзиром на важност дијаспоре у економском сегменту БиХ, рачунајући прије свега годишњу потрошњу и узимајући у обзир пандемију корона вируса те рестриктивне мјере, покренута је иницијатива да се олакша долазак дијаспоре у БиХ, али уз све заштитне мјере.

Босна и Херцеговина 06.05.2020 | 10:31
Иницијатива за лакши долазак дијаспоре у БиХ

Иницијативу су покренули Ахмед Хусагић, координатор за интеграцију аустријске политичке партије СПО, те делегат у Дому народа БиХ Денис Бећировић (СДП). Циљ је прије свега ублажавање економских посљедица изазваних пандемијом корона вируса, што ће БиХ значајно погодити.

– Узимајући у обзир повезаност дијаспоре с Босном и Херцеговином и њихову жељу за посјетом, али и олакшавање путовања пословних људи, покрећемо иницијативу према надлежним државним органима за доношење конкретних мјера како би наши грађани могли овог љета провести годишњи одмор у Босни и Херцеговини – наводи се у иницијативи.

Од велике је важности да се у БиХ усвоје рјешења како би се отвориле границе за грађане, али у исто вријеме испуниле и све заштитне мјере како зараза корона вирусом не би била увезена са стране.

– Наши људи који живе и раде у иностранству имају велику жељу да свој годишњи одмор проведу у Босни и Херцеговини и зато у њихово име позивамо надлежне органе власти да правовремено предузму кораке како би им се то и омогућило. Такође их позивамо да остваре контакте са сусједним државама и с државама у којима живи највише грађана БиХ, као што је то урадила Хрватска, како би се с тим владама договориле могућности путовања – наглашено је у иницијативи.

Надлежни органи требају имати на уму да Свјетска банка процјењује да ће Босна и Херцеговина имати пад готовинских дознака од дијаспоре 20% у односу на прошлу годину, када је званичан обим дознака износио око 2,4 милијарде КМ, а незванично око 4 милијарде КМ. Поред одржавања контаката дијаспоре с породицама и пријатељима из Босне и Херцеговине, њихов долазак ће омогућити и већи прилив новца који је за Босну и Херцеговину о овој кризи пријеко потребан.

– Увијек нам мора бити јасно и да се, без обзира на то који данас пасош посједују, ради о становницима Босне и Херцеговине. Сви они у овој земљи имају своје породице и њихово је елементарно људско право да их посјете и неко вријеме проведу у њиховој близини. Наравно, свака акција органа власти Босне и Херцеговине мора подразумијевати бригу за здравље наших грађана. Једна од опција свакако је увођење брзих тестова на граничним пријелазима, а мјера која већ постоји у пракси одређених европских држава је слободан улазак на територију државе под условом да путник приложи валидан лабораторијски налаз да није заражен корона вирусом не старији од четири дана. Због тога позивамо Савјет министара БиХ да, у сарадњи с надлежним органима и институцијама, донесу одговарајуће мјере којим ће уз све друге мјере заштите здравља омогућити лакшу физичку комуникацију дијаспоре с њиховом домовином. Те мјере потребно је дефинисати и прописати што прије како би наши грађани могли на вријеме планирати свој боравак и како би им се правовремено послала порука да су добродошли у својој домовини Босни и Херцеговини – закључују аутори иницијативе.

(Клиx)

Коментари / 72

Оставите коментар
Name

Дијаспора

06.05.2020 08:39

Е свака цаст да се неко сјетио и ово питање да покрене. Надамо се да це сто прије бити ријесено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АмирБа

06.05.2020 08:59

да јесте добро, а јеси ли спреман платити тест на корона вирус, ја нисам , радије цу те паре послати фамилији неголи дати лоповима који сада хоце да зараде на овоме свему, ја за моју породицу да дам 800€ за тестове не пада ми на памет

Name

Хм

06.05.2020 09:06

Шта овај може? Опозиција у Аустрији, а у БиХ се нормално ништа не пита.

Name

Ре

06.05.2020 09:15

Па и ако будем морао имати урадјен тест радије ћу га урадити у иностранству у болници него код ових лопова на граници. Али мислим да неће увести ни те тестове. Опет ће већина одустати од доласка. Тест вриједи маx 4 дана, а на одмору будеш 10-15 дана. Значи да би отишао и вратио се мораш два теста урадити. Ако им је стварно стало до прихода неће уводити ништа што се плаћа (барем не пуно).

Name

Дијаспора

06.05.2020 09:40

Ево ти к.... сто цу вам икад доле доци. Сад вам је дијаспора вазна кад нема новца висе па дај да им извуцемо ист год моземо. Па господо имам ја гдје свој новац тросити. Ви мени сада нисте потребни никако.

Name

Ненад

06.05.2020 10:17

Ма ја таман навикао и не зури ми се у Бејха.Како то да су нас се сјетили потребало им пара па зар нисмо ми управо криви сто смо донијели доле корону.Или саобрацајној полицији недостаје написаних казни или мита зато сто ниси упалио свјетло мозда ниси дао смигавац мозда си пресао километар два да ниси појас завезо.Ма хвала на васој бризи боље да не долазимо мислим за вас ма правимо гузве па безобразни смо брзо возимо итд.А мене доле обилазо Ауди и то на пуној линији Бејха таблице неко веома јак и моцан.

Name

да али

06.05.2020 11:35

А дали је и велики баја за ту иницијативу. Цујем да је код н. Градиске карантин као смјестај са пет звјездица

Name

Ре

06.05.2020 11:56

Треба еврица?

Name

Одговор Дијаспоре

06.05.2020 12:08

Ако хоћете да дођемо и да трошимо код вас, онда ћете морати одустати од глупих извлачења наших, тешко зарађених пара - дакле, оканите се тих тестова, то су и тако глупости, и пијана врана то зна! Потрошићемо ми и оставити много више, али не правите нас будалама! У Швајцарској тај тест кошта 150 Франака, а код вас, чак 200 еура??? Срам да вас буде!

Name

Маx

06.05.2020 12:48

Па нормално да сте нам потребни само због пара. Малте не друго ниста нисте способни ни понудити и урадити, да јесте остали би овдје и размисљали својом глабом а не слусали апорте Свабе, Словенца, Аустријанца итд. Саљи те паре и останите горе. Лп

Name

Ре макс

06.05.2020 14:22

Ти шоњо и њоњо, језик за зубе, јер се теби нико није ни обратио, него властима, ове назови државе, а то сигурно не спадаш у њих! Чуј МАX, баш си ми ти неки велики патриота, чим си себи дао такво име - ма отишао би и ти, само нигдје не примају такве нераднике!

Name

Маx

06.05.2020 15:53

Био овај у Прагу, Моравској, Будимпести, Паризу, Бецу, Сасуолу, Болоњи,, Москви, Трсту, Берлину, Анкари али као туриста мали нестасни Ре. А ти морас изаци из ормара и склонути псеудоним те се представити ако хоцес русити власт мали пацовцицу. Мора народ знати ко је та громада,, Ре '' да бих кренуо за њим у обарање систем стакорцицу љигави. Е да, све ми мозес реци осим да сам гастарбајтер јер то ме опасно вриједја....

Name

Ре Макс

06.05.2020 16:58

Чуј Маx, знам каква су то "туристичка путовања", иде се аутобусом, максимално пуним за 100-200 марака, нема хотелског смештаја, нема оброка, јер за те паре не може ни бити - спава се у аутобусу, а храни по маркетима успут, ал битно да се видјело "свијета"?! Имам такве у комшилуку, пропутовала цијелу Европу, за мале паре! А што се тебе тиче, мишу један из мекиња, изгледа да од школе имаш 3 часа и велики одмор, јер си скроз неписмен, граматика ти је тотална непознаница, па ти је мој савјет - назад у школу, док није касно! А ако је "власт" спала да је бране такви мишеви мекињаши, онда јао за такву власт!

Name

Маx

06.05.2020 17:25

Ма не аутобусом,, храбри '' и вјецно скриврни испод јоргана Ре. Овај вецину тих дестинација обрисао својим возилом, марке Волво 2014 годиште. Да, заборавих споменути Лион и то 12 дана. Да се овдје зарадити цак и ако си аполитицан, невидљова громадо.. Јбг тако је...

Name

бањалуцанин 88

06.05.2020 18:05

Сад нам је,ваљда, свима јасно засто су тестирања на вирус у РС минимална. Требају на граници. Цијена, ситница, ни 400 марака.

Name

Ре Мах

06.05.2020 18:58

За "аполитичног" и неписменог Маха једно објашњење - Ре значи Реплика, а ко сам ја и како се зовем, то није твој проблем - теби се свакако нећу представљати! А то, да се хвалиш такав неписмен, добрим зарадама, скупим аутом, луксузом - могуће је, али не у нашој земљи, и не поштеним радом! Још једном пријатељски савјет : врати се у школу, описмени се, прочитај неку књигу, неће ти згорег бити, јер паре данас имаш, а сутра немаш, поготово код нас - промијени се политичка гарнитура, и пропаде ти "бизнис"! Лаку ноћ Макс, велики патриото, што се мене тиче расправа је завршена!

Name

Маx

06.05.2020 19:26

Ре, иди у ормар или се завлаци под јорган и смисљај тактику како срусити систем. Ипак, могао би се представити само мени а ја нецу никоме реци ко си ,, громадо '' невидљива....

Name

Ацо

06.05.2020 20:40

Е мој Маx циме се нстоварис и обилазис свијет. Таман ти треба толико дана док потудис робу. Посаље те газда за ситну лову са добрим аутом и добрим стеком.

Name

психолог

07.05.2020 06:35

Овај маx пуца од патриотизма ко и остали папци

Name

Марко

06.05.2020 08:55

Они ако не дођу и не потроше паре, ми овде само у Бога још можемо да се поуздамо

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

06.05.2020 09:25

А ни тај вам неце помоци...

Name

Ре Марко

06.05.2020 09:25

Вама дијаспора треба само да вам паре дају,ко год дође да те види,сачека да види хоћеш ли му шта дати ако види да нема пара,одмах устаје и одлази .Постали сте просјаци

Name

Гавро

06.05.2020 15:15

А кога ти слусас Маx. Вјероватно си до врата у супку неком од владајуцих. Поклопи се ретардињо.

Name

Корона

06.05.2020 09:02

Напокон да неко мисли и на оне сто раде у сусједним земљама а породице остале у БиХ..који нису долазили куци због карантина јер им газде недозвољавају останак дузе од пара дана..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тане

06.05.2020 09:06

Браво од тога зависе многе занатске радње.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

И ја сам

06.05.2020 09:06

Ма која глупост.Ко це да плаца те скупе тестове.Ста са људима који раде у хр ил сло.и иду сваки викенд куци,седмицну зараду давари Милораду Додику за тестове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цињеница

06.05.2020 20:25

Нико за такве и не покреце питање, такви су у старту пустени низ воду, на залост, многи су у хаосу јер немају смјестај у Словенији, знам много колега који нису могли висе издрзати да не виде породицу, дали су отказе и вратили се, другог нацина висе и нема, јер не мозес узети неплацено, не мозес се вратити као сто оду Цеси, Мадјари, Словаци, Хрвати,...сви преко викенда одосе куци, једино ми, говна из Србије и РС, не моземо, додусе не мозе ни ФБиХ једино сто они немају групњак кара(нтин)...требамо се ми удрузити преко група и направити циркус на граници, исто као мигранти са друге стране, па да видим ту силу која би нас спријецила да удјемо и одемо куци. УСТАВ лијепо стити нас, али се ми не знамо изборити за оно сто нам Устав даје.

Name

Ето криминала на X

06.05.2020 09:06

Сада и од тога направите бусинесс и одаберите апотеке (проминетних власника) који ће бити снабдјеваци тестовима за граничне прегледе. Људи који живе вани су већ под контролом у земљама у којима живе. Прије це бити да се заразе за вријеме посјете у БиХ. Имајући у виду досадашње игијенске увјете у тзв. шаторским карантенима (срамотно И испод сваког нивоа) боље би било заобићи читаву БиХ, али посебно РС и сусрет са резимским дјелатницима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

06.05.2020 10:02

Управо тако. Ево у Словенији у задњих 5 дана тестирано 2500 особе, а 5 позитивних. То је 0,2%! И сада они малтретирају људе који су у тој држави провели 3,5 мјесеца (читаву епидемију, карантин, изолацију), никакав симптом нису имали, као они ће донијети вирус у државу гдје је проценат заражених у односу на тестиране 10% сваки дан.

Name

Дјордје

06.05.2020 09:08

Хвала богу да се неко сетио ,људима треба омогућити да додју.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Киклоп

06.05.2020 09:13

Многи неце долазити,али пробајте мало и без нас. И онако нас немозете оцима видјети (цаст мањини којој не сметамо).

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

06.05.2020 12:56

Та мањина је она који имају своје у иностранству мада и они се полако мијењају јер се пласе на неки нацин се дистанцирају.

Name

555

06.05.2020 09:21

Браво...СЛОБОДА кретања и само Слобода

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаффа

06.05.2020 09:22

Само без тих скупих тестова на корону...нас 4-оро да дајемо 500€ за тестове у једном правцу, па назад исто толико, не пада нам на памет!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Студент

06.05.2020 09:23

Напокон неко да мисли на нас вани. Само јос да казем, висе смо погодјени ми студенти који смо остали заглављени вани и не моземо куци. Првенствено због тог скупног карантина јер имамо обавезе за факс онлине и то не би било могуце извести у тим условима. Волио бих да се неко и нас сјети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тајно

06.05.2020 09:49

Укините карантине нека се иде у куцну изолацију посебно они којих никога немају у куци сем њих сто долзе тако је сигурније по њих

Name

Милорад Додик

06.05.2020 13:00

За вас имамо попуст на тестирање 10%,а по доласку спремили смо вам и дипломе по повољним цијенама брзе без пдв-еа тако да устедите вријеме а ми добијемо новац.

Name

Лав

06.05.2020 09:57

Свака част за интерес нас сто радимо вани али само се Федерација интересује а де Додик шта он мисли да само паре узима он од нас живи сто донесемо паре доле зато позивам сву дијаспору немој те слати паре кући да видимо како ће РС да преживи и докле пуно поздрава за све сто живе вани

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зумра

06.05.2020 10:55

Што прије усвајање за народ који је као туриста остао за повратак у БИХ

ОДГОВОРИТЕ
Name

кум

06.05.2020 11:19

Корона неце на ову капију јер то је далеко од уласка у једну дрзаву а колико су пара отели народу.СВИ су БАГРЕ од ове линије па до Сарајева а саборно мјесто је БЛ са предградјем Лактаси.

ОДГОВОРИТЕ
Name

куме

06.05.2020 13:27

Сјецас ли се ратног пореза за дијаспору? Додо га није уводио тада бесе СДС на власти.Неправим разлику измедју СДС и СНСД бандит до бандита.Само гледају своје гу..це је.е им се за народ.Извињавам се на кратицама.

Name

Маx

06.05.2020 18:52

Сиротиња која је остала да брани ове просторе гинула и давала синове па опет не кука толико колико гастарбајтери за 200 - 300 км које су слали из вана а горе пунили своје дзепов 4 ратне године. Најбоље би било да се ти муценици јаве па да им ми од свог борацког додатка санирамо стету.

Name

ре маx

06.05.2020 19:53

Зали Бозе сто људи дадосе зивоте, низаста...! Борили се против унитарнр БХ и ста добисе....?? Паметном доста,јад и туга....!

Name

Маxо

06.05.2020 11:29

Они нису успјели Границни прелаз Путника и прије Вируса да организују да се нецека сатима а камоли са неким Тестовима. Мој приједлог да ко нема тест уз себе да се јави у својој опстини у Амбуланту која узму узорак и јаве у року 24х дал је заразен и није. У та 24х остаје се куци без контакта после ако је ОК слободно кретање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не

06.05.2020 18:13

Много је једноставније, једноставно, не доћи!!! Па имам и овдје гдје отићи на одмор! У сваком случају, хвала!

Name

Андриц

06.05.2020 13:04

А засто да нам долазе.Како се Ахмед и Денис нису сјетили пада економије кад је поцињало све.Тад је требало бранити економију,сад је касно.Ми привредницими смо говорили на поцетку да нас не затварате,а власт је говорила да морају,јер су зивоти најбитнији.Ста,јел то знаци да мој зивот је био битан тад,а сад висе није битан.У цему је разлика.Немојте долазити,дабогда фијаспорци не досли до љета следеце године,дабогда ниједну марку не искористили од ММФ-а,дабогда све се угасило у овој земљи,да ниста не ради,па и ја први.Али не дајмо да нас праве будалама.Ако је битан зивот,онда је битан и у августу исто ко у марту.Ако је битна економија,онда је требала бити од првог дана.Ово је најгори сценарио,који су једино глобалисти призељкивали,а ми ко слијепи их слусали.Фуј...

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Андрића

06.05.2020 18:17

Не долазимо ми вама, него својој кући, својој земљи! Свако од нас има ту кућу или стан, а земља је наша, ко и ваша! Ал, не брините, нећемо ми ни доћи!

Name

Гардиста

06.05.2020 19:49

Ре за андрица:ниси схватио поенту.Ја сам на васој страни,сто се мене тице,имам сигурно педесетак блиских родјака,пријатеља,кумова...у дијаспори,и било би ми драго да их видим,небитно исао ја горе или они овамо.Поента је у нецем другом,а то је да не подрзавам ово сто ова двојица тразе.Као они спасавају економију.А кад је моју радњу затварало,тад га није било брига за економију.Надам се да капирас о цему се ради...

Name

Дзомба

06.05.2020 13:13

Е кад нисам могао доци за Ускрс,не пада ми на памет ни у Јулу да додјем.Лијепо је нама и овдје у Свици паре тросити на базенима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кики

06.05.2020 13:54

Јест вала...стотине предивних језера.

Name

Милутин

06.05.2020 14:01

Пошаљите паре, не морате долазити... ми ћемо покосити дворишта и провјетрити вам куће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дрнд

06.05.2020 14:17

Сад це уцјенама да врсе притисак да дијаспора цесце долазк. Услов уласка у БиХ тестирање, цијена 190 евра. Тако це цетвороцланој породици долазк бити скупљи за 760 евра. Корона мафија завладала свијетом. Како само ови експерти попут Кона, Сераница и политицари знају да зивот висе неце бити исти? Засто нам упорно понавwљају да се са короном мора науцити зивјети? Па, сезонска грипа убија висе од короне и заразност је веца па не уводимо пол.сат, не зарварамо сколе, не носимо маске.Настављамо да радимо, путујемо, да зивимо и да се забављамо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРАМОТА

06.05.2020 14:38

ЗНАЦИ : ОПЕТ МОЈА АПОТЕКА , СКРБИЦ ..... ПА ИМА ЛИ КРАЈА ТОЈ МЕГАЛОМАНИЈИ ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

06.05.2020 14:47

Па нормално је да им се дозволи да долазе и троше свој новац овдје, јер то значајно побољшава економсу ситуацију.Само будале би сјекле грану на којој сједе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бец

06.05.2020 14:57

Ми знамо нас проблем насу заразу која траје од 92год.Врло мудро знамо ко нас зарази ,зато нетреба нама васе тестирање.Босна је пуна подмуклог национализма и корона немозе је спасоти,сигурно јос дуго година.Зато ви тамо док не прогледате

ОДГОВОРИТЕ
Name

Wиен

06.05.2020 20:17

Ја се бас одморих и наузива ова два мјесеца. 80% плате. Дивна природа. Добра књига. Без оптерецења корона вијести. Корона. Масонска и сатанистицка завјера.Да одвоје народ и од рода и од вјере. Сви народи у БиХ су мој народ. Напацени народ који има и срце у дусу. Требамо да додјемо доле и заједно са вама да протјерамо оне који нас протјерасе и завадисе. Ми се овдје сви из бивсе југе зовемо(наси).Знам да нико неце толико платити тест. Аустрија је дивна земља.Они нам дали њима цемо оставити.

Name

Милашин

06.05.2020 15:35

Аааааа Бата Милу си мислио да зајеб... Е па неће да може....никад висе ни еуро у БиХ....Бууууааааахххххааа....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мања

06.05.2020 17:14

А мозе ли неко да ми казе ста це бити ако не зелим да радим тај тест или немам новца да га платим?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ацо

06.05.2020 20:42

Имам новца али недам. Радије цу циганцадима подијелит садаку а недам њима. Сад добра дијаспора а дрвље и канење кад додјемо.

Name

Семберија

06.05.2020 17:41

Отварај те границе доста је И било затворено

ОДГОВОРИТЕ
Name

Wиен

06.05.2020 20:25

Гдје цес брате у карантин у бн. Овдје су нам паре дали овдје цемо и оставити. Цаст сиротињи и болеснима којима треба помоци јер власт се на такве необазире. Ја се два мјесеца сетам у Бецу и зивим нормално. Маска није проблем. А доле каубојски филмови. А Мицко и екипа дернеце

Name

херцеговина

06.05.2020 20:26

Све су ми тамо унистили,куцу имање и гдје да додјем иако бих хтјео.Са поправком куца спекулације.Лопов до лопова.

Name

Боо

06.05.2020 19:26

Не долазите ви да оставите паре него да јефтино урадите сервисе на колима,зубе ,фризуре итд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Она

06.05.2020 22:00

Па сто си љубоморан? Свако од нас је отисао трбухим за крухом,и сви који смо отисли нисмо сигурно тразили помоц ни од кога,а поготово од таквих као сто си ти!? То где смо радили,колико зарадили и где це ко да остави свој новац,треба саврсено гузица да те боли,јасно! Да си могао исао би и ти,али прц,треба стиснути муда па отици у тудју земљу где не знас језик,не знас ниста,и опет те боље приме и угосте него у Босни. И ста је добио мој отац сто је био на линији одбране у рату,2 метка и ради за минималац? Доста тог бајги домољубља,никад досла небих да ми родитељи нису тамо... и сто це на крају и бити тако,лаксе ми је њих довести овамо него сугавом Додику пунити дзепове..

Name

Рацо

06.05.2020 22:01

Они имају зубе и кола,а да ли ти уопсте имас зубе и кола??

Name

Ре Боо

06.05.2020 22:13

Они имају и зубе и кола,а да ли ти уопсте имас зубе,а кола мозес сањати??

Name

Зељко

06.05.2020 23:46

А сто то тебе интересује засто они долазе или не долазе ? Боље ти је трази себи посла и заради коју марку а не свако јутро у неку басту кафица да процитас новине попијес кафу и плацес над својом судбином и како је дрзава срање, како ти не да ниста и како се странци бахате кад додју куци.

Name

апис

07.05.2020 19:07

ма цуј "брзи тестови" на граници такви брзи тестови и не постоје, односно постоје када га актуелна гарнитура на власти измисли. маните се народе одласка куци, саљите породицама паре и мирна босна. код нас ионако напретка неце бити јос десетинама година све док су нам власти исти годинама ја ни у ком слуцају не планирам долазак у босну, зељан сам дјеце, болесне мајке и гроба оцевог. не иде ми се због ових на власти, а срце ми пуца због горе наведеног. сви смо отисли у тудјину да накуцкамо коју марку због ситуације у насој земљи, а сада ти исти због којих смо отисли измисљају "брзе тестове". довели сте земљу и народ у веома теску ситуацију уводеци им полицијску дрзаву под изговором ради њихове сигурности. оцекујете донације и кредите да би јос висе задузили земљу народ. изборна је година добро це вам доци тај новац у изборној кампањи. искористите га добро, немој да вам падне на памет да га улозите у здравство јер ионако оно не постоји. корону сте искористили као оправдање да народу уси заврцете док вам у исто вријеме тај народ аплаудира сто сте га затворили у куце и ограницили кретања. сваке године сезонска грипа "убије измедју 600 000 и 800 000 људи у свијету она вас није ни забрињавала. сто сте по болницама људима нудили паре да се уписе смртни исход ЦОВИД-19 а близњи му преминуо од неке хроницне болести. а ти народе и даље буди као и увијек наиван и сути

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јо

11.05.2020 10:18

А ево све трчим да вам паре оставим на граници....хехехехех

ОДГОВОРИТЕ
Name

Логике фали

12.05.2020 10:37

Као прво могу разумјети, да није једноставно отворити границе диаспори. Кад се погледа на земље које су се добро организовали ста се тице цороне, моземо несто науцити. Бице теско насим људима објаснити, да би карантена од 14 дана посље доласка била потребна. Неки долазе само за недељу две и неце ниста имати од одмора. А други дијо припада идиотима који неразмисљају на насе старце и на лосу инфраструктуру у БиХ...а са економске стране неморам ни поцети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босњо

12.05.2020 20:32

200 еура за назови тест?? Примитивци сами себе константно успијевају прескоцити. Није ни цудо овог глиба од дрзаве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нетреба да се зна

07.07.2020 09:08

Како мозе неко бити заразен короном а нефају дацсе удзе у босну пасос био босански или немацки и други на пасосу невпролази корона засто има оболели ка странци не долазе не го нема паметног цовека па да се пит како је то могуце треба се наци прави цовек ко мозе овако несто да казе а не радевигре немозе странци а ако је босансц мозе из било које дрзаве да долази то нема никакве логике

ОДГОВОРИТЕ