"Сваки почетак је тежак, надати се бољим данима"

Након мјесец и по дана, обућар Велибор Пајкановић из Бијељине поново је отворио своју радионицу, уз услов да примјењује све мјере заштите током радног времена. Муштерије се полако враћају у његову радњу, док он води борбу да  опстане у свом послу.

Република Српска 05.05.2020 | 18:53
"Сваки почетак је тежак, надати се бољим данима"

Због епидемије вируса корона обућар Пајкановић катанац на своју радњу окачио је 16. марта, поново је отворио њена врата, тек након мјесец и по дана, уочи првог маја. Сачекали су га трошкови  и борба да опстане у свом послу.

 “Губитак је велики,  прво је губитак због моје плате И због рачуна што морам платити, а који стижу редовно. Мада  смо имали забрану рада кризног штаба, рачуни су дошли И за воду, И за струју, И за смеће, са поруком да они не знају за тај прекид рада  И да то морамо платити”, каже обућар Велибор Пајкановић.            

 Као и остале ситне занатлије, ни обућар Велибор Пајкановић није добио олакшице за наставак рада након попуштања мјера због епидемије, како каже, подршка је и овај пут присутна само као добар гест појединаца.

“Газда ме је ослободио за плаћање кирије, за мјесец април. И то је његова одлука”, истиче обућар Пајкановић.

 Велиборова обућарска радња отворена је већ неколико дана, са пуним радним временом и свим предузетим мјерама заштите.

“Морао сам прво радњу дезинфиковати, набавити сва средства за дезинфекцију. Муштерије морају имати маске И рукавице, а истовремено се И ја придржавам тих мјера заштите,” поручио је Велибор Пајкановић. Он каже да ових дана није промет као што је био.

 Више од двадесет година Велибор Пајкановић  живи и ради од обућарског заната, сваки дан он путује из Лопара да би тачно у осам отворио радионицу. Све што заради је сигуран и једини извор прихода за његово домаћинство. Пајкановић каже да не страхује ни од вируса корона, нити од слабог промета муштерија, јер за доброг занатлију увјек има посла.

“Ја мислим да се не би требао бојати за свој посао, али за ову омладину шта ћемо касније, е то не знам”, каже обућар Пајкановић. Овај бијељински обућар каже да је задовољан, није као други, што много траже и великих прохтијева имају.

Да би опстао у свом послу, Велибор дневно мора имати од седам до десет муштерија, који  се полако враћају у његову обућарску радњу.

Он каже да је сваки почетак тежак, али се нада бољим данима.

БН ТВ

 

 

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Владимир

05.05.2020 17:48

Само јој промјенис име у ПРОИНТЕР ИЛИ ФРУИТ ЕЦО и радис без бриге не требају мјере,инспекције нема и милиони лијезу на рацун узивас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

питање

05.05.2020 18:58

Је л теби децко стигао рацун на куцну адресу или радњу? Ако је радња била закљуцана како си могао тросити струју и воду? Немој прдуцкати. Ти би да ти рацун не стизе ни куци, па многи који уопсте ни не раде би исто то, да им рацун никад не стизе ...

Name

Да ли је ово реално?

05.05.2020 20:35

Ако це овако носити маску испод носа,није је онда требао ни отварати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан М

05.05.2020 21:07

Казнити га и поново затворити радњу? Људи моји, толике зграде се граде и нико маску не носи, а хоћете овог вриједног човјек да коментарисете што није добро маску ставио. Смијешно!

Name

Небрасе сретна слава.

05.05.2020 21:05

У цетвртак кољемо овна ако Бог да.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маска

06.05.2020 07:41

Још да га неко подучи како се носи маска. Али није ни чудо, јер ни наши политичари и доктори немају појма да се маска носи и преко уста и преко носа, а не само преко уста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лале

06.05.2020 15:18

Само клосари могу негативно да коментарису постене градјане,а секту и мафију на власти не.

ОДГОВОРИТЕ