"Svaki početak je težak, nadati se boljim danima"

Nakon mjesec i po dana, obućar Velibor Pajkanović iz Bijeljine ponovo je otvorio svoju radionicu, uz uslov da primjenjuje sve mjere zaštite tokom radnog vremena. Mušterije se polako vraćaju u njegovu radnju, dok on vodi borbu da  opstane u svom poslu.

Republika Srpska 05.05.2020 | 18:53
"Svaki početak je težak, nadati se boljim danima"

Zbog epidemije virusa korona obućar Pajkanović katanac na svoju radnju okačio je 16. marta, ponovo je otvorio njena vrata, tek nakon mjesec i po dana, uoči prvog maja. Sačekali su ga troškovi  i borba da opstane u svom poslu.

 “Gubitak je veliki,  prvo je gubitak zbog moje plate I zbog računa što moram platiti, a koji stižu redovno. Mada  smo imali zabranu rada kriznog štaba, računi su došli I za vodu, I za struju, I za smeće, sa porukom da oni ne znaju za taj prekid rada  I da to moramo platiti”, kaže obućar Velibor Pajkanović.            

 Kao i ostale sitne zanatlije, ni obućar Velibor Pajkanović nije dobio olakšice za nastavak rada nakon popuštanja mjera zbog epidemije, kako kaže, podrška je i ovaj put prisutna samo kao dobar gest pojedinaca.

“Gazda me je oslobodio za plaćanje kirije, za mjesec april. I to je njegova odluka”, ističe obućar Pajkanović.

 Veliborova obućarska radnja otvorena je već nekoliko dana, sa punim radnim vremenom i svim preduzetim mjerama zaštite.

“Morao sam prvo radnju dezinfikovati, nabaviti sva sredstva za dezinfekciju. Mušterije moraju imati maske I rukavice, a istovremeno se I ja pridržavam tih mjera zaštite,” poručio je Velibor Pajkanović. On kaže da ovih dana nije promet kao što je bio.

 Više od dvadeset godina Velibor Pajkanović  živi i radi od obućarskog zanata, svaki dan on putuje iz Lopara da bi tačno u osam otvorio radionicu. Sve što zaradi je siguran i jedini izvor prihoda za njegovo domaćinstvo. Pajkanović kaže da ne strahuje ni od virusa korona, niti od slabog prometa mušterija, jer za dobrog zanatliju uvjek ima posla.

“Ja mislim da se ne bi trebao bojati za svoj posao, ali za ovu omladinu šta ćemo kasnije, e to ne znam”, kaže obućar Pajkanović. Ovaj bijeljinski obućar kaže da je zadovoljan, nije kao drugi, što mnogo traže i velikih prohtijeva imaju.

Da bi opstao u svom poslu, Velibor dnevno mora imati od sedam do deset mušterija, koji  se polako vraćaju u njegovu obućarsku radnju.

On kaže da je svaki početak težak, ali se nada boljim danima.

BN TV

 

 

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Vladimir

05.05.2020 17:48

Samo joj promjenis ime u PROINTER ILI FRUIT ECO i radis bez brige ne trebaju mjere,inspekcije nema i milioni lijezu na racun uzivas.

ODGOVORITE
Name

pitanje

05.05.2020 18:58

Je l tebi decko stigao racun na kucnu adresu ili radnju? Ako je radnja bila zakljucana kako si mogao trositi struju i vodu? Nemoj prduckati. Ti bi da ti racun ne stize ni kuci, pa mnogi koji uopste ni ne rade bi isto to, da im racun nikad ne stize ...

Name

Da li je ovo realno?

05.05.2020 20:35

Ako ce ovako nositi masku ispod nosa,nije je onda trebao ni otvarati.

ODGOVORITE
Name

Goran M

05.05.2020 21:07

Kazniti ga i ponovo zatvoriti radnju? Ljudi moji, tolike zgrade se grade i niko masku ne nosi, a hoćete ovog vrijednog čovjek da komentarisete što nije dobro masku stavio. Smiješno!

Name

Nebrase sretna slava.

05.05.2020 21:05

U cetvrtak koljemo ovna ako Bog da.

ODGOVORITE
Name

Maska

06.05.2020 07:41

Još da ga neko poduči kako se nosi maska. Ali nije ni čudo, jer ni naši političari i doktori nemaju pojma da se maska nosi i preko usta i preko nosa, a ne samo preko usta.

ODGOVORITE
Name

Lale

06.05.2020 15:18

Samo klosari mogu negativno da komentarisu postene gradjane,a sektu i mafiju na vlasti ne.

ODGOVORITE