Родитељи тужили сина суду зато што се не брине о њима!

Једни родитељи из кинеске провинције Хенан покренули су правни поступак то јест, тужили свог рођеног сина због занемаривања његове дужности да их финансијски подржи односо брине о њима - родитељима.

Занимљивости 05.05.2020 | 19:52
Родитељи тужили сина суду зато што се не брине о њима!

Поштовати родитеље није толико битан појам у западном свету, али у Кини је то велика ствар. Непостојање бриге о старијим родитељима заправо се сматра легалним прекршајем и у Кини и у другим земљама са великим кинеским заједницама, попут Сингапура или Тајвана.

Заправо родитељи што није реткост у овим земљама понекад туже своје потомке за занемаривање у старости, и док вец́ина се помири са ситуацијом и почне да брине о свјом родитељиам док у неким случајевма дође и до спровођења казнених мера, у коју сее морају укључити и полиција, служба прихода и банке. Такав је био случај старијег брачног пара чији је син одбио да их подржи чак и након што им је судија наредио.

Према кинеском информативном порталу Соху, господин и госпођа Зханг, старији брачни пар из округа Ксиангченг провинције Хенан, првобитно су тужили свог сина због запостављања да их финансијски подржи прошле године.

Након кратке судске битке, 10. маја 2019. сину је окружни Народни суд наредио да плац́а месечну алиментацију мајци и оцу, али он је и даље игнорисао своју законску дужност.

Скоро читава година је прошла а да старији брачни пар није добио ни један јуан од свог сина, па су два "очајна" родитеља одлучила да укључе полицију и изврше пресуду судије.

Прво, полицајац који је позвао њиховог сина саветовао га је да почне да испуњава своју законску дужност према родитељима, али након што је  одбио, социјални радници су изјавили да су спровели истрагу и открили да има доста новца на његовим банковним рачунима, али је једноставно одбио да платити.


Државни радници су, како се извештава, контактирали банку у којој је незахвални син задржао вец́ину свог новца како би му замрзнули рачуне док сав новац који дугује родитељима не буде исплац́ен.

"Надам се да сви знају да је брига о родитељима одговорност њихове деце, тако да се болне ствари попут ове више не понове."рекао је Соху један од полицајаца који су били умешани у овај случај.“

Извор: Занимљивостидана.цом

Коментари / 0

Оставите коментар