Roditelji tužili sina sudu zato što se ne brine o njima!

Jedni roditelji iz kineske provincije Henan pokrenuli su pravni postupak to jest, tužili svog rođenog sina zbog zanemarivanja njegove dužnosti da ih finansijski podrži odnoso brine o njima - roditeljima.

Zanimljivosti 05.05.2020 | 19:52
Roditelji tužili sina sudu zato što se ne brine o njima!

Poštovati roditelje nije toliko bitan pojam u zapadnom svetu, ali u Kini je to velika stvar. Nepostojanje brige o starijim roditeljima zapravo se smatra legalnim prekršajem i u Kini i u drugim zemljama sa velikim kineskim zajednicama, poput Singapura ili Tajvana.

Zapravo roditelji što nije retkost u ovim zemljama ponekad tuže svoje potomke za zanemarivanje u starosti, i dok većina se pomiri sa situacijom i počne da brine o svjom roditeljiam dok u nekim slučajevma dođe i do sprovođenja kaznenih mera, u koju see moraju uključiti i policija, služba prihoda i banke. Takav je bio slučaj starijeg bračnog para čiji je sin odbio da ih podrži čak i nakon što im je sudija naredio.

Prema kineskom informativnom portalu Sohu, gospodin i gospođa Zhang, stariji bračni par iz okruga Ksiangčeng provincije Henan, prvobitno su tužili svog sina zbog zapostavljanja da ih finansijski podrži prošle godine.

Nakon kratke sudske bitke, 10. maja 2019. sinu je okružni Narodni sud naredio da plaća mesečnu alimentaciju majci i ocu, ali on je i dalje ignorisao svoju zakonsku dužnost.

Skoro čitava godina je prošla a da stariji bračni par nije dobio ni jedan juan od svog sina, pa su dva "očajna" roditelja odlučila da uključe policiju i izvrše presudu sudije.

Prvo, policajac koji je pozvao njihovog sina savetovao ga je da počne da ispunjava svoju zakonsku dužnost prema roditeljima, ali nakon što je  odbio, socijalni radnici su izjavili da su sproveli istragu i otkrili da ima dosta novca na njegovim bankovnim računima, ali je jednostavno odbio da platiti.


Državni radnici su, kako se izveštava, kontaktirali banku u kojoj je nezahvalni sin zadržao većinu svog novca kako bi mu zamrznuli račune dok sav novac koji duguje roditeljima ne bude isplaćen.

"Nadam se da svi znaju da je briga o roditeljima odgovornost njihove dece, tako da se bolne stvari poput ove više ne ponove."rekao je Sohu jedan od policajaca koji su bili umešani u ovaj slučaj.“

Izvor: Zanimljivostidana.com

Komentari / 0

Ostavite komentar