Њемачки љекари из протеста сликали се голи (ФОТО)

Њемачки љекари су се редом поскидали и сликали се незадовољни ониме што се догађало (и догађа) током пандемије корона вируса.

Занимљивости 04.05.2020 | 21:20
Њемачки љекари из протеста сликали се голи (ФОТО)

Незадовољни су што није обезбијеђено довољно медицинске опреме, али и зато што нису питани о томе како и шта треба радити, преноси "Дојче веле".

У својим ординацијама или испред њих љекари се фотографишу готово голи, а има и духовитих порука. Тако рецимо, бушилица служи као продужена рука да би се пацијенту са безбједне удаљености узео брис. Прозирни кишобран је заштита кроз коју љекар гледа у пацијентово грло. Докторка користи своју косу уместо маске.

"Када нам нестане и ово мало што имамо онда ћемо изгледати овако", порука је њемачких љекара који имају свој сајт.



Истовремено, незадовољни су и што су морали да "троше" опрему на преглед пацијената са лаким симптомима, који и нису морали да дођу код љекара опште праксе, објаснио је љекар Ханес Бланкефелд који има ординацију у Минхену.

Иницијатива љекара опште праксе тражи да љекари пацијентима са лакшим симптомима могу да преписују боловање телефоном све до краја пандемије.

"У пандемијској ситуацији сваке двије недеље доносити одлуку о продужењу, то уопште не личи на разумно и далековидо планирање", каже Бланкенфелд поводом одлуке "Заједничког савезног одбора" да продужи важење правила да се пацијенти за боловање јављају телефоном али само до 18. маја.

Извор: Мондо.рс

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Дане

04.05.2020 23:31

Па зар није у Њемачкој све дивно. Морају се скидати голи да оголе власт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јах

05.05.2020 05:12

Ма кооо њемци а гдје су им зене ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е

05.05.2020 12:57

Народ излудио нацисто.