Njemački ljekari iz protesta slikali se goli (FOTO)

Njemački ljekari su se redom poskidali i slikali se nezadovoljni onime što se događalo (i događa) tokom pandemije korona virusa.

Zanimljivosti 04.05.2020 | 21:20
Njemački ljekari iz protesta slikali se goli (FOTO)

Nezadovoljni su što nije obezbijeđeno dovoljno medicinske opreme, ali i zato što nisu pitani o tome kako i šta treba raditi, prenosi "Dojče vele".

U svojim ordinacijama ili ispred njih ljekari se fotografišu gotovo goli, a ima i duhovitih poruka. Tako recimo, bušilica služi kao produžena ruka da bi se pacijentu sa bezbjedne udaljenosti uzeo bris. Prozirni kišobran je zaštita kroz koju ljekar gleda u pacijentovo grlo. Doktorka koristi svoju kosu umesto maske.

"Kada nam nestane i ovo malo što imamo onda ćemo izgledati ovako", poruka je njemačkih ljekara koji imaju svoj sajt.



Istovremeno, nezadovoljni su i što su morali da "troše" opremu na pregled pacijenata sa lakim simptomima, koji i nisu morali da dođu kod ljekara opšte prakse, objasnio je ljekar Hanes Blankefeld koji ima ordinaciju u Minhenu.

Inicijativa ljekara opšte prakse traži da ljekari pacijentima sa lakšim simptomima mogu da prepisuju bolovanje telefonom sve do kraja pandemije.

"U pandemijskoj situaciji svake dvije nedelje donositi odluku o produženju, to uopšte ne liči na razumno i dalekovido planiranje", kaže Blankenfeld povodom odluke "Zajedničkog saveznog odbora" da produži važenje pravila da se pacijenti za bolovanje javljaju telefonom ali samo do 18. maja.

Izvor: Mondo.rs

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Dane

04.05.2020 23:31

Па зар није у Њемачкој све дивно. Морају се скидати голи да оголе власт.

ODGOVORITE
Name

Jah

05.05.2020 05:12

Ma kooo njemci a gdje su im zene ?

ODGOVORITE
Name

E

05.05.2020 12:57

Narod izludio nacisto.