Приједор: Два позитивна случаја имају везе са УКЦ

У Приједору у посљедња 24 часа нема новозаражених вирусом корона, а током викенда је потврђено обољење код три лица из овог града, изјавио је градоначелник Миленко Ђаковић.

Република Српска 04.05.2020 | 13:01
Приједор: Два позитивна случаја имају везе са УКЦ

"Оболио је старији мушкарац из Криваје, а једино што се могло утврдити јесте да је водио сестру на Универзитетски клинички центар /УКЦ/ у Бањалуку. Друго лице је медицинска сестра запослена на УКЦ-у у Бањалуци, а треће полицајац који живи у Приједору, а ради у Оштрој Луци", рекао је Ђаковић новинарима у Приједору након сједнице градског Штаба за ванредне ситуације.

Према његовим ријечима, сви контакти су стављени у изолацију и дио по дио се тестира. Од укупно 20 до сада регистрованих случајева из Приједора, три су преминула, петоро је опорављених, а 12 је активних случајева, од којих је девет лица смјештено у Студентски центар "Никола Тесла" у Бањалуци, а три на УКЦ у Бањалуци.

"У кућној изолацији је 80 лица, 39 је у карантину, док је 1.290 лица изашло из здравственог надзора. У приједорској болници је пет обољелих, сви су из Оштре Луке и њихово здравствено стање је побољшано", навео је Ђаковић.

Он је додао да је у протекла три дана у Приједору евидентирано 30 лица која су прекршила забрану кретања, а 35 која нису поштовала обавезу ношења заштитне опреме.

"Надам се да су сви спознали да смо у обавези носити заштитну маску и рукавице јер је казна за неношење од 100 КМ до 300 КМ. Ове мјере контролишу полиција, инспектори и комунална полиција", нагласио је Ђаковић.

Он је истакао да је примијећено да се у урбаним срединама боље поштују мјере ношења заштитне опреме.

"Посебно позивам људе у руралним срединама да себи не стављају овај проблем на терет јер контроле ће бити и у овим срединама. Зато позивам грађане да поред ношења заштитне опреме и даље држе најмање два метра одстојања од особа са којима контактирају", поручио је Ђаковић.

Он је додао да је снабдјевеност тржишта добра и најавио да данас поново почиње дезинфекција јавних површина и јавних установа у коју ће се укључити воћари и цистерне.

(Срна)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Днс Секта

04.05.2020 15:38

Интересна секта Днс са Марком Полом је унистила и опљацкала Приједор....А деда Марко се повукао у пецину под Козаром...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ww

05.05.2020 04:50

Којој ти припадаш секти ти некога прозиваш да се повукао у пећину

Name

Чињеница

04.05.2020 21:24

УКЦ заразио пола Републике Српске!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роки

05.05.2020 15:08

Наравно да је УКЦ заразио пола РС кад су раднице сестрице и мацкице те које ходају по ресторанима и клубовима т.ј ноцним клубовима са газдама такозваним или финансерима или онима сто су им послове настелили. Незна се ко кога а све неке сестрице и докторице са напуханим уснама и грудима. Без сколе без ицега заврсиле неке дипломе преко оне ствари. Сви знамо да је то тако код нас. И онда када старе и долазе младје ... морају да бјезе за њемацку а пресло пола УКЦ преко ње или њих. Ноцне смјене ...