Направила рупу на маски да би могла лакше дисати

Ове седмице Британци ће добити детаљна упутства о томе требају ли или не требају носити заштитне маске. Према тренутним смјерницама Свјетске здравствене организације, маску требају носити само обољели од корона вируса и они који се о њима брину.

Свијет 04.05.2020 | 11:56
Направила рупу на маски да би могла лакше дисати
Међутим, неке земље су као мјеру безбједности увеле обавезно ношење маски, а све већи број људи вјерује како њихово ношење заиста дјелује у превенцији ширења корона вируса.

Тако је једна жена у снимљена како улази у маркет с маском на којој је направила велику рупу. Када ју је продавач између осталог питао зашто је то урадила, казала је да јој је тако лакше дисати.

Прошле седмице, премијер Велике Британије Борис Јохнсон вратио се на посао и у свом првом обраћању за медије рекао је како маске за лице могу бити веома корисне, не само за контролу болести, већ и за пружање сигурности приликом кориштења јавног пријевоза.

Током викенда Еуростар је донио одлуку да сви путници морају носити маске за лице у складу са савјетима француске и белгијске владе.

Британски премијер је такође наговијестио да ће употреба маски у јавности ускоро бити обавезна и у овој земљи. 
 
 
 
(Клиx)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Андриц

04.05.2020 10:18

Па како наси сад не прате СЗО кад казу да маске требају носити само оболели и они који о њима брину.Како сад не казу"ми само пратимо упутства СЗО".Наравно,као и све у овој пропалој дрзави,раде све како њима одговара,и све сто иде на стету народа.Проклетници,доце и вама крај...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

04.05.2020 11:22

Чекај док распродају хуманитарну помоћ у маскама и рукавицама, па ће укинути обавезу ношења.

Name

Ре Андриц

04.05.2020 11:30

Не требаш да бринеш за њих. Кад им додје крај то ће им бити у 85-90. години живота, након угодног и пребогатог живота. Пред смрт ће мало отићи у цркву донирати коју марку, а неки од њих након ордена можда буду и проглашени за свеце. Народу ништа осим фукарештине неће оставити.

Name

паја патак

04.05.2020 12:55

требало би и наоцаре носити јер казу да вирус мозе уци и преко оцне дупље, па их ето нико не форсира, сто ли ?

Name

Xx

04.05.2020 16:32

Тако и треба шпрдат се са њима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Глулаца

04.05.2020 22:38

Сигурно дише на шкрге ,, или на одводну Цјеви

ОДГОВОРИТЕ