Napravila rupu na maski da bi mogla lakše disati

Ove sedmice Britanci će dobiti detaljna uputstva o tome trebaju li ili ne trebaju nositi zaštitne maske. Prema trenutnim smjernicama Svjetske zdravstvene organizacije, masku trebaju nositi samo oboljeli od korona virusa i oni koji se o njima brinu.

Svijet 04.05.2020 | 11:56
Napravila rupu na maski da bi mogla lakše disati
Međutim, neke zemlje su kao mjeru bezbjednosti uvele obavezno nošenje maski, a sve veći broj ljudi vjeruje kako njihovo nošenje zaista djeluje u prevenciji širenja korona virusa.

Tako je jedna žena u snimljena kako ulazi u market s maskom na kojoj je napravila veliku rupu. Kada ju je prodavač između ostalog pitao zašto je to uradila, kazala je da joj je tako lakše disati.

Prošle sedmice, premijer Velike Britanije Boris Johnson vratio se na posao i u svom prvom obraćanju za medije rekao je kako maske za lice mogu biti veoma korisne, ne samo za kontrolu bolesti, već i za pružanje sigurnosti prilikom korištenja javnog prijevoza.

Tokom vikenda Eurostar je donio odluku da svi putnici moraju nositi maske za lice u skladu sa savjetima francuske i belgijske vlade.

Britanski premijer je takođe nagovijestio da će upotreba maski u javnosti uskoro biti obavezna i u ovoj zemlji. 
 
 
 
(Klix)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Andric

04.05.2020 10:18

Pa kako nasi sad ne prate SZO kad kazu da maske trebaju nositi samo oboleli i oni koji o njima brinu.Kako sad ne kazu"mi samo pratimo uputstva SZO".Naravno,kao i sve u ovoj propaloj drzavi,rade sve kako njima odgovara,i sve sto ide na stetu naroda.Prokletnici,doce i vama kraj...

ODGOVORITE
Name

Re:

04.05.2020 11:22

Чекај док распродају хуманитарну помоћ у маскама и рукавицама, па ће укинути обавезу ношења.

Name

Re Andric

04.05.2020 11:30

Ne trebaš da brineš za njih. Kad im dodje kraj to će im biti u 85-90. godini života, nakon ugodnog i prebogatog života. Pred smrt će malo otići u crkvu donirati koju marku, a neki od njih nakon ordena možda budu i proglašeni za svece. Narodu ništa osim fukareštine neće ostaviti.

Name

paja patak

04.05.2020 12:55

trebalo bi i naocare nositi jer kazu da virus moze uci i preko ocne duplje, pa ih eto niko ne forsira, sto li ?

Name

Xx

04.05.2020 16:32

Tako i treba šprdat se sa njima

ODGOVORITE
Name

Glulaca

04.05.2020 22:38

Sigurno diše na škrge ,, ili na odvodnu Cjevi

ODGOVORITE