Американци тешко оптужују Кину због короне

Амерички државни секретар Маике Помпео изјавио је данас да постоје "огромни докази" да је вирус корона направљен у лабораторији у кинеском граду Wухану.

Свијет 03.05.2020 | 19:53
Американци тешко оптужују Кину због короне

"Постоје докази да је управо ту све почело", рекао је Помпео за мрежу АБЦ.

Помпео је истакао да ово није први пут да је свијет изложен вирусу због пропуста у некој кинеској лабораторији, те подсјетио на "историју вођења лабораторија у Кини које су испод стандарда", пренио је АФП.

Иако је критиковао начин на који је Кина рјешавала то питање, Помпео није желио да каже да ли је вирус намјерно "пуштен".

Амерички предсједник Доналд Трумп рекао је ове седмице да има доказе да вирус потуче из кинеске лабораторије.

"Да, имам те доказе и могу са увјерењем да кажем да је вирус настао у Институту за вирусологију у Wухану" рекао је Трумп.

Трумп није желио да иде у детаље рекавши да му то није дозвољено. 

(Агенције)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Поховани слијепи миш

03.05.2020 18:19

Онај ко први избаци вакцину је тата вирусу.Е сад засто је Кинези не избацују јер су је направили пре вируса наравно цекају јос мало јер је провидно ако је сад дају а запад је неби хтио него хоце они да направе јер милијарде су у питању.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Луди Рајко

03.05.2020 19:14

А ја се питам зашто у Кини,Кореји па чак и Јапану има убедљиво најмање заражених вирусом?Ништа није случајно.Па чак је и онај нобеловац рекао да је овакав вирус немогуће настати природним путем и са оваквим својствима.

Name

Мадмаx

03.05.2020 23:06

Ста их брига свом народу це увалити вакцине ако су их направили или када их направе то је комунистицка земља партија друзе тако да нема хоцес нецес купицес гдје це ти веце трзисте зар мислис да це кина прихватити вакцине од било које западне земље за своје становниство па цензурису филмове вијести интернет. Не кинеске компаније су задња 2 мјесеца на разне нацине оствариле огромне профите и бенефите на глобалном нивоу. Није све корона вакцина сира слика се увјек гледа у свему. Лијеп поздрав

Name

Етту

03.05.2020 18:59

Еј ев има мајк помпео несто да казе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хахаха

03.05.2020 20:33

Е мој Рајко, баш си луд

Name

Xxл

03.05.2020 19:30

Хајдемо да повјерујемо,па и нобеловци су изјавили да је вирус настао у лабораторију,па ето побјегао. А опет,не тако давно да је Ирак за владе Садама имао хемијско оружје и творнице за то,а послије ништа. Све вијести пола баци у воду,свјетска политика и што ми ту можемо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

wест

03.05.2020 19:38

Трамп рекао и да је сигуран да јр Ким мртан а оно прц

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да се не лажемо

03.05.2020 20:32

Ма чуј овог ПОПАЈА из Америке, ал га сере, па американци и енглези су главни творци зла у свијету, то је њихово масло. Екипа од три припадника МИ-6 (агената) је отишла у тај кинески град и пустила вирус. Иста ствар као са вирусом ХИВ-а, пуштен из лабораторије (није побјегао), американци га направили, милиони људи помрло, сад направљена АРТ терапија па не умиру, ал згрћу паре на лијековима. Свијет треба да се удружи и да их једном за навијек стави тамо гдје им је и мјесто, треба их изловати, да тотало пропадну, а онда испочетка до нормале.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свет мора,

03.05.2020 20:37

Тузути кину, и захтевати одстету , за смрт Бол , и страх ;кога су приузроцили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Деда

04.05.2020 02:42

Е мој ти свет мора а и видимо да мора да прихвати све глупости која им се сервира од ових сто демократију сире бомбама и окривљују све друге само су они у праву а хиросима нагасаки ирак либија сирија бомбардовање србије. Окривљују иран венецуелу русе за скрипаља па ко је ту луд. Сада је кина досла на тапет. Недај бозе да их има ко кинеза ста би тек онда радили. Да су кинези лоси колико их има исли би да војно покоре сав свијет. Када су били агресивни ? Никад а то сто имају мозга па развили економију на постен нацин и престигли ове глобалисте нико им није крив. Силедзије увјек недју кривца у зртви.

Name

Дијагноза

03.05.2020 20:49

Тај исти Трамп је рекао да треба да пијемо Асепсол и Доместос. Има будала више него кривог дрвећа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пиленце

04.05.2020 02:45

Зар је овај оздравио у потпуности од вируса. Знаци они имају вакцину. Ето боље би било да је цутао овако се изда.

ОДГОВОРИТЕ