Amerikanci teško optužuju Kinu zbog korone

Američki državni sekretar Maike Pompeo izjavio je danas da postoje "ogromni dokazi" da je virus korona napravljen u laboratoriji u kineskom gradu Wuhanu.

Svijet 03.05.2020 | 19:53
Amerikanci teško optužuju Kinu zbog korone

"Postoje dokazi da je upravo tu sve počelo", rekao je Pompeo za mrežu ABC.

Pompeo je istakao da ovo nije prvi put da je svijet izložen virusu zbog propusta u nekoj kineskoj laboratoriji, te podsjetio na "istoriju vođenja laboratorija u Kini koje su ispod standarda", prenio je AFP.

Iako je kritikovao način na koji je Kina rješavala to pitanje, Pompeo nije želio da kaže da li je virus namjerno "pušten".

Američki predsjednik Donald Trump rekao je ove sedmice da ima dokaze da virus potuče iz kineske laboratorije.

"Da, imam te dokaze i mogu sa uvjerenjem da kažem da je virus nastao u Institutu za virusologiju u Wuhanu" rekao je Trump.

Trump nije želio da ide u detalje rekavši da mu to nije dozvoljeno. 

(Agencije)

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

Pohovani slijepi miš

03.05.2020 18:19

Onaj ko prvi izbaci vakcinu je tata virusu.E sad zasto je Kinezi ne izbacuju jer su je napravili pre virusa naravno cekaju jos malo jer je providno ako je sad daju a zapad je nebi htio nego hoce oni da naprave jer milijarde su u pitanju.

ODGOVORITE
Name

Ludi Rajko

03.05.2020 19:14

A ja se pitam zašto u Kini,Koreji pa čak i Japanu ima ubedljivo najmanje zaraženih virusom?Ništa nije slučajno.Pa čak je i onaj nobelovac rekao da je ovakav virus nemoguće nastati prirodnim putem i sa ovakvim svojstvima.

Name

Madmax

03.05.2020 23:06

Sta ih briga svom narodu ce uvaliti vakcine ako su ih napravili ili kada ih naprave to je komunisticka zemlja partija druze tako da nema hoces neces kupices gdje ce ti vece trziste zar mislis da ce kina prihvatiti vakcine od bilo koje zapadne zemlje za svoje stanovnistvo pa cenzurisu filmove vijesti internet. Ne kineske kompanije su zadnja 2 mjeseca na razne nacine ostvarile ogromne profite i benefite na globalnom nivou. Nije sve korona vakcina sira slika se uvjek gleda u svemu. Lijep pozdrav

Name

Ettu

03.05.2020 18:59

Ej ev ima majk pompeo nesto da kaze

ODGOVORITE
Name

Hahaha

03.05.2020 20:33

E moj Rajko, baš si lud

Name

Xxl

03.05.2020 19:30

Hajdemo da povjerujemo,pa i nobelovci su izjavili da je virus nastao u laboratoriju,pa eto pobjegao. A opet,ne tako davno da je Irak za vlade Sadama imao hemijsko oružje i tvornice za to,a poslije ništa. Sve vijesti pola baci u vodu,svjetska politika i što mi tu možemo.

ODGOVORITE
Name

west

03.05.2020 19:38

Tramp rekao i da je siguran da jr Kim mrtan a ono prc

ODGOVORITE
Name

Da se ne lažemo

03.05.2020 20:32

Ma čuj ovog POPAJA iz Amerike, al ga sere, pa amerikanci i englezi su glavni tvorci zla u svijetu, to je njihovo maslo. Ekipa od tri pripadnika MI-6 (agenata) je otišla u taj kineski grad i pustila virus. Ista stvar kao sa virusom HIV-a, pušten iz laboratorije (nije pobjegao), amerikanci ga napravili, milioni ljudi pomrlo, sad napravljena ART terapija pa ne umiru, al zgrću pare na lijekovima. Svijet treba da se udruži i da ih jednom za navijek stavi tamo gdje im je i mjesto, treba ih izlovati, da totalo propadnu, a onda ispočetka do normale.

ODGOVORITE
Name

Svet mora,

03.05.2020 20:37

Tuzuti kinu, i zahtevati odstetu , za smrt Bol , i strah ;koga su priuzrocili.

ODGOVORITE
Name

Deda

04.05.2020 02:42

E moj ti svet mora a i vidimo da mora da prihvati sve gluposti koja im se servira od ovih sto demokratiju sire bombama i okrivljuju sve druge samo su oni u pravu a hirosima nagasaki irak libija sirija bombardovanje srbije. Okrivljuju iran venecuelu ruse za skripalja pa ko je tu lud. Sada je kina dosla na tapet. Nedaj boze da ih ima ko kineza sta bi tek onda radili. Da su kinezi losi koliko ih ima isli bi da vojno pokore sav svijet. Kada su bili agresivni ? Nikad a to sto imaju mozga pa razvili ekonomiju na posten nacin i prestigli ove globaliste niko im nije kriv. Siledzije uvjek nedju krivca u zrtvi.

Name

Dijagnoza

03.05.2020 20:49

Taj isti Tramp je rekao da treba da pijemo Asepsol i Domestos. Ima budala više nego krivog drveća.

ODGOVORITE
Name

Pilence

04.05.2020 02:45

Zar je ovaj ozdravio u potpunosti od virusa. Znaci oni imaju vakcinu. Eto bolje bi bilo da je cutao ovako se izda.

ODGOVORITE