ЕУ разматра употребу лијека Ремдесивир

Шведска државна агенција за надзор лијекова саопштила је да Европска унија убрзано истражује да ли би употреба лијека Ремдесивир могла бити дозвољена за лијечење болести изазавне коронавирусом, унутар 27-чланог европског блока, након сличне одлуке донесене у Сједињеним Државама.

Свијет 03.05.2020 | 18:39
ЕУ разматра употребу лијека Ремдесивир

Директорица Одјела за инфекције Шведске агенције за лијекове Цхарлотта Бергqвист рекла је у обраћању на телевизији ТВ4 да је за ЕУ проучавање Ремдесивира ствар високог приоритета и да ће се одлука донијети "у неколико наредних дана", јавио је АП.

Америчка Управа за храну и лијекове недавно је одобрила хитну употребу Ремдесивира за људе који су хоспитализовани с тешким обликом ЦОВИД-19. Лијек је првобитно развијен за лијечење еболе, а произвела га је калифорнијска компанија Гилеад Сциенцес Инц.

Клиничка испитивања показала су да је лијек помогао да се скрати вријеме опоравка за особе које су озбиљно болесне.

(Н1)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ИГРЕ ГЛАДИ НАЈБОГАТИЈИХ

03.05.2020 17:11

Нико није болестан, тест је лазан! Овај тест сто га користе (РТ ПЦР тест) оцитава друге вриједности! Тест се не користи за откривање вируса! Нема везе са икаквом "короном"! хттпс://www.yоутубе.цом/wатцх?в=ЛНX-WПЛВyАА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Како функционише корона...

03.05.2020 19:51

Професор Андерс Сöннерборг описује га као вирус који улази у ћелију и узима грађевне блокове који ће се користити у друге сврхе. Вирус гради 10.000 примјерака себе и кад се пусти, умире. Ремдесивир улази у ћелију и постаје попут лажног градивног блока. Вирус је натеран да мисли да је то грађевни блок од којег може имати користи - али није. Зауставља нову производњу вируса и више не стварају се честице вируса. Иако ћелија умире, не настају нови вируси и не могу се заразити нове ћелије.

ОДГОВОРИТЕ