Од сутра почиње ново ублажавање мјера у Србији

У Србији од сутра почиње ново ублажавање мјера које подразумијева отварање кафића и ресторана.

Србија 03.05.2020 | 08:47
Од сутра почиње ново ублажавање мјера у Србији

У затвореном дијелу тих објеката биће обавезна употреба маски и дистанца, а на отвореном дистанца.

Биће дозвољени и спортски тренинзи у групама на отвореном, а градски превоз почиње у Новом Саду и Крагујевцу, уз посебне препоруке, као и међуградски и жељезнички саобраћај.

Према најавама епидемиолога, од сутра почиње тестирање на антитијела, којим ће бити обухваћено 7.000 домаћинстава да би се прецизно знало да ли су грађани Србије колективно постали имуни.

Тржни центри требало би да прораде од 8. маја, као и да почне да саобраћа јавни градски превоз у Београду и Нишу, а од 18. маја аеродром "Никола Тесла" у Београду.

Почетком протекле седмице дозвољен је рад фризерских и козметичких салона и теретана, а отворени су и паркови.

Према посљедњим подацима, вирусом корона у Србији је заражено укупно 9.362 особа, док је 189 преминуло. 

(Срна) 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

МД

03.05.2020 07:41

Ваља људе убиједити да је стање много боље и полако их довући до гласачких кутија. Када је обољевало 60 људи дневно спомињао се Италијански сценарио и спомињала се сва гробља у Београду. Сада, када нажалост има вишеструко више обољелих на дневном нивоу, мјере се релаксирају. Неко се игра са ђаволом. Треба мјере попустити, али није требало народ онако лагати и препадати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

радо

03.05.2020 07:54

Статистика је поражавајућа за рестриктивне мјере које су предузели,,карантин,изолација,дистанцирање,забрана окупљања...., јер на скоро 10 000 обољелих умрло 200 особа а то је мање него од сезонског грипа прошле године што само показује да би и без корона грипа умрло од сезонског грипа исто толико људи.Од сто заражених умру две особе тако да је то најбољи показатељ узалудне дреке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Специјалне везе

03.05.2020 07:59

А када ће Срби из РС моћи без карантина у Србију?

ОДГОВОРИТЕ
Name

АВ, АВ

03.05.2020 08:36

Од сутра само поштено...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Олаксање

03.05.2020 09:42

Цитам на србијанским вијестима казе у ресторанима гости неце морати носити маске него само конобари.Па ста треба да ради гост у ресторану са маском на лицу.Ако је досао да се друзи са неким мозе то обавт и у парку са маском или улици.Или то иде срк пица спусти маску опет подигни узми залогај па спусти

ОДГОВОРИТЕ