Od sutra počinje novo ublažavanje mjera u Srbiji

U Srbiji od sutra počinje novo ublažavanje mjera koje podrazumijeva otvaranje kafića i restorana.

Srbija 03.05.2020 | 08:47
Od sutra počinje novo ublažavanje mjera u Srbiji

U zatvorenom dijelu tih objekata biće obavezna upotreba maski i distanca, a na otvorenom distanca.

Biće dozvoljeni i sportski treninzi u grupama na otvorenom, a gradski prevoz počinje u Novom Sadu i Кragujevcu, uz posebne preporuke, kao i međugradski i željeznički saobraćaj.

Prema najavama epidemiologa, od sutra počinje testiranje na antitijela, kojim će biti obuhvaćeno 7.000 domaćinstava da bi se precizno znalo da li su građani Srbije kolektivno postali imuni.

Tržni centri trebalo bi da prorade od 8. maja, kao i da počne da saobraća javni gradski prevoz u Beogradu i Nišu, a od 18. maja aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu.

Početkom protekle sedmice dozvoljen je rad frizerskih i kozmetičkih salona i teretana, a otvoreni su i parkovi.

Prema posljednjim podacima, virusom korona u Srbiji je zaraženo ukupno 9.362 osoba, dok je 189 preminulo. 

(Srna) 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

MD

03.05.2020 07:41

Valja ljude ubijediti da je stanje mnogo bolje i polako ih dovući do glasačkih kutija. Kada je oboljevalo 60 ljudi dnevno spominjao se Italijanski scenario i spominjala se sva groblja u Beogradu. Sada, kada nažalost ima višestruko više oboljelih na dnevnom nivou, mjere se relaksiraju. Neko se igra sa đavolom. Treba mjere popustiti, ali nije trebalo narod onako lagati i prepadati.

ODGOVORITE
Name

rado

03.05.2020 07:54

Statistika je poražavajuća za restriktivne mjere koje su preduzeli,,karantin,izolacija,distanciranje,zabrana okupljanja...., jer na skoro 10 000 oboljelih umrlo 200 osoba a to je manje nego od sezonskog gripa prošle godine što samo pokazuje da bi i bez korona gripa umrlo od sezonskog gripa isto toliko ljudi.Od sto zaraženih umru dve osobe tako da je to najbolji pokazatelj uzaludne dreke.

ODGOVORITE
Name

Specijalne veze

03.05.2020 07:59

A kada će Srbi iz RS moći bez karantina u Srbiju?

ODGOVORITE
Name

AV, AV

03.05.2020 08:36

Od sutra samo pošteno...

ODGOVORITE
Name

Olaksanje

03.05.2020 09:42

Citam na srbijanskim vijestima kaze u restoranima gosti nece morati nositi maske nego samo konobari.Pa sta treba da radi gost u restoranu sa maskom na licu.Ako je dosao da se druzi sa nekim moze to obavt i u parku sa maskom ili ulici.Ili to ide srk pica spusti masku opet podigni uzmi zalogaj pa spusti

ODGOVORITE