Швеђани смислили како да уживате у ресторану уз поштовање физичке дистанце!

Мада у Шведској није уведена забрана кретања и ресторани раде, а на грађане се само апелује да поштују меру дистанцирања, власници једног ресторана су одлучили да корисницима изађу у сусрет и отворе ресторан у коме ће послуживати само једну особу.

Занимљивости 02.05.2020 | 19:24
Швеђани смислили како да уживате у ресторану уз поштовање физичке дистанце!

Ресторан „Само за једну особу“ (Борд фöр Ен) ће се састојати од једног стола и столице и налазиће се усред ливаде у Вермланду, месту удаљеном од Стокхолма око 350 киломтара. Гости ће бити у прилици да обедују у потпуној дискрецији.

Брачни пар Размус Персон и Линда Карлсон су на ову идеју дошли после посете Линдиним родитељима. Пошто су инсистирали да се стриктно придржавају мера дистанцирања, како не би угрозили родитеље, Размус је, иначе бивши кувар, храну сервирао на лепо постављеном столу под таштиним прозором.

Тада им је синула идеја да би то могло да заинтересује и друге људе и исте вечери су отворили веб презентацију за свој нови пројекат.

Концепт ресторана је веома једноставан. Један сто, једна столица усред ливаде. Храну неће достављати конобари већ ће бити допремљена у корпи неком врстом жичаре.

„Желимо да се приликом припреме хране у потпуности посветимо том једном госту, али, такође, и да будемо сигурни да гости неће бити у опасности да буду изложени коронавирусу“, објашњава Размус и додаје да ће прибор и сто бити редовно дезинфиковани.

Сваки оброк ће се састојати од три јела које је креирао сам Персон, док ће пиће обезбедити Јоел Содербак, један од врхунских бармена у Шведској. Храна и пиће ће бити сезонски из локалног узгоја.

Осим тога, мени у овом ресторану неће имати цену, већ ће гости плаћати по свом нахођењу, колико мисле да оброк вреди.

Ресторан ће бити отворен до 1. августа.

Извор:РТС

Коментари / 0

Оставите коментар