Šveđani smislili kako da uživate u restoranu uz poštovanje fizičke distance!

Mada u Švedskoj nije uvedena zabrana kretanja i restorani rade, a na građane se samo apeluje da poštuju meru distanciranja, vlasnici jednog restorana su odlučili da korisnicima izađu u susret i otvore restoran u kome će posluživati samo jednu osobu.

Zanimljivosti 02.05.2020 | 19:24
Šveđani smislili kako da uživate u restoranu uz poštovanje fizičke distance!

Restoran „Samo za jednu osobu“ (Bord för En) će se sastojati od jednog stola i stolice i nalaziće se usred livade u Vermlandu, mestu udaljenom od Stokholma oko 350 kilomtara. Gosti će biti u prilici da obeduju u potpunoj diskreciji.

Bračni par Razmus Person i Linda Karlson su na ovu ideju došli posle posete Lindinim roditeljima. Pošto su insistirali da se striktno pridržavaju mera distanciranja, kako ne bi ugrozili roditelje, Razmus je, inače bivši kuvar, hranu servirao na lepo postavljenom stolu pod taštinim prozorom.

Tada im je sinula ideja da bi to moglo da zainteresuje i druge ljude i iste večeri su otvorili veb prezentaciju za svoj novi projekat.

Koncept restorana je veoma jednostavan. Jedan sto, jedna stolica usred livade. Hranu neće dostavljati konobari već će biti dopremljena u korpi nekom vrstom žičare.

„Želimo da se prilikom pripreme hrane u potpunosti posvetimo tom jednom gostu, ali, takođe, i da budemo sigurni da gosti neće biti u opasnosti da budu izloženi koronavirusu“, objašnjava Razmus i dodaje da će pribor i sto biti redovno dezinfikovani.

Svaki obrok će se sastojati od tri jela koje je kreirao sam Person, dok će piće obezbediti Joel Soderbak, jedan od vrhunskih barmena u Švedskoj. Hrana i piće će biti sezonski iz lokalnog uzgoja.

Osim toga, meni u ovom restoranu neće imati cenu, već će gosti plaćati po svom nahođenju, koliko misle da obrok vredi.

Restoran će biti otvoren do 1. avgusta.

Izvor:RTS

Komentari / 0

Ostavite komentar