Шпедитерима обећан састанак у УИО БиХ у Бањалуци

Шпедитери на Граничном прелазу Рача прекинули су обуставу рада након што их је руководство УИО БиХ позвало на састанак 7. маја, саопштила је, по овлашћену привредних субјеката који се баве пружањем шпедитерских услуга на том прелазу Сања Гаврић.

Република Српска 02.05.2020 | 08:54
Шпедитерима обећан састанак у УИО БиХ у Бањалуци

У саопштењу се прецизира да ће састанак бити одржан у просторијама УИО БиХ у Бањалуци ради постизања евентуалног споразума у вези са најављеним пресељењем царинске испоставе Бијељина на локацију гдје се налази фирма "Перић".

Радници шпедитерских кућа обуставили су рад на поменутом граничном прелазу након што су добили усмену најаву о пресељењу царинске испоставе Бијељина на нови царински терминал у фирми "Перић".

"Одлуку о наведеном прекиду обуставе рада су донијели превасходно у циљу заштите интереса својих комитената и превозника. Прекид обуставе рада ће трајати до датума одржавања састанка и од исхода састанка ће зависити да ли ће донијети нову одлуку о обустави рада", каже се у саопштењу.

Подршку шпедитерима дало је и Удружење превозника, који су такође исказали неслагање са пресељењем царинске испоставе Бијељина с граничног прелаза на терминал фирме "Перић".

(БН)  

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Митар Перић лоповчина олињала

02.05.2020 07:41

Перић ће да наплати пенале и ако се спедиције не премјесте због изгубљене добити,лопови су се вец уговором обезбједили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаффа

02.05.2020 08:19

Ушемили се и извлаче лову из УИО преко Перића, а? Радили по уговору или не плаћање је обавезно?

Name

Ухх

02.05.2020 10:51

Перцу корона добро досла,бас као и онима који на тендеру узимају милионе

Name

Саоб. инг

02.05.2020 09:13

Има ли ико нормалан у овој дрзави? Па на мјесту гдје се премјеста терминал нису обезбједјени законки пропии о искљуцивању и укљуцивању на магистрални пут. Да ли они који премјестају терминал знају фрквенцију саобрацаја на том дијелу пута? Ту се у неким терминима немозе скренут пред мотел "ПЕРИЦ" и по 10 минута јер је непрекидна колона возила из правца Бијељине. Ту це се десавати многи удеси, а свако ко тузи добице на суди јер закон није испостован осим донекле при искљуцивањ из правца Раце, а и ту да бих се слепер искљуцио постоје двије кривине које је веома теско савладати у једном потезу.Али кога је то брига у тајкунској дрзави.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хе хе хе

02.05.2020 10:32

Будали треба само обећати..

Name

Маx

02.05.2020 09:36

Јос једна превара, и бацање прасине у оци народу. Да би уопсте контактирао са било којом институцијом а везано за репрограм кредита, пореских обавеза или доприноса морас хиљаду мејлова послати и на крају ти тразе 100 папира. Тако да 70 % људи одустане од тог свјесног исцрпљивања а институције се понасају као да им је неко ставио пистољ на цело па су приморани то да ураде. Ове олаксице су направљене за 20 % одабраних банкарских и пореских миљеника. Онај ко испуњава услове репрограма, репрограм му није ни потребан јер су то веома солвентна физицка и правна лица так да једино они могу испунити наметнуте критеријуме. Страсно ста раде и како обмањују народ!!!!!

ОДГОВОРИТЕ