Špediterima obećan sastanak u UIO BiH u Banjaluci

Špediteri na Graničnom prelazu Rača prekinuli su obustavu rada nakon što ih je rukovodstvo UIO BiH pozvalo na sastanak 7. maja, saopštila je, po ovlašćenu privrednih subjekata koji se bave pružanjem špediterskih usluga na tom prelazu Sanja Gavrić.

Republika Srpska 02.05.2020 | 08:54
Špediterima obećan sastanak u UIO BiH u Banjaluci

U saopštenju se precizira da će sastanak biti održan u prostorijama UIO BiH u Banjaluci radi postizanja eventualnog sporazuma u vezi sa najavljenim preseljenjem carinske ispostave Bijeljina na lokaciju gdje se nalazi firma "Perić".

Radnici špediterskih kuća obustavili su rad na pomenutom graničnom prelazu nakon što su dobili usmenu najavu o preseljenju carinske ispostave Bijeljina na novi carinski terminal u firmi "Perić".

"Odluku o navedenom prekidu obustave rada su donijeli prevashodno u cilju zaštite interesa svojih komitenata i prevoznika. Prekid obustave rada će trajati do datuma održavanja sastanka i od ishoda sastanka će zavisiti da li će donijeti novu odluku o obustavi rada", kaže se u saopštenju.

Podršku špediterima dalo je i Udruženje prevoznika, koji su takođe iskazali neslaganje sa preseljenjem carinske ispostave Bijeljina s graničnog prelaza na terminal firme "Perić".

(BN)  

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Mitar Perić lopovčina olinjala

02.05.2020 07:41

Perić će da naplati penale i ako se spedicije ne premjeste zbog izgubljene dobiti,lopovi su se vec ugovorom obezbjedili.

ODGOVORITE
Name

Jaffa

02.05.2020 08:19

Ušemili se i izvlače lovu iz UIO preko Perića, a? Radili po ugovoru ili ne plaćanje je obavezno?

Name

Uhh

02.05.2020 10:51

Percu korona dobro dosla,bas kao i onima koji na tenderu uzimaju milione

Name

Saob. ing

02.05.2020 09:13

Ima li iko normalan u ovoj drzavi? Pa na mjestu gdje se premjesta terminal nisu obezbjedjeni zakonki propii o iskljucivanju i ukljucivanju na magistralni put. Da li oni koji premjestaju terminal znaju frkvenciju saobracaja na tom dijelu puta? Tu se u nekim terminima nemoze skrenut pred motel "PERIC" i po 10 minuta jer je neprekidna kolona vozila iz pravca Bijeljine. Tu ce se desavati mnogi udesi, a svako ko tuzi dobice na sudi jer zakon nije ispostovan osim donekle pri iskljucivanj iz pravca Race, a i tu da bih se sleper iskljucio postoje dvije krivine koje je veoma tesko savladati u jednom potezu.Ali koga je to briga u tajkunskoj drzavi.

ODGOVORITE
Name

He he he

02.05.2020 10:32

Budali treba samo obećati..

Name

Max

02.05.2020 09:36

Jos jedna prevara, i bacanje prasine u oci narodu. Da bi uopste kontaktirao sa bilo kojom institucijom a vezano za reprogram kredita, poreskih obaveza ili doprinosa moras hiljadu mejlova poslati i na kraju ti traze 100 papira. Tako da 70 % ljudi odustane od tog svjesnog iscrpljivanja a institucije se ponasaju kao da im je neko stavio pistolj na celo pa su primorani to da urade. Ove olaksice su napravljene za 20 % odabranih bankarskih i poreskih miljenika. Onaj ko ispunjava uslove reprograma, reprogram mu nije ni potreban jer su to veoma solventna fizicka i pravna lica tak da jedino oni mogu ispuniti nametnute kriterijume. Strasno sta rade i kako obmanjuju narod!!!!!

ODGOVORITE