Дизајниран тест који открива носиоце вируса корона

Научници који раде за америчку војску дизајнирали су нови тест за Цовид-19 који би потенцијално могао да идентификује носиоце прије него што постану заразни и наставе да шире болест, пише Гардијан.

Свијет 01.05.2020 | 20:06
Дизајниран тест који открива носиоце вируса корона

То би могао бити значајан пробој у борби против смртоносне болести, а координатори пројекта се надају да ће тестирањем крви моћи да открију присуство вируса већ 24 сата након инфекције, односно прије него што људи покажу симптоме и неколико дана прије него што се сматра да је носилац способан да прошири вирус на друге.

То је такође око четири дана раније него што тренутни тестови могу да открију присуство вируса. 

Тест је настао из пројекта који је основала америчка Војна агенција за напредна истраживања у области одбране (Дарпа), а који је имао за циљ брзу дијагнозу бацила или тровања хемикалијама у хемијском ратовању.

Истраживање је брзо преусмерено када је избила пандемија, а очекује се да ће нови тест бити предложен за одобрење за хитну употребу (ЕУА) од стране америчке Управе за храну и лијекове (ФДА) у року од недјељу дана.

Уколико добије одобрење ФДА, овај концепт тестирања попунио би “дијагностички јаз” и потпуно “измијенио игру”, побољшавајући ефикасност програма тестирања и праћења, док владе широм свијета ублажавају мјере, кажу из Дарпа.

(Тањуг)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Ре

01.05.2020 22:00

Опа, успоставља се потпуна контрола. Програмирање. Поздравите се са животом. Сад ће да вам наметну апликацију у мобилни, ко је близу вас с вирусом, ко је био...изгубићете се у страху, замрзити рођеног брата, оца, мајку...страх ће вас паралисати. Мислићете само о корони. Неће вам бити важно ни што имате посла, нити што не једете, ни што пропадате...чекаћете вакцину да вас спаси. И то бил и сзо да вас спаси. Звучи вјероватно? Они вам желе добро? Ако се не пробудите и почнете бранити своје животе, поздравите се с васкрсењем мртвих. Нећете их видјети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Деда

02.05.2020 08:35

Браво ре. Све сто сам хтио написати написао си. Свака цаст и истина зива. Када су видјели да су прозрени смисљање нове подвале. Само јос ниси навео да те намјерно мозе ознацити као носиоца вируса ако си стар увале ти погресан лијек и само наведу да си умро од вируса. Устај народе на ноге ако клеците нема спаса

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

02.05.2020 10:41

Наравно. И ако си политички неистомишљеник или сиромашан. Непотребан си као такав. Кроз тестове ће увалити отпис старог и болесног становништва. Онда иду сљедеће категорије. Код нас ће вјероватно тестови око 15 маја, јер морамо струку Србије пратити, (др вакцину новартиса старијег од 65 година, др гојковића са судском нагодбом да се не гони даље, др ботокс ротари итд. ..да нам политичку струку не маши која донација.

Name

100 посто

02.05.2020 10:58

У праву сте 100 посто

ОДГОВОРИТЕ