"Предложити конкретне мјере за наставак рада у угоститељству"

Удружење угоститеља Градишка на јучерашњем онлине састанку расправљали су о актуелној ситуацији и изразили своје незадовољство подржавајући колеге из других земаља које категорично одбијају рад који ће их довести до још горе материјалне ситуације, саопштено је из овог Удружења.

Република Српска 30.04.2020 | 20:35
"Предложити конкретне мјере за наставак рада у угоститељству"

"Овог пута представници угоститеља траже да се неко од њихових чланова састане са градоначелником града Градишке који је и до сада имао разумијевања за привреднике Градишке па су самим тим упутили свој захтијев за састанак како би предочили ситуацију у којој се ова група привредника налази", каже се у саопштењу Удружења угоститеља Градишка.

Даље наводе да желе да град међу првима да иницијативу и предложи конструктиван приступ као и конкретне мјере за наставак рада угостителсјког сектора које би у пракси биле реално проводиве.

"Због тога што у разним медијима круже спекулативне информације о томе како це се у будућности одвијати рад угоститељких објеката ми желимо да кроз сарадњу са градском управом и надлежним министарством дођемо до оптималних рјешења", наводе из Удружења угоститеља.

Из овог удружења наводе да уважавајући струку и оцјене епидемиолога у вези процјена стања на терену, рад угостителсјког сектора би био могућ у пракси уз предложене мјере.

Предлажу дезинфекцију свих просторија прије самог отварања од стране овлаштене установе, сваки објекат би био дужан да обезбиједи обавезну дезинфекцију свих гостију при уласку у објекат. 

Као и обавезна дезинфекција столова прије самог послузивања, те обавезно носење маски и рукавица свих угостителских радника током радне смјене.

Додају да су угоститељи  изразили бригу за своје раднике и када ће им и на који начин бити исплаћен минималац за мјесец април из Фонда солидарности Републике Српске.  

"Овим путемо желимо изразити да нам је потребна солидарност свих нивоа власти, солидарност наших партнера да би поново покренули бизнис. Ако мјесец дана не радимо, онда нам је сигурно потребно три мјесеца да се повартимо у нормалним условима. У оваквим условима и без значајне помоћи питање да ли ће се отварати уопште. Свако мора да процјени своје могућности", истичу у саопштењу.

"Боримо се заједно за наше хероје који су увијек срдачни и одговорни и спремни да примјене одређене мјере заштите како би што прије почели са радом", закључују из Удружења угоститетља Градишка.

(БН)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Бањалуцанин 88

30.04.2020 18:53

Маске, рукавице

ОДГОВОРИТЕ
Name

израелац

30.04.2020 18:57

Док се шума реже немилице и гомиле других катастрофа, конобари би да се кафица и алкохол лагано испија .. то но видјело проблема није... ајте на њиву па обрађујете... каф музеји и култура не постоји што би постојале кафане

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре израелац

30.04.2020 19:44

Види овог пања

Name

Ре:

30.04.2020 21:00

Пањина си ти, која није макла даље од кафанчуге! Израелац исправно збори!

Name

Гардиста

30.04.2020 19:28

Имате пуно право да подигнете цене за 30 посто за сваку врсту пица које послузите.Јер,све ово сто они тразе од вас захтева додатно улагање,плус сто цете имати пуно мање гостију због "наметнуте" физицке дистанце.Ово вреди за све гране привреде...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Валда

30.04.2020 20:18

Апсолутно си у праву.

Name

Ре

01.05.2020 08:28

Једна будала писе друга казе у праву си никад будала нестат неце

Name

Искрено

01.05.2020 08:32

Подрзат треба И угоститеље И у потпуности су у праву све се то мозе урадит проблем је код насег народа културе И васпитања кад бих отворили кафане ту би несто хаос И овако погледајте коментаре ста се све писе ко би једном пијаном реко да се придрзава мјера у кафани требало би Јо'с хилхаде полицајаца засто смире

Name

Расо

01.05.2020 08:54

То би функционисало да није ових керове из опозиције нормално људи би досли И постовали пропосе ал ко се стоки из опозиције то објаснит

Name

Ре

01.05.2020 08:55

Па ти свакако незнас ста је кафане И ресторан ти си обицна будалетина

Name

Крко

30.04.2020 21:03

Вратиће се клупице пред задругом, па ће бити дупло јефтиније, а успут ће се људи квалитетније дружити, како би и приличило. Кад је кафана икоме донијела добро у кућу, него само зло и штету!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

01.05.2020 08:48

Могло би се то извести И у кафани ал моралу би писати на улазу забрањен улаз опозицији И овако лају а ста мислис да попију коју

Name

Огорцена

01.05.2020 11:32

Дају по два пара у апотекама рукавица нигдје неносе рукавице ај маске у просторији ал вани је непотребно само одстојање и свак себе цува само код нас казне и мјере кад крфнемо рафити куку нама инспекција це убити казнама мале приватнике

ОДГОВОРИТЕ