"Predložiti konkretne mjere za nastavak rada u ugostiteljstvu"

Udruženje ugostitelja Gradiška na jučerašnjem online sastanku raspravljali su o aktuelnoj situaciji i izrazili svoje nezadovoljstvo podržavajući kolege iz drugih zemalja koje kategorično odbijaju rad koji će ih dovesti do još gore materijalne situacije, saopšteno je iz ovog Udruženja.

Republika Srpska 30.04.2020 | 20:35
"Predložiti konkretne mjere za nastavak rada u ugostiteljstvu"

"Ovog puta predstavnici ugostitelja traže da se neko od njihovih članova sastane sa gradonačelnikom grada Gradiške koji je i do sada imao razumijevanja za privrednike Gradiške pa su samim tim uputili svoj zahtijev za sastanak kako bi predočili situaciju u kojoj se ova grupa privrednika nalazi", kaže se u saopštenju Udruženja ugostitelja Gradiška.

Dalje navode da žele da grad među prvima da inicijativu i predloži konstruktivan pristup kao i konkretne mjere za nastavak rada ugostitelsjkog sektora koje bi u praksi bile realno provodive.

"Zbog toga što u raznim medijima kruže spekulativne informacije o tome kako ce se u budućnosti odvijati rad ugostiteljkih objekata mi želimo da kroz saradnju sa gradskom upravom i nadležnim ministarstvom dođemo do optimalnih rješenja", navode iz Udruženja ugostitelja.

Iz ovog udruženja navode da uvažavajući struku i ocjene epidemiologa u vezi procjena stanja na terenu, rad ugostitelsjkog sektora bi bio moguć u praksi uz predložene mjere.

Predlažu dezinfekciju svih prostorija prije samog otvaranja od strane ovlaštene ustanove, svaki objekat bi bio dužan da obezbijedi obaveznu dezinfekciju svih gostiju pri ulasku u objekat. 

Kao i obavezna dezinfekcija stolova prije samog posluzivanja, te obavezno nosenje maski i rukavica svih ugostitelskih radnika tokom radne smjene.

Dodaju da su ugostitelji  izrazili brigu za svoje radnike i kada će im i na koji način biti isplaćen minimalac za mjesec april iz Fonda solidarnosti Republike Srpske.  

"Ovim putemo želimo izraziti da nam je potrebna solidarnost svih nivoa vlasti, solidarnost naših partnera da bi ponovo pokrenuli biznis. Ako mjesec dana ne radimo, onda nam je sigurno potrebno tri mjeseca da se povartimo u normalnim uslovima. U ovakvim uslovima i bez značajne pomoći pitanje da li će se otvarati uopšte. Svako mora da procjeni svoje mogućnosti", ističu u saopštenju.

"Borimo se zajedno za naše heroje koji su uvijek srdačni i odgovorni i spremni da primjene određene mjere zaštite kako bi što prije počeli sa radom", zaključuju iz Udruženja ugostitetlja Gradiška.

(BN)

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

Banjalucanin 88

30.04.2020 18:53

Maske, rukavice

ODGOVORITE
Name

izraelac

30.04.2020 18:57

Dok se šuma reže nemilice i gomile drugih katastrofa, konobari bi da se kafica i alkohol lagano ispija .. to no vidjelo problema nije... ajte na njivu pa obrađujete... kaf muzeji i kultura ne postoji što bi postojale kafane

ODGOVORITE
Name

Re izraelac

30.04.2020 19:44

Vidi ovog panja

Name

Re:

30.04.2020 21:00

Пањина си ти, која није макла даље од кафанчуге! Израелац исправно збори!

Name

Gardista

30.04.2020 19:28

Imate puno pravo da podignete cene za 30 posto za svaku vrstu pica koje posluzite.Jer,sve ovo sto oni traze od vas zahteva dodatno ulaganje,plus sto cete imati puno manje gostiju zbog "nametnute" fizicke distance.Ovo vredi za sve grane privrede...

ODGOVORITE
Name

Valda

30.04.2020 20:18

Apsolutno si u pravu.

Name

Re

01.05.2020 08:28

Jedna budala pise druga kaze u pravu si nikad budala nestat nece

Name

Iskreno

01.05.2020 08:32

Podrzat treba I ugostitelje I u potpunosti su u pravu sve se to moze uradit problem je kod naseg naroda kulture I vaspitanja kad bih otvorili kafane tu bi nesto haos I ovako pogledajte komentare sta se sve pise ko bi jednom pijanom reko da se pridrzava mjera u kafani trebalo bi Jo's hilhade policajaca zasto smire

Name

Raso

01.05.2020 08:54

To bi funkcionisalo da nije ovih kerove iz opozicije normalno ljudi bi dosli I postovali propose al ko se stoki iz opozicije to objasnit

Name

Re

01.05.2020 08:55

Pa ti svakako neznas sta je kafane I restoran ti si obicna budaletina

Name

Крко

30.04.2020 21:03

Вратиће се клупице пред задругом, па ће бити дупло јефтиније, а успут ће се људи квалитетније дружити, како би и приличило. Кад је кафана икоме донијела добро у кућу, него само зло и штету!

ODGOVORITE
Name

Re

01.05.2020 08:48

Moglo bi se to izvesti I u kafani al moralu bi pisati na ulazu zabranjen ulaz opoziciji I ovako laju a sta mislis da popiju koju

Name

Ogorcena

01.05.2020 11:32

Daju po dva para u apotekama rukavica nigdje nenose rukavice aj maske u prostoriji al vani je nepotrebno samo odstojanje i svak sebe cuva samo kod nas kazne i mjere kad krfnemo rafiti kuku nama inspekcija ce ubiti kaznama male privatnike

ODGOVORITE