Четврта обољела и прва жртва вируса корона у Српцу

Забиљежена  је  прва  жртва вируса корона  у србачкој општини. У  Универзитетско клиничком  центру Бања Лука, гдје је 28. априла примљен на лијечење, и поред свих предузетих мјера  помоћи, јуче је преминуо 48. годишњи мушкарац из србачког села Ћукали код кога је утврдјено присуство вируса корона.

Република Српска 30.04.2020 | 11:44
Четврта обољела и прва жртва вируса корона у Српцу

Ова особа  је, како је саопштено, имала и више придружених болести.

Ово је четврти случај обољења у овој општини и први случај са смртним исходом.

Епидемиолошка служба Дома здравља Србац  предузела је активности на изолацији и здравственом надзору чланова породице умрле особе, а провешће се и тестирање свих лица која су била у непосредном контакту са обољелим како би се спријечило ширење заразе.

- На подручју општине Србац тренутно има 14 особа у кућној изолацији и девет особа у карантину на Бардачи, изјавио је начелник Српца Младјан Драгосављевић.  

Он је  за наш портал додао да се  на цијелом подручју општине досљедно проводе све самозаштитне мјере и упуства ресорног министарства,  Републичког штаба и Владе Републике Српске у циљу спречавања ширења вируса корона.

Последњи случај је само опомена више да се градјани и даље морају придржавати мјера заштите и да нема мјеста опуштању, казао је први човјек Српца Младјан Драгосављевић. 

(БН)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Србац

30.04.2020 12:49

Да ли сте питали начелника колико има пара у Буџету. Након 15-20 дана кризе исплатили радницима општине плату без доприноса. Требали сте га питати када планира стављати катанац на општинска врата, јер она зграда више не служи ничему.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

30.04.2020 13:45

Ма само да проďу избори и још један мандат, а онда више није ни битно.

Name

Истина

30.04.2020 18:37

Које постовање црнии мјера,када у Бајинцима скоро сваки дан испред продавнице пијанци 10-15 људи,а медју њима има и припадника МУП.По пријави полиција само продје и ниста непредузме.То је мотивација градјанима како се понасати.

Name

Ре

01.05.2020 15:34

Да ли ће и тај полицајац пијанац добити 1000 марака. Ако неће нека тражи од власника трговине због повећања промета. Зарадио је човјек како год окренеш.