Četvrta oboljela i prva žrtva virusa korona u Srpcu

Zabilježena  je  prva  žrtva virusa korona  u srbačkoj opštini. U  Univerzitetsko kliničkom  centru Banja Luka, gdje je 28. aprila primljen na liječenje, i pored svih preduzetih mjera  pomoći, juče je preminuo 48. godišnji muškarac iz srbačkog sela Ćukali kod koga je utvrdjeno prisustvo virusa korona.

Republika Srpska 30.04.2020 | 11:44
Četvrta oboljela i prva žrtva virusa korona u Srpcu

Ova osoba  je, kako je saopšteno, imala i više pridruženih bolesti.

Ovo je četvrti slučaj oboljenja u ovoj opštini i prvi slučaj sa smrtnim ishodom.

Epidemiološka služba Doma zdravlja Srbac  preduzela je aktivnosti na izolaciji i zdravstvenom nadzoru članova porodice umrle osobe, a provešće se i testiranje svih lica koja su bila u neposrednom kontaktu sa oboljelim kako bi se spriječilo širenje zaraze.

- Na području opštine Srbac trenutno ima 14 osoba u kućnoj izolaciji i devet osoba u karantinu na Bardači, izjavio je načelnik Srpca Mladjan Dragosavljević.  

On je  za naš portal dodao da se  na cijelom području opštine dosljedno provode sve samozaštitne mjere i upustva resornog ministarstva,  Republičkog štaba i Vlade Republike Srpske u cilju sprečavanja širenja virusa korona.

Poslednji slučaj je samo opomena više da se gradjani i dalje moraju pridržavati mjera zaštite i da nema mjesta opuštanju, kazao je prvi čovjek Srpca Mladjan Dragosavljević. 

(BN)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Srbac

30.04.2020 12:49

Da li ste pitali načelnika koliko ima para u Budžetu. Nakon 15-20 dana krize isplatili radnicima opštine platu bez doprinosa. Trebali ste ga pitati kada planira stavljati katanac na opštinska vrata, jer ona zgrada više ne služi ničemu.

ODGOVORITE
Name

Re

30.04.2020 13:45

Ma samo da proďu izbori i još jedan mandat, a onda više nije ni bitno.

Name

Istina

30.04.2020 18:37

Koje postovanje crnii mjera,kada u Bajincima skoro svaki dan ispred prodavnice pijanci 10-15 ljudi,a medju njima ima i pripadnika MUP.Po prijavi policija samo prodje i nista nepreduzme.To je motivacija gradjanima kako se ponasati.

Name

Re

01.05.2020 15:34

Da li će i taj policajac pijanac dobiti 1000 maraka. Ako neće neka traži od vlasnika trgovine zbog povećanja prometa. Zaradio je čovjek kako god okreneš.