Ко је одговоран власт или грађани за све ово ...?

Ко је одговоран за тајкунске прославе, литургије, лошу опремљеност љекара, шверц медицинском опремом, бесмислена улагања...? Власт или грађани?

Република Српска 30.04.2020 | 07:45
Ко је одговоран власт или грађани за све ово ...?

Народ је крив, не придржава се мјера, не носе се маске и рукавице и то је разлог за нагли пораст новообољелих у РС последњих дана. 

То је укратко закључак представника надлежних институција - министра здравља РС Алена Шеранића и водећих људи Универзитетског клиничког центра РС, након што је саопштено да је у РС у последња 24 часа регистровано рекордних 59 нових случајева заражених корона вирусом у једном дану. 

„У нормалним и разумним популацијама дошло је до пада новозаражених. Код нас је данас најгори дан“, рекао је директор УКЦ Бањалука Владимир Ђајић. 

После овакве Ђајићеве констатације, логичан закључак је да грађани Републике Српске нису ни нормални ни разумни, да су они криви због пораста новозаражених, а да су они који одлучују о свему тек жртве „ненормалне и неразумне популације“. 

СИСТЕМСКЕ ГРЕШКЕ

Да ли су грађани РС, посебно Бањалуке која је са 393 обољела град у БиХ са далеко највећим бројем заражених (након ње је Читлук са 96 случајева), најодговорнији за овакво ширење вируса? Наравно да нису, јер досадашње информације говоре да су се десиле системске грешке од самог почетка појаве вируса у РС, посебно у Бањалуци. 

Први случај у Бањалуци регистрован је 5. марта, само дан након што је премијер РС, видовити Радован Вишковић, констатовао да је корона вирус измишљен. Вирус је дошао из Италије, донио га је човјек из Челинца који је био на привременом раду у Ломбардији, а потом је заражен његов малољетни син, који иде у Основну школу „Бранко Ћопић“. То је био први тзв. кластер у Бањалуци, који је врло брзо саниран, а нико од осталих ученика и наставника те школе није заражен. 

Друга два кластера, из којих је потекло највише обољелих, је колоквијално назван „Јова бар“. Власник тог угоститељског објекта се вратио са скијања из Аустрије и био је позитиван на корона вирус. Потом је у том локалу организована рођенданска прослава на којој је било више од стотину људи. 

Забаву је организовао један од бањалучких привредника блиских власти, који је такође био у Аустрији и вратио се са корона вирусом. У међувремену је ишао на разне састанке, чак и у Влади РС, мада је требало да буде у изолацији. Али није, јер је близак владајућем естаблишменту, па се цијели случај покушао заташкати. 

Када је чаршија проговорила о томе да је он један од оних који су проширили вирус, пријетио је да ће се обрачунати са свима који блате његов наводни углед. 

Након што су, колико толико, санирани тзв. други и трећи кластери, појавио се нагли скок новообољелих. Надлежни нису открили гдје лежи нови кластер, али град бруји о томе да је један од новопечених тајкуна славио славу, Лазареву суботу, на којој је било више од стотину гостију. Осим тога, иако је за вријеме васкршњих празника на снази била слобода кретања, ноторно је да је добар дио вјерника ишао на литургије. Власт је увела скоро тродневни полицијски час, али нема дилеме да је постигнут прећутни договор за црквеним властима да они који долазе на молитве не буду кажњавани. 

Индиректно је то потврдио и министар здравља РС Ален Шеранић, који је навео да се раст броја заражених "дјелимично може повезати са окупљањима за васкршње празнике". 

ГДЈЕ ЈЕ ЗАШТИТНА ОПРЕМА

Питање је ко је дозволио окупљање у црквама, ако је на снази био полицијски час, како су људи долазили до цркви и враћали се кућама у вријеме полицијског сата, када улицама Бањалуке у то вријеме крстари десетине полицијских и жандармеријских возила? 

На то Шеранић није дао одговор, али је и он кривицу за пораст броја заражених покушао свалити на грађане, који, како је рекао, све мање носе маске и рукавице. 

„У овом тренутку може се заразити само особа која је непокретна или која је дезорјентисана и не склања се од друге особе, да држи дистанцу или да држи мјере, или особа која је здравствени радник, па је осуђена на рад са таквим пацијентима, и без обзира на постојање заштитне опреме постоји ризик да се зарази, што је случаај и код нас“, рекао је директор УКЦ Бањалука Владо Ђајић. 

Када се прате дневна саопштења о епидемиолошкој ситуацији у РС скоро да нема дана да се међу новозараженима не појаве доктори и медицинске сестре са УКЦ-а у Бањалуци, али и неким другим болницама у РС. Да ли то значи да је вирус ушао у  болнице и, ако јесте, ко је за то одговоран? 

Према поузданим изворима Журнала, чињеница је да медицинско особље, или добар дио њих, у УКЦ-у, нема одговарајућу заштитну опрему. На неким одјељењима љекари и медицинске сестре се сналазе сами, купују заштитне наочаре, маске и рукавице. Логично је онда питање - гдје је завршила сва она опрема која је донирана РС или набављена? 

Недавно се српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик јавно похвалио како је набављено по пет милиона маски и рукавица за становништво РС. Чињеница је, међутим, да грађани не добијају бесплатне маске и рукавице, те да у великом броју апотека не можете купити рукавице. Јер их нема на продају. Ако и нађете апотеку у којој их можете купити, платићете их по много већој цијени у односу на претходни период. 

У једној од бањалучких апотека прије двадесетак дана продавали су максимално десет рукавица по цијени од 0,11 КМ. Након десет дана у истој апотеци могли сте купити само пет пари рукавица, лошијег квалитета, али је цијена по комаду износила 0,29 КМ. 

Додик би, након хвалоспјева о томе како је РС снабдјевена свом потребном заштитном опремом, требало да појасни гдје је завршило тих пет милиона маски и пет милиона рукавица.

КО ЈЕ ОДГОВОРАН

Институције РС требало би да положе рачуне и због тога што су купили пољску болницу која сада „није потребна“, како је то признао премијер Радован Вишковић, и чија цијена је далеко већа од оне коју су званично саопштили. 

Посебно питање је зашто се улаже 35 милиона марака у изградњу подземне гараже у УКЦ-у у вријеме када у тој здравственој установи недостаје основна медицинска опрема? Одговор је врло једноставан - зато што је тај посао додијељен компанији “Марковић инвест” из Лакташа, чији је власник Раде Марковић, кум бившег министра здравља РС Ранка Шкрбића, за кога многи тврде да је гробар здравственог система у овом ентитету.

Питање је зашто нико од љекара није суспендован нити је министар здравља затражио формирање комисије од надлежне љекарске коморе, што по Закону у јавном здравству РС има право и обавезу, која би испитала смрт 39-годишње труднице Илијане Манојловић и њеног нерођеног дјетета? Она је 18. априла на УКЦ-у умрла од сепсе, јер дежурни доктори сатима нису хтјели да је прегледају мада је трпила огромне болове. Ваљда су се плашили да се не заразе корона вирусом, иако покојна Илијана није била позитивна на вирус. 

Ко је одговоран за то што је шесторо људи, који су 28. априла у Бањалуку допутовали из иностранства, умјесто да буду смјештени у карантин за особе које нису позитивне на корона вирус, са граничних прелаза пребачени у Студентски центар „Никола Тесла“, међу особе заражене корона вирусом.

Петоро њих су са граничног прелаза Градишка под пратњом полиције превезени до СЦ „Никола Тесла“, а једна особа је довезена са граничног прелаза Шамац. 

Двоје Бањалучана, који су жртве грешке надлежних служби и полиције, путем друштвених мрежа јавно су проговорили о ономе што се дешавало. 

Младић, који се представио као Душко, рекао је да је прије уласка у СЦ „Никола Тесла“ био здрав, а да тренутно не зна какво је стање, јер ће чекати пет до шест дана да буде тестиран. 

Бањалучанка Невена је испричала да их је у Студентском центру “Никола Тесла” дочекао портир ријечима: “Овдје су заражени”.

„Ми смо упорно понављали да смо здрави, али како се он (портир) насмијао, мислили смо да се он шали.

Послали су нас на трећи спрат, јер су рекли да тамо нема заражених, али када смо се почели пењати видјели смо на првом и другом спрату људе који су видно болесни и схватили смо да ово није шала“, казала је Невана. 

На трећем спрату, гдје су били смјештени, навела је она, било је птичјег перја и измета.

Свих шесторо убрзо је евакуисано из Студентског центра, гдје се налази 82 заражених, али остаје питање – ко се поиграва здрављем људи и њиховим животима? 

Из Полицијске управе Бањалука саопштили су да ће утврдити одговорност и спровести унутрашњи поступак против полицијских службеника који пратили шест држављана БиХ од Јакуповаца, код Лакташа, до бањалучког Студентског центра "Никола Тесла" умјесто до Средњошколског ђачког дома.

Навели су да ће бити утврђено како је дошло до те грешке, али су додали како полиција није надлежна за пријем и смјештај грађана у Студентски центар.

„Обавеза полицијских службеника је пратња лица од карантина са граничног прелаза до карантина који су одређени одлуком града, односно општине, а смјештај тих лица врши одговорни тим именован од локалне заједнице“, наведено је у саопштењу. 

Нема сумње, надлежне институције перу се од сваке одговорности и пребацују је на грађане, који, у највећој мјери,  мјесец и по дана стрпљиво сједе у кућама, поштују полицијски час и све остале прописане мјере. 

Последња обраћања надлежних слуте да ће власт пооштрити мјере, да ванредно стање неће бити скоро укинуто, да ће полицијски час остати на снази, за првомајске празнике и проширен, мада се испоставило да што се уводе ригорозније мјере (попут оних током васкршњих празника), то број заражених постаје све већи.  

(Зурнал.инфо) 

Коментари / 93

Оставите коментар
Name

30.04.2020 05:56

Наравно да су градјани,власт је не додирљива....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крдо

30.04.2020 06:03

Они мисле да су грађани стока, да нису грађани и да могу јесте помије. И куповати маске, рукавице, плаћати казне што их не носе и бити захвални што дишу.

Name

Ре

30.04.2020 06:20

Подрска за Висковица и Додика, не видим ко би боље радио овај посао, будите реални...

Name

Тхаи Цхинг До

30.04.2020 06:30

Главна тајкунска полуга се састоји од "патриоте"-Додика, "редара"-Лукаца и судије-"Тегелтије" док су остали "вируси° типа Б као нпр. Зеки, Висковиц, Несиц итд.

Name

Ре Xц

30.04.2020 06:45

Па види се да не постоји никаква координација унутар саме власти, информације и наредбе су контрадикторне, погледајте да на Ртрс министар процита да је наредба да се маске морају носити, а у наредном кадру новинарка нема маску, ни у студију, ни на терену, исто вази и за остале телевизије, да ил их министар упита засто немају маску.Постоји ли казнеан политика за неносење заститне опреме

Name

БАЊАЛУЧАНКА

30.04.2020 06:54

Не желим ни да браним ни да кудим власт. Али да је 80% крив народ, јесте! Ја сам у шоку сваки дан, када изађем до продавнице по основне ствари, 70% народа у БЛ не носи ни маске ни рукавице, чак се на тренутке ја осјећам глупо и ко зомби јер поштујем и не излазим из стана без маске и рукавица! Људи уозбиљите се!

Name

Ре

30.04.2020 06:54

Власт има пропуста и увијек це имати поготово за некога и висе. Медутим, обзиром да је опозиција јос гора ова власт це их на идуцим изборима додатно сломити. Оде Бијељина, оде Скупстина Истоцно Сарајево, остаде има врло мало однисно нимало. У ствари остаде мало користи продајом српских интереса у Сарајеву кроз Парламент.

Name

Биља

30.04.2020 06:56

Људи поштујте мјере, крените од себе и "свог дворишта" па онда кудите даља!!!!!!! Свака част за Владу и кризни штаб на свакодневном мукотрпном раду

Name

ЈЕСУ ДОСАДНИ

30.04.2020 07:04

Највецу кривицу сносе Босњаци и политицко Сарајево па тек онда градзани српске То је јасно и оном дјетету у вртицу, аферим Баја и снсд.

Name

Скептик

30.04.2020 07:14

БАЊАЛУЦАНКА, мислим да сте управу што се осјећате глупо. Јер то и јесте Јер вјерујете режимским медијима.

Name

Ре Биља

30.04.2020 07:26

Биљо, купи ми ти маске за 4 члана породице и онда реци да не поштујем. И рачунај на њихову замјену на свака два сата. Не умије нико да шије, а и зашто би, ваљда власт треба да брине о народу и осигура му право на живот.

Name

Бил

30.04.2020 07:39

Крив је сорос И његовои локални сеталити

Name

Просијаци

30.04.2020 07:52

Црвена екипа само зна да КМЕЧИ И ПРОСИ унаоколо, а на народу да се иживљава....

Name

за Бањалучанку

30.04.2020 08:02

ма дај мајке ти, ти вјерујеш да ћете маска спасити, само ми реци од чега, од злих вјештица и вилењака, драга , само могу да те питам, читаш ли ти шта, мало паметније људе слушаш БИГ радио , који је у задњих неколико дана саблазан

Name

Бањалучанин

30.04.2020 08:06

Па не знам шта да вам каже, и грађани су проблематични. А овај чланак је наручен са једним циљем, за све окривити власт. Па тако пођоше од Јова бара, смрти труднице, рукавица. Да Бог сачува.

Name

Ре Ре

30.04.2020 08:42

Подршка, лоповима који тај посао најбоље раде. Отишли смо у П...у М......у!

Name

Ре @Бањалучанин

30.04.2020 08:57

Као све је то измишљено? А шта мислиш зашто се одлучује о одређивању казнених мјера за неношење маске и рукавица... Па ето да би се пунио буџетод казни али већим дјелом да сенарод присили да лупује исте те маске које је Миле & Со већ обезбједила за продају "по промотивним цијенама" Е мој магарац, брат му био рат, па онда поплаве исто добре, а ово сада је кец на 10-ку... И тако у недоглед. Па да нас један те исти купа хладном водом 20 година због глупана који се пале пред изборе на националну реторику и продужавају себи казну... А још има образа да пљује на ове што су отишли у свијет због њега и његових. Мислис да је лако оставити породицу и отићи... Или да породица остави огњиште и оде јер нема опције да се поправи нешто као да је рат јуче био а не прије 25 година...

Name

Ре: Ре Xц

30.04.2020 09:07

А гледам јуче Скупштину Србије, гдје предсједница СкупштинеМаја Гојковић, на тренутак прекиде Скупштински рад док 3 посланика из опозиције нису напустила Скпштинујер нису имали (или нису хтјели да користе) маске и рукавице. То је дисциплина!

Name

Ре Биља

30.04.2020 09:12

Мукотрпном раду??? Ком мукотрпном раду,просвијетли нас.

Name

Ре Бањалуланин

30.04.2020 09:44

Истина је да је проблем са паркингом код УКЦа... Али истина је да се може много јефтиније асвалтирати тренутни импровизовани паркинг испод зграда инфективног и зграде гдје је порођај но... А не увалити 35 милиона!!!

Name

Јединица као кућа

30.04.2020 09:50

Вјероватно припада тој касти и жели подићи њихов углед, те користи израз мукотрпан. Можда не зна ни шта значи. А овај неко што види дисциплину у парламенту Србије није редовно завршио школу јер не зна основне појмове. Шта је демократима?

Name

Ајмо респиратори

30.04.2020 10:07

Ајмо фино колико су костали респиратори за РС. Јесу и то фалс ко у Федерацији. Гдје је помоц. Јел се продаје по приватним апотекама. У Кини платили 10 милиона преко апотека зарадили 40 милиона. И јос Клептоман стао пред авион и вели фала предсједнуку Сију. Лудница.

Name

ре скептик

30.04.2020 11:05

хттпс://www.ртвбн.цом/3982964/скрбиц-нас-неце-спасити-респиратори-него-маске немам даље коментар. са будалама се не расправља.

Name

Ре: Биља

30.04.2020 11:57

Ваш ми коментар изгледа као да је изашао из главе Сање Вулић, мада се слажем да "мукотрпно раде", али се и ти мораш сложити са мном да од тога рада НАРОД нема користи. И само се у тим ситницама разликујемо.

Name

За бања луку

30.04.2020 06:00

Свака цаст за коментар, а ста цемо са Федерацијом? Обидје ли ко њих да видите какво је стање и дисциплина тамо?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре За Бања луку

30.04.2020 06:07

Слажем се за Федерацију,али шта они имају са нама.Смеће је на нашем Прагу наше смеће,они нек се бакћу са својим а ми са својим

Name

Гор051

30.04.2020 06:20

Наравно, ботови кад немају други аргумент, хватају се за Федерацију, зато нам и јесте тако. Ко гради гаразу за 35 милиона - "а у Федерацији је све супер?". Ко је покрао новац градјана? Одговор: "а како је у Федерацији?" Ко је покрао Фармаланд и унистио пољопривреду и засто немамо робне резерве? Одговор: "а како је у Федерацији". И онда нам је боље, кад знамо да је у Федерацији горе (мртва трка гдје је горе). А исти систем користе СДА-ботови у Федерацији, они питају, "а како је у РС?" Хајде сад по сендвиц, заслузио си.

Name

Иван

30.04.2020 06:54

Чињеница је да је Бања Лука постала епицентар заразе, заједно са неким општинама у западној Херцеговини, управо из разлога бахатости и стављања себе изнад закона и других људи.

Name

ре за бања луку

30.04.2020 07:50

Изволи па дођи у Сарајево и провјери. Да, људи су жељни излазака и излазе, након што су укинули неке рестрикције, АЛИ 90 посто људи носи маске. У продавницу те сигурно неће пустити без маске. Дјеца на бициклима носе маске. Без обзира на твој заједљиви тон, желим нам свима да ово што прије пребродимо.

Name

Бањалучанин

30.04.2020 08:09

Да ли нама треба гаража или не? Људи моји, обиђите КЦ радним данима, оно је кркљанац. Док неко не страда од пјешка, све је добро. Додуше, тад би се дежурни душебрижници запитали зашто се аута паркирају на тротоару и шаро није изграђена гаража. Знам ја нас...

Name

Ре ре за бања луку

30.04.2020 09:14

Слажем се са овом констатацијом за стање у Сарајеву. Живим у Сарајеву и вјерујте да углавном сви носе маске. У ниједну установу, продавници и сл не можеш ући без маске и без дезинфекције на улазу. А Бгм и полиција дере 500 КМ казна. Што се тиче вјерских обреда све је прилагођено овој ситуацији. Углавном брз опоравак свима без обзира одакле су.

Name

Смислов

30.04.2020 06:01

Ко је крив? Па народ. Нису они дошли на власт, тако што их је извукло у наградној игри.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јафа

30.04.2020 06:01

Политичари-тајкуни-мафиозе су сви заједно удружени у акцији свеопште пљачке државе и народа. Они постављају своје кадрове у судство, полицију, државне институције који пишу законе, инспекције, медије...нема овде ни права ни правде, ни слободе, ни нормалног живота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пип

30.04.2020 06:09

Па кога они висе лазу и праве будалом овај народ ,здраве људе воде у карантине ,људе од 80 ,90 година који су умрли природном смрцу воде као зртве короне . Како је могуце да у Федерацији која има дупло висе становника има један или два заразена а код нас 60 заразених. Вуциц смањио полицијски цас на један дан а код на увели тродневни полицијски цас . Сад казу да имамо висе заразених због Ускрса како је и то могуце кад су нам увели за Ускрање празнике полицијски цас убједујуци да је то за насе добро а сад као да имамо висе заразених као због Ускрсњих празника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

30.04.2020 06:43

Управо и говоре о томе да један број људи није поштовао полицијски час и забрану окупљања за вријеме Васкрса, а да нису санкционисани.

Name

Гардиста

30.04.2020 06:09

Јос на поцетку епидемије сам рекао:за све лосе резултате власт це кривицу пребацити на градјане,јер се нису довољно придрзавали донесених мера,а све добре резултате приписиваце себи,јер су "као" добро поступили у борби против вируса.Па како год се ова епидемија заврсила,тако це бити...

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

30.04.2020 06:10

Одговорност сносе сви. Народ јесте полудио задњих дана, сједе поред пумпи, маркета, у парковима, шпајзовима у чопору. Испред моје зграде у Обилићеву сједе редовно већ редовни гости и лижу пиву по читав дан. Корпе препуне пивске амбалаже, звао полицију јер уринирају око дрвећа, патрола дошла и отишла. Апсолутно ништа, ови остали сједити. Нисам могао да вјерујем. Мислим да ниједну казну досад нису написали за окупљање и сл. У Аустрији казна мин. 500 еура. О мјерама власти да и не причам, о минорном броју дневног тестирању, лошој координацији служби итд. У овакој ситуацији не може само једана страна бити одговорна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

30.04.2020 06:32

Ти што лижу пиву и сједе на клупама сигурно не шире корону. Да није министар Клокић лизао пиву на клупи? Он и секташки тајкуни су лизали пиву у Јова бару. А пре тога су лизали пиву на оргијању по аустријским монденским мјестима. Народ није крив!

Name

Ре Бл

30.04.2020 06:55

Тачно си написао , само си заборавио то нису Бањалучани јер у Обилићеву живе све сами Дрвар , Бихаћ , Гламоч, Петровац , дакле а и полицајци су претежно исто из тих крајева и знају се вјероватно и не пишу им казне а вјеруј и надам се да ће прави грађани Бањалуке да се потруде да отјерају ову власт и дођу људи који ће радити у интересу свих грађана , па таман се нови градоначелник звао Фикрет , Иво , Слобо, , нема везе да ли Бошњак или Хрват , само да је човјек , ово у Бањалуци што се дешава је одраз сељаштва , примитивизма , некултуре , једном Бањалучанину да сељачина Лукач из Петровца буде министар ,неће да може више.....ова власт се мора срушити .

Name

Зашто пријављујеш...

30.04.2020 06:57

...људе који сједе гдје могу јер не могу н.п.р. у уређеним вањским терасама кафића које је требало отворити наравно уз постовање мјера.

Name

XX

30.04.2020 07:02

Ти би затворио сваког човјека у кућу доживотно,, хаха,, пустите здеавеор људе да живе и раде па че уринират као што ти предлажеш, а болесне лијечити у болници, зашто имамо здраство,и пре овога су била различита одјељења за различите болести, штаје сад спорно, још има прелазни болести и шта,, проблем је у организацији и здраству, остало је све ок, правите халабуку безвезе, од ови мјера биће огромне последице по здравље људи вјерујте у то,, ти изгледа имаш новаца за живот па ти живци још нису прорадили,здрав и жив човјек мора да једе, пије и да се креће то знади и запамти добро.

Name

за Скептика

30.04.2020 08:17

Е извни , у монденским мјестима у Ауструји се лиже нешто друго , а не пиво. Пиво је за физиканере и нас бједу , а п...... и к..... је за те о којима ти говориш.

Name

за Ре бл

30.04.2020 12:54

У праву си није битно да ли је босњак србин или хрват битно је само да воли и постује Републику Српску и наравно да зна радити посао

Name

Ре Зашто пријављујеш

30.04.2020 12:56

Пријављује цовјек зато сто је друствено одговоран, зато сто таква цопоративна окипљања и јесу извор заразе.Пријављује зато сто постује законе Републике Српске. И свака му цаст.

Name

Лазар

30.04.2020 06:14

Мени није јасно да опозиција у Р.С. не може сагледати право стање у Р.С. и једноставно указати градјанима тачно шта треба да бих и они прогледали и видјели да овакакв начин владања једноставно нас води у пропаст!!!! Мало расмислите о лосим потезима власти и напишите некакав флајер и понављајте као папагаји!!! Јер народу треба ОБЈАСНИТИ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гардиста

30.04.2020 06:16

И јос несто.Какве везе има где је који кластер био,и ко га је донео.Мозда људи нису ни знали да су заразени.Јер,неко је морао бити први,као и у свим осталим земљама,али каква је то глупа логика,ици уназад и тразити с ким је заразени био,па такву идеју ни мала деца не би имала.Па то је немогуце исконтролисати.Видите да је и власт гањала те потенцијалне контакте из тих њихових кластера,спомињали тај фамозни термин кластер до поцетка априла,и дигли руке,нико и не спомиње рец кластер.Само јако су паметни,требало им скоро месец дана да сконтају.Како у Данској,ако си болестан,јавис се доктору и то је то.Исто као за сваку болест.Какви кластери,какве глупости.Али не,ми смо ти паметни..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Самир

30.04.2020 06:24

Ех засто, како стотину питања и хиљаду страница...ал не могу да Вас кривим,Ви сте новина и то је једино сто мозете да урадите-да писете. Промјена лези на нама осталима, промјену мозе само Народ да направи. Добро јутро свима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тртмрт

30.04.2020 06:25

Хтјели сте сви или вецина 91 у рат. Све након 96 укљуцујуци и ово су посљедице.....Како је могуце да сте исли 91 да се борите и гинете за тудје интересе ( пљацкаси, тајкуни итд) , а не борите се за себе и своју дјецу-протести нула бодова

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стефан

30.04.2020 12:58

Па и исли смо да се боримо за насу дјецу да не би заврсила поново у Јастебарском или неком другом логору за дјецу.Рат су запоцели они који су погазили сва колективна права једног народа и кренули у нелегалну сецесију и русење дрзаве коју је српски народ крвљу платио.

Name

Милан

30.04.2020 06:27

И опет це доци избори....... И опет це вас купити саторима,пеценим месом,лазима,ртрс-ом,цецом на трговима...... И опет нико неце имати храбрости устати,реци доста је,укљуцујуци и мене са кредитима и дјецом.... А ко је крив? Мислим да није битно,потонули смо тотално а тразење кривца нас неце исцупати. Унистили су и узели све...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рв

30.04.2020 06:31

Болест не бира, а мржња додатно убија

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дајана

30.04.2020 06:33

Увијек градјана И бједа наса власт је као постена криво су они све раде како хоце покрадосе сва средства И стављају себи у дзепове

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тања

30.04.2020 06:36

Грађани што су изабрали ову власт су криви за све лоше стање у дрђави. Власт ради што је и радила свих ових година. Тражили сре гледајте пропадање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

30.04.2020 12:59

Тања, за ову власт нико нормалан није гласао. Избори су покрадени уз помоц бивсих цланова ЦИКа и бројаца.

Name

Миркан

30.04.2020 06:40

Ја мислим да се Мићо гади сам себи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

30.04.2020 06:44

Ко је крив? Крива је армија говеда која подржава овај шљам у фотељама!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пип

30.04.2020 06:46

Ма лазу све ,лицно вјерујем да уопсте нема толико заразених и од ових прминулих од вируса корона пола их је умрло природном смрцу. А друго како казе струга а сто они стално нагласавају пандемија је просла кад има висе оздрављених него заразених па код нас је управо тако медутим сад свагдје опада број заразених само код нас расте и како је то могуце па сви у окрузењу попустају мјере и свагдје народ сета па цак и Србија од које све преписујемо је знатно ублазила мјере сам се јос код над уводе јос строзије. Мислим да све лазу и да је њима циљ само да продузе ванредно стање и полицијски цас да би могли да врсе репресију над народом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шкрба

30.04.2020 06:52

Шта ми све треба да отворим приватну агенцију за издавање тестова за љетовање

ОДГОВОРИТЕ
Name

Поп

30.04.2020 06:58

Па не могу богови бити криви!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тт

30.04.2020 06:58

Градани одговарају за себе о цему људи прицате

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАГРО ШУГАВА

30.04.2020 07:01

САДА СУ ВАМ КРИВИ ВАШИ"БОГ И ЊЕГОВИ СВЕТЦИ"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

30.04.2020 07:54

Прво научи палатализацију.

Name

Ратко

30.04.2020 08:35

То је прва палатализација, к,г,х-ц,з,с.

Name

АР

30.04.2020 07:02

Ево ко је одговоран Стоје људи пред вама ко да су урадили несто најбоље на свијету

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈГ

30.04.2020 07:07

Морам признати да сте ме ви превазишли.

Name

Коментар на слику

30.04.2020 07:09

Папцине свих земаља ујединимо се!

ОДГОВОРИТЕ
Name

демобилисани борац

30.04.2020 07:14

ова власт треба да се разријеси дузности и да се кривицно гони

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зеница

30.04.2020 07:36

"Храбра Прстенова дружина",тако би се могла назвати насловна слика људи на истој... Заиста,то су "Титани савременог доба",капа до пода,шта рећи...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

30.04.2020 07:37

КАКВЕ ВЕЗИ ИМАЈУ ЛИТУРГИЈЕ ОД 1000 свестеника и око 500 монаских лица СПЦ у Рс нико није заразен а скоро сви су сецприцестили на Васкрс Не лупајте висе багро комунистицка

ОДГОВОРИТЕ
Name

Малеена

30.04.2020 07:54

Не могу вјеровати да толико година послије рата људи се класирају на избјеглице и на бањалуцане. Страсно и срамотно. По коментару овде једног паметњаковица испаде да у БЛ само избјеглице пију а старосједиоци су саврсени. Посто сам и сама и Бихаца позелим да и ти тако бар једном у зивоту оду из свог огњиста па да виде како је кад их ти тако прозивају. Изгубила сам тату и брата за ову дрзаву да би ти поједини идиоти класирали ме и сетали слободно по својој Бања луци. Стиди се срами се и умјесто сто пљујес помоли се и захвали богу сто си остао на своме срамото од нецовјека

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Маленааа

30.04.2020 11:05

Браво! Многи мисле где су родјени да ту морају да буду на власти. А да ова власт ваља? Сигурно да је најгора од постојања РС.

Name

Малеена

30.04.2020 11:19

Хвала на подрсци. Смијесно је то сто свој народ послије толико година зову и даље избјеглице и тврде да не требају ту бити

Name

Јохн Боки Смитх

30.04.2020 07:54

Е мој "новинар"...ЧАРШИЈА БРУЈИ. Истражи,докажи,објави...три елементарне ствари у новинарству.

ОДГОВОРИТЕ
Name

30.04.2020 08:05

Криви су грађани они и трпе и болест и неимаштину и заточеништво у властите ћелије док власти ходају куд хоће раде шта хоће оргијају колико хоће и сви здрави, сахранити ће и своје генерације и генерације своје дијеце јер су не додирљиви

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милутин

30.04.2020 08:05

Нису они криви него овај народ који их као критикује. Па ко је онда гласао за те такве? Да ли их је рода донијела??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Није их донијела

30.04.2020 09:19

Исто као сто и градјани нису гласали. Покрадени по ко зна који пут збори. Али су криви сто не русе такву власт од које градјани имају униставање својих породица,за рад интетеса групе криминалаца.....

Name

Драган Превија

30.04.2020 08:06

Народ је крив ,какав Миле ,Зељкица или овај Вишко ,народ је крив и као у Три карте за Холивуд ,мењацемо нардо за бољи народ !!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пера

30.04.2020 08:08

Пази дрскости! Досао из Аустрија заразио толико људи око себе и јос пријети!!! Јест ДАСУ то његови пријатељи па неце, ал сваки га требао тузити за нањету бол СВЕ ТРОСКОВЕ ЛИЈЕЦЕЊА ЊЕМУ НА ТЕРЕТ СВАКАКО ИМА ПАРА НА ПРЕТЕК!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

АКТИВИСТА

30.04.2020 08:19

Народ је крив.Немој ми власт кривити молим те.Они су недај боже никоме.Боље је имати рак већ овакву власт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ Шкрба

30.04.2020 08:22

Баш ме чуди како до сада ниси отворио АМБУЛАНТУ за тестирање на корону!!! Ово за КЛИНИЦКИ није исплативо ТИ БИ ТО РАДИО НА СВОЈУ ШТЕТУ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Власт

30.04.2020 08:28

Бира саму себе тако сто покраде изборе. Наруд ту ниста не мозе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Српсцанин

30.04.2020 08:42

Кривица је на свим онима који не држе дистанцу од 2 метра.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

30.04.2020 08:53

Власти РС су донијеле веома рестриктивне мјере које нису способне проводити у пракси. Забране окупљања и уведу полицијски час а прећутно дозволе окупљања у црквама и ником ниста Мјере се селективно проводе, напишу казну пензионеру који је отисао по хљеб до пекаре а праве се да не виде 100 особа које за вријеме полицијског часа иду у цркву на литургију... Зато сад жањемо овако поразне резултате кад је у питању број заражених.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xyз

30.04.2020 09:08

За ову ситуацију народ је

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xyз

30.04.2020 09:12

За ову ситуацију народ је крив.Сједи,сути и с крстених руку.Лоповима добро и досло.Народ треба да дигне револуцију и готова прица.Или народа неце бити или власти.То се тако ради у другим дрзавама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градјани

30.04.2020 09:13

Сто нису срусили криминално репресивну власт јос од првог безакоња. И сваку другу која користи исти метод, ако треба и пет пута годисње.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Повећати број тестирања

30.04.2020 09:32

Да би се открио већи број заражених који шетају (и у вријеме када је шетња дозвољена) и незнајући да су заражени, можда би требало повећати број тестирања. Ако нам је Србија узор у свему, а и треба бити, зашто се у Србији уради преко 5000 узорака на дан, а код нас максимално мало више од 600? А најодговорнији су се, само нешто прије 5-6 дана хвалили како су максимално спремни и да корону имају под својом руком. И, шта би?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ни по баби ни по стрицевима...

30.04.2020 09:59

Ко је крив сто народ политицарима на власти не верује.Цак ни то да је порастао број заразених. Једна народна изрека казе:"ко лазе тај и краде" или обратно, свеједно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драги65

30.04.2020 10:14

Ја лицно нисам ни у једној политицкој партији, људи треба бити релан, актуелна власт је од самог поцетка преузимала и доносила мјере сто се и потврдило, а федерација је само преписивала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рс

30.04.2020 10:34

Па у праву је Ђајић, грађани да су нормални и разумни такав као он не би никад ни помислио да буде на некој важној функцији

ОДГОВОРИТЕ
Name

Абц

30.04.2020 11:11

Одговорни су грађани јер бирају овакву власт. Ако ниси задовољан саа власти на следећим изборима гласаш за опозицију , да смо тако радили од првих избора до сада би уразумили И власт И опозицију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

30.04.2020 12:08

Одговорна је црвена мафија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

стефан

30.04.2020 13:32

Градјани су највисе одговорни јер су неодговорни, не постују донесене мјере, а власт је одговорна јер такво понасање не санкционисе. Исао сам до града и буквално 80% људи или без маске или са маском испод грла. Кад пролазе поред ако имају простора не гледају уопсте да се дистанцирамо.

ОДГОВОРИТЕ