Ванредна сједница Савјета министара због епидемије

Савјет министара требао би сутра у Сарајеву да одржи ванредну сједницу на чијем је предложеном дневном реду више тачака у вези са епидемијом вируса корона, међу којима и Приједлог одлуке о успостављању Групе за социоекономске одговоре на пандемију Ковид-19.

Босна и Херцеговина 29.04.2020 | 16:50
Ванредна сједница Савјета министара због епидемије

Министри би требали да размотре и да се изјасне о Нацрту споразума о зајму /Хитни пројекат за Ковид-19 за БиХ/ између БиХ и Међународне банке за обнову и развој, као и о Нацрту одлуке о ратификацији Споразума о заједничкој јавној набавци за набавку медицинских противмјера.

На предложеном дневном реду је и Приједлог одлуке о измјенама и допуни Одлуке о привременом затварању међународних граничних прелаза у ваздушном саобраћају за промет путника у БиХ, објављено је на сајту Савјета министара.

Савјет министара требало би да размотри и приједлоге одлука о расподјели финансијских средстава међународне помоћи за заштиту и спасавање, те финансијских средстава прикупљених од домаћих правних и физичких лица за борбу против Ковида-19 уплаћених на намјенски подрачун Јединственог рачуна трезора БиХ, као и расподјели међународне помоћи за заштиту и спасавање у опреми и другим средствима.

Међу предложеним тачкама је и Информација о поступању у процедурама за пријем донација лијекова БиХ намијењених за одговор и сузбијање ширења заразне болести изазване новим вирусом корона.

Министри би требали да размотре и Извјештај Министарства безбједности у Савјету министара о стању у области трговине људима у БиХ за 2019. годину, те Приједлог одлуке о именовању чланова Комисије за деминирање у БиХ.

Почетак ванредне сједнице, која ће бити одржана у згради институција БиХ, заказан је за 11.00 часова.

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија одржаће сутра у Сарајеву конференцију за новинаре.

Конференција за новинаре биће одржана у холу зграде заједничких институција БиХ у 14.00 часова, саопштено је из Савјета министара.

(Срна)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Хахаха

29.04.2020 15:17

Нестаје лове...сад може и ванредна сједница!!!ХАХАХАХАХАХА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

30.04.2020 03:45

Да смо имали правог министра безбедности макар сад неби имали тај проблем а поред короне ми имамо на хиљаде како реце Радоњциц терориста спасава захваљујуц Агану Мехтицу

Name

Ре

29.04.2020 18:08

Медицинске противмјере? Ви сте толико образовани да стварате нови језик у БиХ... како вам се зове? Постокоста*докторско*звање?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вељко

30.04.2020 03:46

Сто се тице азиланата то питање поставите Мектицу он је ту био нај ефикаснији

ОДГОВОРИТЕ