Vanredna sjednica Savjeta ministara zbog epidemije

Savjet ministara trebao bi sutra u Sarajevu da održi vanrednu sjednicu na čijem je predloženom dnevnom redu više tačaka u vezi sa epidemijom virusa korona, među kojima i Prijedlog odluke o uspostavljanju Grupe za socioekonomske odgovore na pandemiju Kovid-19.

Bosna i Hercegovina 29.04.2020 | 16:50
Vanredna sjednica Savjeta ministara zbog epidemije

Ministri bi trebali da razmotre i da se izjasne o Nacrtu sporazuma o zajmu /Hitni projekat za Kovid-19 za BiH/ između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj, kao i o Nacrtu odluke o ratifikaciji Sporazuma o zajedničkoj javnoj nabavci za nabavku medicinskih protivmjera.

Na predloženom dnevnom redu je i Prijedlog odluke o izmjenama i dopuni Odluke o privremenom zatvaranju međunarodnih graničnih prelaza u vazdušnom saobraćaju za promet putnika u BiH, objavljeno je na sajtu Savjeta ministara.

Savjet ministara trebalo bi da razmotri i prijedloge odluka o raspodjeli finansijskih sredstava međunarodne pomoći za zaštitu i spasavanje, te finansijskih sredstava prikupljenih od domaćih pravnih i fizičkih lica za borbu protiv Kovida-19 uplaćenih na namjenski podračun Јedinstvenog računa trezora BiH, kao i raspodjeli međunarodne pomoći za zaštitu i spasavanje u opremi i drugim sredstvima.

Među predloženim tačkama je i Informacija o postupanju u procedurama za prijem donacija lijekova BiH namijenjenih za odgovor i suzbijanje širenja zarazne bolesti izazvane novim virusom korona.

Ministri bi trebali da razmotre i Izvještaj Ministarstva bezbjednosti u Savjetu ministara o stanju u oblasti trgovine ljudima u BiH za 2019. godinu, te Prijedlog odluke o imenovanju članova Komisije za deminiranje u BiH.

Početak vanredne sjednice, koja će biti održana u zgradi institucija BiH, zakazan je za 11.00 časova.

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija održaće sutra u Sarajevu konferenciju za novinare.

Konferencija za novinare biće održana u holu zgrade zajedničkih institucija BiH u 14.00 časova, saopšteno je iz Savjeta ministara.

(Srna)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Hahaha

29.04.2020 15:17

Nestaje love...sad može i vanredna sjednica!!!HAHAHAHAHAHA

ODGOVORITE
Name

Re

30.04.2020 03:45

Da smo imali pravog ministra bezbednosti makar sad nebi imali taj problem a pored korone mi imamo na hiljade kako rece Radonjcic terorista spasava zahvaljujuc Aganu Mehticu

Name

Re

29.04.2020 18:08

Medicinske protivmjere? Vi ste toliko obrazovani da stvarate novi jezik u BiH... kako vam se zove? Postokosta*doktorsko*zvanje?

ODGOVORITE
Name

Veljko

30.04.2020 03:46

Sto se tice azilanata to pitanje postavite Mekticu on je tu bio naj efikasniji

ODGOVORITE