Флорентино Перез кочи прелазак Јовића из Реала у Милан

Постало је јасно шта је главна препрека трансфера нападача Србије из шпанске престонице.

Фудбал 29.04.2020 | 07:59
Флорентино Перез кочи прелазак Јовића из Реала у Милан

Милан и Лука Јовић, прича је озбиљнија него што је дјеловало у први мах. “Калчо Меркато” је изнео интересантне детаље и каже да је Лука Јовић заинтересован за прелазак у Милано, као и да су још у јануару Звонимир Бобан и Паоло Малдини имали више од једног контакта са Мадриђанима, како би покушали да пронађу коначан договор.

Ипак, кључно је било то што се успротивио Флорентино Перез, који је само шест месеци раније у довођење српског играча уложио 60.000.000 евра. Млади голгетер је имао огромних проблема са аклиматизацијом и наводно није део планова Зинедина Зидана за наредну сезону, што свакако увећава Миланове могућности, преноси “Моззартспорт”.

Росонери имају неколико адута. Један је Анте Ребић, као играч који је са Јовићем блистао заједно у Ајнтрахту, где су постигли 55 голова и остварили 15 асистенција током двије сезоне, па се у Милну надају да би тако нешто могло да се понови и на Сан Сиру.

Онај знатно јачи адут могао би да буде познати менаџер Фали Рамадани, са којим у Милану имају одличне односе, а у питању је човек који управља Јовићевим и Ребићевим каријерама. Ипак, читав посао неће бити нимало лаган, с обзиром да је Флорентино Перез поставио посебне услове и био би спреман на евенталан трансфер само уколико би у њега била стављена повратна клаузула, помоћу које би могао да врати Јовића за одређену суму новца уколико би процветао у новом клубу. Питање је да ли би за то били спремни и у Милану.

Друга компликација је Јовићева годишња зарада од 5.000.000 евра нето, мада се сматра да то и није недостижан циљ за Росонере. Ту би важан део посла могао да одради управо Рамадани и почетне преговоре учини знатно лакшим.

Милан је у овом тренутку у прилично нејасној ситуацији када је у питању будућност Златана Ибрахимовића, који још увек није донио одлуку да ли ће и наредне сезоне играти на Сан Сиру. Ипак, клуб као што је Милан себи не смије да дозволи да неприпремљен дочека коначну вијест од легендарног Швеђанина.

(Блиц)

Коментари / 0

Оставите коментар