Florentino Perez koči prelazak Jovića iz Reala u Milan

Postalo je jasno šta je glavna prepreka transfera napadača Srbije iz španske prestonice.

Fudbal 29.04.2020 | 07:59
Florentino Perez koči prelazak Jovića iz Reala u Milan

Milan i Luka Jović, priča je ozbiljnija nego što je djelovalo u prvi mah. “Kalčo Merkato” je izneo interesantne detalje i kaže da je Luka Jović zainteresovan za prelazak u Milano, kao i da su još u januaru Zvonimir Boban i Paolo Maldini imali više od jednog kontakta sa Madriđanima, kako bi pokušali da pronađu konačan dogovor.

Ipak, ključno je bilo to što se usprotivio Florentino Perez, koji je samo šest meseci ranije u dovođenje srpskog igrača uložio 60.000.000 evra. Mladi golgeter je imao ogromnih problema sa aklimatizacijom i navodno nije deo planova Zinedina Zidana za narednu sezonu, što svakako uvećava Milanove mogućnosti, prenosi “Mozzartsport”.

Rosoneri imaju nekoliko aduta. Jedan je Ante Rebić, kao igrač koji je sa Jovićem blistao zajedno u Ajntrahtu, gde su postigli 55 golova i ostvarili 15 asistencija tokom dvije sezone, pa se u Milnu nadaju da bi tako nešto moglo da se ponovi i na San Siru.

Onaj znatno jači adut mogao bi da bude poznati menadžer Fali Ramadani, sa kojim u Milanu imaju odlične odnose, a u pitanju je čovek koji upravlja Jovićevim i Rebićevim karijerama. Ipak, čitav posao neće biti nimalo lagan, s obzirom da je Florentino Perez postavio posebne uslove i bio bi spreman na eventalan transfer samo ukoliko bi u njega bila stavljena povratna klauzula, pomoću koje bi mogao da vrati Jovića za određenu sumu novca ukoliko bi procvetao u novom klubu. Pitanje je da li bi za to bili spremni i u Milanu.

Druga komplikacija je Jovićeva godišnja zarada od 5.000.000 evra neto, mada se smatra da to i nije nedostižan cilj za Rosonere. Tu bi važan deo posla mogao da odradi upravo Ramadani i početne pregovore učini znatno lakšim.

Milan je u ovom trenutku u prilično nejasnoj situaciji kada je u pitanju budućnost Zlatana Ibrahimovića, koji još uvek nije donio odluku da li će i naredne sezone igrati na San Siru. Ipak, klub kao što je Milan sebi ne smije da dozvoli da nepripremljen dočeka konačnu vijest od legendarnog Šveđanina.

(Blic)

Komentari / 0

Ostavite komentar