Разбијен ланац шверца: Заплијењене четири тоне кокаина

Шпанска полиција саопштила је данас да је разбила међународни ланац кријумчарења дроге, те да су том приликом заплијењене четири тоне кокаина и ухапшено 28 особа.

Свијет 28.04.2020 | 22:34
Разбијен ланац шверца: Заплијењене четири тоне кокаина

У саопштењу се наводи да је банда, коју су чинили искусни морнари и познати кријумчари радила са већим националним и међународним шверцерима да би пребацили кокаин преко мора. 

У саопштењу се истиче да је ријеч о највећој организацији за кријумчарење дроге у региону Галиције и да је велики број чамаца и глисера био на неколико локација између сусједне Португалије и лучког града Понтеверда.

Уз подршку америчке Агенције за борбу против наркотика /ДЕА/, британске националне агенције за борбу против криминала и колумбијске полиције, шпански истражиоци су открили да ће кријумчари добити испоруку и почела је потрага за “матичним бродом” који је пресретнут на око 370 километара од обале Шпаније.

Истражиоци су на броду, који је на мору био скоро три седмице, пронашли кокаин а ухапшена је петнаесточлана посада, углавном из Бангладеша и Непала.

Полиција је истовремено претресла 20 локација у Галицији гдје је приведено још 13 осумњичених.

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Наса посла

28.04.2020 23:32

Јесу Срби ил су Црногорци. Друге нема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

србо

29.04.2020 06:01

ста дирају људе који раде тоје једино десе данас могу паре зарадити

ОДГОВОРИТЕ