Razbijen lanac šverca: Zaplijenjene četiri tone kokaina

Španska policija saopštila je danas da je razbila međunarodni lanac krijumčarenja droge, te da su tom prilikom zaplijenjene četiri tone kokaina i uhapšeno 28 osoba.

Svijet 28.04.2020 | 22:34
Razbijen lanac šverca: Zaplijenjene četiri tone kokaina

U saopštenju se navodi da je banda, koju su činili iskusni mornari i poznati krijumčari radila sa većim nacionalnim i međunarodnim švercerima da bi prebacili kokain preko mora. 

U saopštenju se ističe da je riječ o najvećoj organizaciji za krijumčarenje droge u regionu Galicije i da je veliki broj čamaca i glisera bio na nekoliko lokacija između susjedne Portugalije i lučkog grada Ponteverda.

Uz podršku američke Agencije za borbu protiv narkotika /DEA/, britanske nacionalne agencije za borbu protiv kriminala i kolumbijske policije, španski istražioci su otkrili da će krijumčari dobiti isporuku i počela je potraga za “matičnim brodom” koji je presretnut na oko 370 kilometara od obale Španije.

Istražioci su na brodu, koji je na moru bio skoro tri sedmice, pronašli kokain a uhapšena je petnaestočlana posada, uglavnom iz Bangladeša i Nepala.

Policija je istovremeno pretresla 20 lokacija u Galiciji gdje je privedeno još 13 osumnjičenih.

(Srna)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Nasa posla

28.04.2020 23:32

Jesu Srbi il su Crnogorci. Druge nema.

ODGOVORITE
Name

srbo

29.04.2020 06:01

sta diraju ljude koji rade toje jedino dese danas mogu pare zaraditi

ODGOVORITE