Због корона вируса ФИФА мијења правила

Да ли је на помолу фудбалска револуција?

Фудбал 28.04.2020 | 07:21
Због корона вируса ФИФА мијења правила

Свјетска кућа фудбала (ФИФА) је у понедјељак је предложила увођење привремене мјере према којој би екипама било допуштено до пет измјена по утакмици уместо досадашње три.

Челна фудбалска организација сматра да би та идеја помогла тимовима да лакше преброде згуснути распоред који их чека кад се националне лиге наставе.

Национална првенства покушаће се да се заврши у року, а то значи да би се након дугог времена без тренинга или времена у којем су играчи радили само индивидуалне тренинге фудбали вратили на травњаке и играти у ритму од три или четири утакмице седмично.
Овај приједлог треба одобрити тијело ФИФА које се зове ИФАБ које доноси одлуке о правилима, а коначну реч ће дати организатори такмичења.

– Свакој екипи би било допуштено на утакмици да изведе пет измјена, уз могућност још једне измјене у случају да се играју продужеци – наводи се у саопштењу ФИФА.

ФИФА додаје да би измјене требало да буду изведене у три интервала плус полувријеме. Ова би мјера почела да се спроводи ове сезоне и наставила би се и следеће сезоне, а односила би се и на све међународне утакмице игране до 31. децембра сљедеће године.

(Српскаинфо) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Др.

28.04.2020 07:49

То је не вазно.вазно је да фудбалери имају нормалне плате а не да се разбацују милионима .Љекаре професоре и науцнике боље платити а ове дотерати на мјеру

ОДГОВОРИТЕ
Name

Харис

10.05.2020 07:17

Мени у свему овоме виси питање: "Како може ико од фудбалера рецимо бити заражен и пренијети грипу, кад се у данашњем фудбалу толико даје физички? Фудбалери претече и по 15 Км за утакмицу и то кретања различитим интензитетом, не контам како би неко требао бити преносник тог вируса, ако имаш.било какав вирус не можеш макнути из кревета. И не контам зашто се уопште све прекидало - Само је ето публику требало искључити а остало је све могло нормално ићи ко у Бјелорусији

ОДГОВОРИТЕ