Zbog korona virusa FIFA mijenja pravila

Da li je na pomolu fudbalska revolucija?

Fudbal 28.04.2020 | 07:21
Zbog korona virusa FIFA mijenja pravila

Svjetska kuća fudbala (FIFA) je u ponedjeljak je predložila uvođenje privremene mjere prema kojoj bi ekipama bilo dopušteno do pet izmjena po utakmici umesto dosadašnje tri.

Čelna fudbalska organizacija smatra da bi ta ideja pomogla timovima da lakše prebrode zgusnuti raspored koji ih čeka kad se nacionalne lige nastave.

Nacionalna prvenstva pokušaće se da se završi u roku, a to znači da bi se nakon dugog vremena bez treninga ili vremena u kojem su igrači radili samo individualne treninge fudbali vratili na travnjake i igrati u ritmu od tri ili četiri utakmice sedmično.
Ovaj prijedlog treba odobriti tijelo FIFA koje se zove IFAB koje donosi odluke o pravilima, a konačnu reč će dati organizatori takmičenja.

– Svakoj ekipi bi bilo dopušteno na utakmici da izvede pet izmjena, uz mogućnost još jedne izmjene u slučaju da se igraju produžeci – navodi se u saopštenju FIFA.

FIFA dodaje da bi izmjene trebalo da budu izvedene u tri intervala plus poluvrijeme. Ova bi mjera počela da se sprovodi ove sezone i nastavila bi se i sledeće sezone, a odnosila bi se i na sve međunarodne utakmice igrane do 31. decembra sljedeće godine.

(Srpskainfo) 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Dr.

28.04.2020 09:49

To je ne vazno.vazno je da fudbaleri imaju normalne plate a ne da se razbacuju milionima .Ljekare profesore i naucnike bolje platiti a ove doterati na mjeru

ODGOVORITE
Name

Haris

10.05.2020 09:17

Meni u svemu ovome visi pitanje: "Kako može iko od fudbalera recimo biti zaražen i prenijeti gripu, kad se u današnjem fudbalu toliko daje fizički? Fudbaleri preteče i po 15 Km za utakmicu i to kretanja različitim intenzitetom, ne kontam kako bi neko trebao biti prenosnik tog virusa, ako imaš.bilo kakav virus ne možeš maknuti iz kreveta. I ne kontam zašto se uopšte sve prekidalo - Samo je eto publiku trebalo isključiti a ostalo je sve moglo normalno ići ko u Bjelorusiji

ODGOVORITE