Дукић пита АТВ: Како сте објавили демантиј вијести коју нисте објавили?!

Нема сумње, каже Дукић, да се ради о организованој и припреманој кампањи, са циљем да се заплаши и застраши свако ко и помисли а камоли да јавно искаже, као грађанин, па и као порески обвезник, своје ставове по одређеним питањима, која се тичу функционисања Власти и друштва у цјелини.

Република Српска 27.04.2020 | 13:22
Дукић пита АТВ: Како сте објавили демантиј вијести коју нисте објавили?!

Режимски медији често објављују демантиј на неку вијест коју уопште нису објавили, па тако истрајавају у својим намјерама да објављују само оно што је у интересу власти у Републици Српској. Тако је и случај са обраћањем у јавности предсједника компаније "Боксит" из Милића Рајка Дукића.

У Дукићевом реаговању, које је упућено АТВ-у, наводи се да у писму, под називом „Корона вирус и Цицерон“, поред одређених коментара, поставио је и питање, без намјере да икога напада и вријеђа, не да ли су потребне, него да ли је вријеме, односно неопходно, да се улажу значајна средства у одређене непроизводне инвестиције и програме.

У том контексту, како подсјећа Дукић АТВ, поменуто је и предузеће „Проинтер“ из Бања Луке и то на следећи начин:

„Издвајање 20 милиона средстава Владе, предузећу „Проинтер“ из Бања Луке, да ради одређене апликације и технолошке прегледе је такође дискутабилно, бар у ово вријеме, иако сматрам и знам, обзиром да и систем којим руководим користи те услуге, да је то потребно али све у своје вријеме“.

"Да сте ви (АТВ) горе наведено писмо објавили и са истим упознали јавност, било би и логично да „Проинтер“ да свој коментар, по питању мога става. Умјесто тога, „Проинтеру“, сте дали могућност да демантује нешто што није ни објављено а то је учинио у информативној емисији „Дневник“, која је емитована 25. априла у 19 часова, износећи низ паушалних оцјена и коментара на рад Компаније „Боксит“, очигледно са намјером да науди, како мом моралном и пословном угледу, тако и Компанији „Боксит“, наводи у одговру АТВ-у Дукић.

Нема сумње, каже Дукић, да се ради о организованој и припреманој кампањи, са циљем да се заплаши и застраши свако ко и помисли а камоли да јавно искаже, као грађанин, па и као порески обвезник, своје ставове по одређеним питањима, која се тичу функционисања Власти и друштва у цјелини.

Дукић сматра да има потребу да да одговоре на „Проинтерове“, како их је назвао, којекаве небулозе, које иду дотле да се баве, од тога како функционише и како је организована Компанија, како се њоме руководи, до права запослених итд.

"Већи дио Компаније „Боксит“ ради у четверобригадном систему, током цијеле године, па и за вријеме празника. Нико никада није одбијен, не само да, за вријеме празника, одсуствује, него и за слободне дане, уколико су то производни процеси дозвољавали и нико није остао неплаћен уколико је радио током празничних дана. Због чега се Ви бринете, поред Ваших великих брига, како се плаћају запослени у Компанији „Боксит“, поред многих привилегија, плаћени су добро", одговара Дукић и додаје:

- Круцијални проблем данас је недостатак радне снаге а посебно стручних кадрова. Очигледно је да овај проблем „Проинтер“ из Бања Луке нема јер има на располагању огромне стручне људске и финансијске ресурсе и што би рекла народна мудрост „Ближа је кошуља од капута“.

Између осталог, Дукић наводи да у запослени у компанији Боксит не живе и не раде у велелепним палатама, у уређеној урбаној средини, бавимо  се рударством, саобраћајем, производњом хране, производњом намјештаја, грађевинским и машинским пословима.

"Није ми јасно зашто господи из „Проинтера“ смета читање књига, запослених у Компанији, о Компанији, као и спровођење одређених тестова из разних области, које врше стручна лица, као што је то свугдје у свијету. Што се тиче повезаних фирми, које помиње, неопходно је да господу из „Проинтера“ подсјетим да, када је „Боксит“ почео радити, 1959. године, а нешто касније и ја, Милићи су били село, са неколико кућа, без икакве комуналне и друге инфраструктуре", наводи Дукић и поручује:

Развијали смо се и функционишемо, и као Компанија и као мјесто, дајући значајан допринос широј регији, без државне касе, донације, грантова итд., имајући добру сарадњу са банкама, ради обостране користи.

Он даље наводи да није тачан навод „Проинтера“ да компанија Боксит дугује више од пола милиона пореских обавеза.

"Тачно је да имамо приспјелих и неизмирених 40.000 по основу пореза и 280.000 по основу доприноса. Пошто смо ми далеко од државне касе и јавних предузећа а није нам ни Бог отац, упућени смо, директно и индиректно, искључиво на свјетско тржиште. Током мјесеца марта и априла, сектор „Саобраћаја“ Компаније „Боксит“ обавио је, у изразито тешким и сложеним условима, на европско тржиште, превасходно Италија и Њемачка, 700 тура, превезевши око 15.000 тона, властитих роба и роба из „Алумине“ из Зворника, вриједности око 10.000.000 марака", наводи Дукић и додаје да се робе и услуге плаћају у просјеку за 60 дана.

Наводећи да му је важно да не отпусти ниједног радника, Дукић наглашава да нису тражили нити ће тражили било какве надокнаде из државне касе за штету коју трпе због пандемије бируса корона и уведених мјера.

"Поносан сам на Компанију „Боксит“, на њене запослене, бивше и садашње, продефиловало их око 9000, поносан сам на грађане Милића, поносан сам на велики број признања, које је Компанија добила и на све оно што је направила, за добробит друштвене заједнице. Поносан сам што успјешно радимо и што се ти резултати рада виде на сваком кораку.

Поносан сам и на своју улогу, поносан сам и на све оно што сам, за 51 годину рада, урадио и за шта сам добио велики број веома значајних признања, током мог животног и радног вијека, укључујући и признање Предсједника Републике Орден заставе Републике Српске са сребрним вијенцем, прије двије године, а посебно и признање Фонда Пензијско-инвалидског осигурања, које ми је дато прије двије године, из разлога што, не тражећи и не узимајући пензију, уштедио сам им више од 200.000 КМ", одговара Дукић.

Он каже да га не интересује власничка структура "Проинтера“.

"Господо из Проинтера мене не интересује Ваша власничка структура, ни ко Вам је тата, ни ко Вам је бабица, али када сам ја у питању, можете погледати у Централном регистру хартија од вриједности, чије је шта, од онога што је у систему којим ја руководим, а што Ви, на један веома непримјерен начин, доводите у питање. Такође, не интересује ме шта ко од Вас има, да ли има виле, ранчеве, скупе аутомобиле и другу имовину, а што се мене тиче, имате детаљан списак моје имовине објављен у Центру за истраживачко новинарство, с тим што кућу у Милићима јавно нудим сваком ономе ко пронађе и докаже да сам кога преварио, одштетио или незаконито зарадио. „Проинтеру“ не берите бриге, здрав сам, радим, пишем нове књиге". поручује Дукић.

Рајко Дукић дуго времена слови за блиског човјека Милорада Додика, а по неким незваничним тврдњама он је и делегирао, свог блиског сарадника, Радована Вишковића за предсједника Владе Републике Српске.

Иначе, је склон да упути оштре критике власти због начина вођења Републике Српске и њеним економским показатељима.

Дукић је дуго тврдио да власт у Бањалуци запоставља источне дијелове Републике Српске и све то је износио у јавним писмима које је слао на адресе највиших званичника Републике Српске.

(БН)

Коментари / 62

Оставите коментар
Name

Никола

27.04.2020 12:33

Ста каже Рајко " није нам Бог нечији отац"...хаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛУДИ РАЈКО

27.04.2020 12:46

У НАСЕГА РАЈКА ДУГАЦКА СВИРАЈКА

Name

Ре Луди рајко

27.04.2020 13:16

Када си му прегледао свираљку?

Name

Кики

27.04.2020 14:06

Добро јутро Рајко, као ти не знаш како функционише демантовање на атв и ртрс?! Мојне мени то!

Name

Милош

27.04.2020 12:34

Баш тако,на АТВ иде само одговор на нешто сто нису они објавили,тако да њихов гледалац не зна о чему се стварно ради!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре луди рајко

27.04.2020 12:53

За Рајкову свираљку немој да бринете. Нека је он жив и здрав, а ви злобници можете само да дувате...

Name

ре Луди Рајко

27.04.2020 15:13

Рајко Дукиц одговоран за малтретирање слободномислецих људи у Милицима.Пребијање Младена Мимица након сто је искљуцена улицна расвјета,разњавање Пантица,наруцено пребијање Васиљевица гдје је момак једва остао зив.

Name

Јаффа

27.04.2020 15:17

Мало Родољуб, мало Рајко...на крају прођоше дани, а ништа конкретно.

Name

јаблан и рудоња

28.04.2020 11:59

Ударио Јаблан на Рудоњу, мали Јаблан на моћног Мудоњу. Жилав Јаблан из Бирач регије, научио да се с јачим бије. Искусан је, без моралне мане, храброст има да дјели мејдане. Своју снагу црпи из народа, да се бори против свих изрода. Рудоња је осилио зна се, хранећи се из државне касе. Ко ће кога, како да сатера, одговор је дао Кочић Пера.

Name

Немања

27.04.2020 12:34

Хајде АТВ,објавите ако смијете од "Бога" и његовог "Богомладенца"!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Томо

27.04.2020 12:41

АТВ ни сама не зна чија је, ћути и читај. Објавити демант на нешто о чему нису извјештавали равно будалаштини

Name

Лука

27.04.2020 12:39

Рајко,зар ти стварно мислис да ће они то објавити!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан Дујаковић

27.04.2020 12:40

Ова корона избацила сав могуци сљам на поврсину...добро је да се медјусобно једу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јами

27.04.2020 12:40

Мој Рајко није народ висе глуп као сто ти и кнез од Херцеговине мислите ! Радите све у договору са властима само да народ слудите и отмете гласове опозицији, овај пут нецете успјети

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милош

27.04.2020 12:41

То је највиши олош у регији узме сваки дан од алумине преко 100 000 марака и тако 40 година уназад па ви израчунајте колко је то новца

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Милоша

27.04.2020 12:43

Колико је од тебе узео?

Name

Бранко

27.04.2020 12:45

Како год,мислим да Рајко мање зависи од нашег новца од ПРОИНТЕРА,који мало па мало добије посао од државе вриједан 5,10,15 и више милиона,готово да нема дана да ПРОИНТЕР не узме неки посао од јавних предузећа којим руководи од "Бога" син!? Дакле питање дана: Ко троши више народне паре,ПРОИНТЕР или БОКСИТ?

Name

Милошу

27.04.2020 12:45

Ја ти рачунице ха, ха, ха

Name

ре милос

27.04.2020 13:16

а ти си остао гладан, пусти супљак..

Name

Властимир

27.04.2020 12:41

Рајко,очигледно да ти немас право гласа!

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Властимира

27.04.2020 12:44

Шта ти Властимире знаш. Запосли 1000 људи, дај им плате па се онда јави. Јадан

Name

!!!!

27.04.2020 12:44

Ко си, да ди... све си у праву??? Овдије пар породица има, један је газда ,а ми сви остали смо слуге!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

27.04.2020 12:48

Тако је,Додиков син ведри и облачи,а ПРОИНТЕТ узима дестине милиона од јавних (наших) предузећа.А све то плаћамо управо ми,народ!

Name

Да ли си чуо за

27.04.2020 12:55

ЕНЕРГОИНВЕСТ ? Ниси ! Е да није било Енергоинвеста не би било ни твог посла. То је насљедјено и слабо се развија.

Name

Симонида

27.04.2020 12:49

Зар им је то пукла тиква?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Запослени

27.04.2020 19:21

Засто не би куповали у Бокситу по трзисним цијенама и на рате без икакве камате. Станове исто купујемо на 10 година без камате. Доктори из Бг нам долазе на ноге и не плацамо. Љетовања зимовања бање све на рате. Без бриге господо добро смо

Name

Скептик

27.04.2020 12:49

Једни другима упућују другарску критику.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милићи

27.04.2020 12:53

Рајко, како ти није јасно. Пуштен си низ воду. Џабе се улизујеш

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

27.04.2020 12:58

А да ли је БН објавио писмо ПРОИНТЕРА Дукићу?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цеца

27.04.2020 13:01

БН је објавио све,укључујући и писмо ПРОИНТЕР-а који се обрушио на Дукица,уосталом погледајте линк вијести: хттпс://www.ртвбн.цом/3982665/проинтер-одбрусио-дукицу-ста-говорити-о-твојим-милионима

Name

Зоран

27.04.2020 13:06

Свака част БН-у,ни по бабу ни по стричевима,то цијеним,тешко је данас изаћи на крај са мафијом!

Name

Јово

27.04.2020 17:45

Јесте пуко је

Name

Паја

27.04.2020 12:59

Драшковић - Херцеговина, Дукић - Вирач, Бања Лука се већ показала на прошлим изборима, у Прједору шкрипи. Освјешћују се помало привредници, и народ ће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле тр.

27.04.2020 13:02

Рајкане..и ти си го*но велико како малтретирала раднике,за не повјеровати је шта им радиш! Треба и тебе као и сву клику сличну теби као Сенадера стрпати у прдекану абгд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

И

27.04.2020 13:03

Ти си цвјећка, Дукићу. Тек сад си видио шта Игор ради.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

27.04.2020 13:09

Рајко,немој молим те ти да моралисес када цитава дрзава зна какав си болесник,људи ти страдају у руднику ти им породице угњетавас и отпустас. Нити један пропис из рударства не постује а прицас у правди,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Монах

27.04.2020 19:19

Рајко дај мало Доду да прослави славу паре су му на три континента а авиони не лете

Name

Занимљиво

27.04.2020 13:33

И апсолутно тацно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрачајски прото

27.04.2020 13:40

Смијешан је Рајко. Ко њега не зна, може свашта помислити. Он и Миле Ронхил су ко два брата рођена. Може бити да су се око кесе мало и разишли, ал никада се растати неће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бн тв свака цаст

27.04.2020 13:51

Свака цаст бну на професионалности и објављивању овог текста, прави професијоналци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саво

27.04.2020 14:00

Ма браво и за БН али за Рајка једно велико БРАВО једини си ти смјео да проговориш сви ћуте а они само узимају татини синови још мало це и за другог почети

Name

Небитан за рајка

27.04.2020 14:07

Казе постени Рајко да брине о својим радницима и никоме није остао дузан.2017год отпустио 10 возаца за које није имао никаке доказе да су отудјивали нафту а као казну обуставио им по двије плате

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саса Бијељина

27.04.2020 14:19

Мислите ста хоцете о Дукицу али ипак је он у послу цитав зивот и уцинио је многе добре ствари за многе породице. Стари ков цовјека а не ко ови крадљивци насих пара, НАСИХ годинама и генерацијама стицаних... Пуна подрска Дукиц Рајку и Драсковиц Родољубу !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Возаци

27.04.2020 16:04

10 возаца је отпустено због крадје а крадју је Суд потврдио. Плазе су обустављене због накнаде стете. Доказе има Суд

Name

Коментар

27.04.2020 14:44

Тако је Рајко,само истину!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПОХВАЛА

27.04.2020 14:45

СВАКО КО У ОВИМ УСЛОВИМА И ПОД ОВАКВИМ ОКОЛНОСТИМА ОБЕЗБЈЕДИ ВИСЕ ОД ДЕСЕТ ПЛАТА А ДА НЕ ГОВОРИМ ВИСЕ РАДНИКА И ПЛАТА СТИМ ДА НИЈЕ ВЕЗАН ЗА БУДЗЕТ ЈЕ УМЈЕТНИК . САД ЈЕ ПРИВАТНИК РООООББББББ И СИСТЕМА И СВЕГА ОСТАЛОГ...........

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милодрнд Кодуд

27.04.2020 15:04

Хмм, изгледа да се матори извлачи из ђавољег кола. Нешто је осјетио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Економија

27.04.2020 15:06

Рајкане, де мало објасни шта Гладни ради по Зворнику.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боро

27.04.2020 15:27

Свака ти је на мјесту господине Рајко.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Криминал

27.04.2020 19:25

Ја сам господин..радим и поштено зарадим своју плату...А РАЈКО ти је лопов и у културној земљи би већ био дебело у затвору..

Name

киза

27.04.2020 15:33

Човек јасно каже да држави дугује 320.000,00 КМ. Питање је ко му је и зашто дозволио толики дуг? Па мале фирме затварају за дуговања од пар стотина марака, а људима искључују струју ако два месеца нису платили (људи не бораве овде) за 40-50 КМ. Закључак: Изгледа да је тиква пукла, док је трајало трајало је. Је..м ти овакву државу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

27.04.2020 15:44

Зна ре

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е дука

27.04.2020 17:18

Е мој Дука Додику је мука

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рајко Жугић

27.04.2020 17:50

Изгледа да овога бандита више нико не ферма!!!Џаба прљави новац ,неће нико више да га узме!!!Дукићу ударио си маторим дупетом од ледину,изгледа да те чекају блиндирана врата са решеткама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борис

27.04.2020 18:25

Само закон о поријеклу имовине .

ОДГОВОРИТЕ
Name

РС

27.04.2020 18:28

Да ли треба да се забринем за себе, ево трећи пут у задњих седам дана слажем се са Дукићем, интересује ме да ли се то још некоме дешава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кика

28.04.2020 05:44

Па кад је човјек све у праву!

Name

Миркан

28.04.2020 06:13

Шта је рећи Рајкане,да Проинтер није покуцао и на твоја врата?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ацтрос

28.04.2020 12:14

И треба пребацити са раце доле и нема никавих услова за возаце,док цекају царину.јес да це сад бити скупље јер се мора радити провоз до новог терминала мада мислим да се то мозе ријесити као у градисци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лопужа

29.04.2020 17:23

Дукић је патолошки лажов и лоповчина какав се више не рађа на овим нашим просторима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ко о чему лопов о поштењу

30.04.2020 04:20

У праву си Дукићу, као што сада жваћеш за овог трулежа Радована Вишковића, да је једна обична дворска луда и неписмен човјек са купљеном дипломом. Све си у праву Рајкане, а како то ниси раније примјетио када је диспечер Вишковић дошао у Милиће са трулим колима и неколико канистера украдене нафте, ти си га тада Рајкане прихватио са обе руке и пун си био среће што долази таква трулеж и полуписмен човјек , јер ти си Рајкане током своје каријере само такве стварао и гурао . Вишковић је твоја промашена инвестиција и паразит Дукићу и зато немој сада да кењаш.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Техничка припрема

01.05.2020 05:59

Дајте људи молим вас, престаните више са овим Вишковићем. Зна се ко га је и довео, створио и обогатио. Ништа тај главоња Вишковић није урадио за овај наш крај и за Боксит. Док је био у транспорту само је крао и узурпирао Бокситове камионе. То је једна вуцибатина и јако глуп човјек. Свако ко је бар мало паметан и искрен мисли ово исто за Вишковића. Рајко га је и створио јер му таква вуцибатина треба. Можда му је сада Вишковић окренуо леђа кад је ускочио у фотељу.

ОДГОВОРИТЕ