Dukić pita ATV: Kako ste objavili demantij vijesti koju niste objavili?!

Nema sumnje, kaže Dukić, da se radi o organizovanoj i pripremanoj kampanji, sa ciljem da se zaplaši i zastraši svako ko i pomisli a kamoli da javno iskaže, kao građanin, pa i kao poreski obveznik, svoje stavove po određenim pitanjima, koja se tiču funkcionisanja Vlasti i društva u cjelini.

Republika Srpska 27.04.2020 | 13:22
Dukić pita ATV: Kako ste objavili demantij vijesti koju niste objavili?!

Režimski mediji često objavljuju demantij na neku vijest koju uopšte nisu objavili, pa tako istrajavaju u svojim namjerama da objavljuju samo ono što je u interesu vlasti u Republici Srpskoj. Tako je i slučaj sa obraćanjem u javnosti predsjednika kompanije "Boksit" iz Milića Rajka Dukića.

U Dukićevom reagovanju, koje je upućeno ATV-u, navodi se da u pismu, pod nazivom „Korona virus i Ciceron“, pored određenih komentara, postavio je i pitanje, bez namjere da ikoga napada i vrijeđa, ne da li su potrebne, nego da li je vrijeme, odnosno neophodno, da se ulažu značajna sredstva u određene neproizvodne investicije i programe.

U tom kontekstu, kako podsjeća Dukić ATV, pomenuto je i preduzeće „Prointer“ iz Banja Luke i to na sledeći način:

„Izdvajanje 20 miliona sredstava Vlade, preduzeću „Prointer“ iz Banja Luke, da radi određene aplikacije i tehnološke preglede je takođe diskutabilno, bar u ovo vrijeme, iako smatram i znam, obzirom da i sistem kojim rukovodim koristi te usluge, da je to potrebno ali sve u svoje vrijeme“.

"Da ste vi (ATV) gore navedeno pismo objavili i sa istim upoznali javnost, bilo bi i logično da „Prointer“ da svoj komentar, po pitanju moga stava. Umjesto toga, „Prointeru“, ste dali mogućnost da demantuje nešto što nije ni objavljeno a to je učinio u informativnoj emisiji „Dnevnik“, koja je emitovana 25. aprila u 19 časova, iznoseći niz paušalnih ocjena i komentara na rad Kompanije „Boksit“, očigledno sa namjerom da naudi, kako mom moralnom i poslovnom ugledu, tako i Kompaniji „Boksit“, navodi u odgovru ATV-u Dukić.

Nema sumnje, kaže Dukić, da se radi o organizovanoj i pripremanoj kampanji, sa ciljem da se zaplaši i zastraši svako ko i pomisli a kamoli da javno iskaže, kao građanin, pa i kao poreski obveznik, svoje stavove po određenim pitanjima, koja se tiču funkcionisanja Vlasti i društva u cjelini.

Dukić smatra da ima potrebu da da odgovore na „Prointerove“, kako ih je nazvao, kojekave nebuloze, koje idu dotle da se bave, od toga kako funkcioniše i kako je organizovana Kompanija, kako se njome rukovodi, do prava zaposlenih itd.

"Veći dio Kompanije „Boksit“ radi u četverobrigadnom sistemu, tokom cijele godine, pa i za vrijeme praznika. Niko nikada nije odbijen, ne samo da, za vrijeme praznika, odsustvuje, nego i za slobodne dane, ukoliko su to proizvodni procesi dozvoljavali i niko nije ostao neplaćen ukoliko je radio tokom prazničnih dana. Zbog čega se Vi brinete, pored Vaših velikih briga, kako se plaćaju zaposleni u Kompaniji „Boksit“, pored mnogih privilegija, plaćeni su dobro", odgovara Dukić i dodaje:

- Krucijalni problem danas je nedostatak radne snage a posebno stručnih kadrova. Očigledno je da ovaj problem „Prointer“ iz Banja Luke nema jer ima na raspolaganju ogromne stručne ljudske i finansijske resurse i što bi rekla narodna mudrost „Bliža je košulja od kaputa“.

Između ostalog, Dukić navodi da u zaposleni u kompaniji Boksit ne žive i ne rade u velelepnim palatama, u uređenoj urbanoj sredini, bavimo  se rudarstvom, saobraćajem, proizvodnjom hrane, proizvodnjom namještaja, građevinskim i mašinskim poslovima.

"Nije mi jasno zašto gospodi iz „Prointera“ smeta čitanje knjiga, zaposlenih u Kompaniji, o Kompaniji, kao i sprovođenje određenih testova iz raznih oblasti, koje vrše stručna lica, kao što je to svugdje u svijetu. Što se tiče povezanih firmi, koje pominje, neophodno je da gospodu iz „Prointera“ podsjetim da, kada je „Boksit“ počeo raditi, 1959. godine, a nešto kasnije i ja, Milići su bili selo, sa nekoliko kuća, bez ikakve komunalne i druge infrastrukture", navodi Dukić i poručuje:

Razvijali smo se i funkcionišemo, i kao Kompanija i kao mjesto, dajući značajan doprinos široj regiji, bez državne kase, donacije, grantova itd., imajući dobru saradnju sa bankama, radi obostrane koristi.

On dalje navodi da nije tačan navod „Prointera“ da kompanija Boksit duguje više od pola miliona poreskih obaveza.

"Tačno je da imamo prispjelih i neizmirenih 40.000 po osnovu poreza i 280.000 po osnovu doprinosa. Pošto smo mi daleko od državne kase i javnih preduzeća a nije nam ni Bog otac, upućeni smo, direktno i indirektno, isključivo na svjetsko tržište. Tokom mjeseca marta i aprila, sektor „Saobraćaja“ Kompanije „Boksit“ obavio je, u izrazito teškim i složenim uslovima, na evropsko tržište, prevashodno Italija i Njemačka, 700 tura, prevezevši oko 15.000 tona, vlastitih roba i roba iz „Alumine“ iz Zvornika, vrijednosti oko 10.000.000 maraka", navodi Dukić i dodaje da se robe i usluge plaćaju u prosjeku za 60 dana.

Navodeći da mu je važno da ne otpusti nijednog radnika, Dukić naglašava da nisu tražili niti će tražili bilo kakve nadoknade iz državne kase za štetu koju trpe zbog pandemije birusa korona i uvedenih mjera.

"Ponosan sam na Kompaniju „Boksit“, na njene zaposlene, bivše i sadašnje, prodefilovalo ih oko 9000, ponosan sam na građane Milića, ponosan sam na veliki broj priznanja, koje je Kompanija dobila i na sve ono što je napravila, za dobrobit društvene zajednice. Ponosan sam što uspješno radimo i što se ti rezultati rada vide na svakom koraku.

Ponosan sam i na svoju ulogu, ponosan sam i na sve ono što sam, za 51 godinu rada, uradio i za šta sam dobio veliki broj veoma značajnih priznanja, tokom mog životnog i radnog vijeka, uključujući i priznanje Predsjednika Republike Orden zastave Republike Srpske sa srebrnim vijencem, prije dvije godine, a posebno i priznanje Fonda Penzijsko-invalidskog osiguranja, koje mi je dato prije dvije godine, iz razloga što, ne tražeći i ne uzimajući penziju, uštedio sam im više od 200.000 KM", odgovara Dukić.

On kaže da ga ne interesuje vlasnička struktura "Prointera“.

"Gospodo iz Prointera mene ne interesuje Vaša vlasnička struktura, ni ko Vam je tata, ni ko Vam je babica, ali kada sam ja u pitanju, možete pogledati u Centralnom registru hartija od vrijednosti, čije je šta, od onoga što je u sistemu kojim ja rukovodim, a što Vi, na jedan veoma neprimjeren način, dovodite u pitanje. Takođe, ne interesuje me šta ko od Vas ima, da li ima vile, rančeve, skupe automobile i drugu imovinu, a što se mene tiče, imate detaljan spisak moje imovine objavljen u Centru za istraživačko novinarstvo, s tim što kuću u Milićima javno nudim svakom onome ko pronađe i dokaže da sam koga prevario, odštetio ili nezakonito zaradio. „Prointeru“ ne berite brige, zdrav sam, radim, pišem nove knjige". poručuje Dukić.

Rajko Dukić dugo vremena slovi za bliskog čovjeka Milorada Dodika, a po nekim nezvaničnim tvrdnjama on je i delegirao, svog bliskog saradnika, Radovana Viškovića za predsjednika Vlade Republike Srpske.

Inače, je sklon da uputi oštre kritike vlasti zbog načina vođenja Republike Srpske i njenim ekonomskim pokazateljima.

Dukić je dugo tvrdio da vlast u Banjaluci zapostavlja istočne dijelove Republike Srpske i sve to je iznosio u javnim pismima koje je slao na adrese najviših zvaničnika Republike Srpske.

(BN)

Komentari / 62

Ostavite komentar
Name

Nikola

27.04.2020 12:33

Sta kaže Rajko " nije nam Bog nečiji otac"...haha

ODGOVORITE
Name

LUDI RAJKO

27.04.2020 12:46

U NASEGA RAJKA DUGACKA SVIRAJKA

Name

Re Ludi rajko

27.04.2020 13:16

Kada si mu pregledao sviraljku?

Name

Kiki

27.04.2020 14:06

Dobro jutro Rajko, kao ti ne znaš kako funkcioniše demantovanje na atv i rtrs?! Mojne meni to!

Name

Miloš

27.04.2020 12:34

Baš tako,na ATV ide samo odgovor na nešto sto nisu oni objavili,tako da njihov gledalac ne zna o čemu se stvarno radi!?

ODGOVORITE
Name

Re ludi rajko

27.04.2020 12:53

Za Rajkovu sviraljku nemoj da brinete. Neka je on živ i zdrav, a vi zlobnici možete samo da duvate...

Name

re Ludi Rajko

27.04.2020 15:13

Rajko Dukic odgovoran za maltretiranje slobodnomislecih ljudi u Milicima.Prebijanje Mladena Mimica nakon sto je iskljucena ulicna rasvjeta,raznjavanje Pantica,naruceno prebijanje Vasiljevica gdje je momak jedva ostao ziv.

Name

Jaffa

27.04.2020 15:17

Malo Rodoljub, malo Rajko...na kraju prođoše dani, a ništa konkretno.

Name

jablan i rudonja

28.04.2020 11:59

Udario Jablan na Rudonju, mali Jablan na moćnog Mudonju. Žilav Jablan iz Birač regije, naučio da se s jačim bije. Iskusan je, bez moralne mane, hrabrost ima da djeli mejdane. Svoju snagu crpi iz naroda, da se bori protiv svih izroda. Rudonja je osilio zna se, hraneći se iz državne kase. Ko će koga, kako da satera, odgovor je dao Kočić Pera.

Name

Nemanja

27.04.2020 12:34

Hajde ATV,objavite ako smijete od "Boga" i njegovog "Bogomladenca"!?

ODGOVORITE
Name

Tomo

27.04.2020 12:41

ATV ni sama ne zna čija je, ćuti i čitaj. Objaviti demant na nešto o čemu nisu izvještavali ravno budalaštini

Name

Luka

27.04.2020 12:39

Rajko,zar ti stvarno mislis da će oni to objaviti!?

ODGOVORITE
Name

Goran Dujaković

27.04.2020 12:40

Ova korona izbacila sav moguci sljam na povrsinu...dobro je da se medjusobno jedu.

ODGOVORITE
Name

Jami

27.04.2020 12:40

Moj Rajko nije narod vise glup kao sto ti i knez od Hercegovine mislite ! Radite sve u dogovoru sa vlastima samo da narod sludite i otmete glasove opoziciji, ovaj put necete uspjeti

ODGOVORITE
Name

Miloš

27.04.2020 12:41

To je najviši ološ u regiji uzme svaki dan od alumine preko 100 000 maraka i tako 40 godina unazad pa vi izračunajte kolko je to novca

ODGOVORITE
Name

Za Miloša

27.04.2020 12:43

Koliko je od tebe uzeo?

Name

Branko

27.04.2020 12:45

Kako god,mislim da Rajko manje zavisi od našeg novca od PROINTERA,koji malo pa malo dobije posao od države vrijedan 5,10,15 i više miliona,gotovo da nema dana da PROINTER ne uzme neki posao od javnih preduzeća kojim rukovodi od "Boga" sin!? Dakle pitanje dana: Ko troši više narodne pare,PROINTER ili BOKSIT?

Name

Milošu

27.04.2020 12:45

Ja ti računice ha, ha, ha

Name

re milos

27.04.2020 13:16

a ti si ostao gladan, pusti supljak..

Name

Vlastimir

27.04.2020 12:41

Rajko,očigledno da ti nemas pravo glasa!

ODGOVORITE
Name

Za Vlastimira

27.04.2020 12:44

Šta ti Vlastimire znaš. Zaposli 1000 ljudi, daj im plate pa se onda javi. Jadan

Name

!!!!

27.04.2020 12:44

Ко си, да ди... све си у праву??? Овдије пар породица има, један је газда ,а ми сви остали смо слуге!!!

ODGOVORITE
Name

Milan

27.04.2020 12:48

Tako je,Dodikov sin vedri i oblači,a PROINTET uzima destine miliona od javnih (naših) preduzeća.A sve to plaćamo upravo mi,narod!

Name

Da li si čuo za

27.04.2020 12:55

ENERGOINVEST ? Nisi ! E da nije bilo Energoinvesta ne bi bilo ni tvog posla. To je nasljedjeno i slabo se razvija.

Name

Simonida

27.04.2020 12:49

Zar im je to pukla tikva?

ODGOVORITE
Name

Zaposleni

27.04.2020 19:21

Zasto ne bi kupovali u Boksitu po trzisnim cijenama i na rate bez ikakve kamate. Stanove isto kupujemo na 10 godina bez kamate. Doktori iz Bg nam dolaze na noge i ne placamo. Ljetovanja zimovanja banje sve na rate. Bez brige gospodo dobro smo

Name

Skeptik

27.04.2020 12:49

Jedni drugima upućuju drugarsku kritiku.

ODGOVORITE
Name

Milići

27.04.2020 12:53

Rajko, kako ti nije jasno. Pušten si niz vodu. Džabe se ulizuješ

ODGOVORITE
Name

Goran

27.04.2020 12:58

A da li je BN objavio pismo PROINTERA Dukiću?

ODGOVORITE
Name

Ceca

27.04.2020 13:01

BN je objavio sve,uključujući i pismo PROINTER-a koji se obrušio na Dukica,uostalom pogledajte link vijesti: https://www.rtvbn.com/3982665/prointer-odbrusio-dukicu-sta-govoriti-o-tvojim-milionima

Name

Zoran

27.04.2020 13:06

Svaka čast BN-u,ni po babu ni po stričevima,to cijenim,teško je danas izaći na kraj sa mafijom!

Name

Jovo

27.04.2020 17:45

Jeste puko je

Name

Paja

27.04.2020 12:59

Драшковић - Херцеговина, Дукић - Вирач, Бања Лука се већ показала на прошлим изборима, у Прједору шкрипи. Освјешћују се помало привредници, и народ ће.

ODGOVORITE
Name

Mile tr.

27.04.2020 13:02

Rajkane..i ti si go*no veliko kako maltretirala radnike,za ne povjerovati je šta im radiš! Treba i tebe kao i svu kliku sličnu tebi kao Senadera strpati u prdekanu abgd.

ODGOVORITE
Name

I

27.04.2020 13:03

Ti si cvjećka, Dukiću. Tek sad si vidio šta Igor radi.

ODGOVORITE
Name

Istina

27.04.2020 13:09

Rajko,nemoj molim te ti da moralises kada citava drzava zna kakav si bolesnik,ljudi ti stradaju u rudniku ti im porodice ugnjetavas i otpustas. Niti jedan propis iz rudarstva ne postuje a pricas u pravdi,

ODGOVORITE
Name

Monah

27.04.2020 19:19

Rajko daj malo Dodu da proslavi slavu pare su mu na tri kontinenta a avioni ne lete

Name

Zanimljivo

27.04.2020 13:33

I apsolutno tacno.

ODGOVORITE
Name

Мрачајски прото

27.04.2020 13:40

Смијешан је Рајко. Ко њега не зна, може свашта помислити. Он и Миле Ронхил су ко два брата рођена. Може бити да су се око кесе мало и разишли, ал никада се растати неће.

ODGOVORITE
Name

bn tv svaka cast

27.04.2020 13:51

Svaka cast bnu na profesionalnosti i objavljivanju ovog teksta, pravi profesijonalci.

ODGOVORITE
Name

Savo

27.04.2020 14:00

Ma bravo i za BN ali za Rajka jedno veliko BRAVO jedini si ti smjeo da progovoriš svi ćute a oni samo uzimaju tatini sinovi još malo ce i za drugog početi

Name

Nebitan za rajka

27.04.2020 14:07

Kaze posteni Rajko da brine o svojim radnicima i nikome nije ostao duzan.2017god otpustio 10 vozaca za koje nije imao nikake dokaze da su otudjivali naftu a kao kaznu obustavio im po dvije plate

ODGOVORITE
Name

Sasa Bijeljina

27.04.2020 14:19

Mislite sta hocete o Dukicu ali ipak je on u poslu citav zivot i ucinio je mnoge dobre stvari za mnoge porodice. Stari kov covjeka a ne ko ovi kradljivci nasih para, NASIH godinama i generacijama sticanih... Puna podrska Dukic Rajku i Draskovic Rodoljubu !!!

ODGOVORITE
Name

Vozaci

27.04.2020 16:04

10 vozaca je otpusteno zbog kradje a kradju je Sud potvrdio. Plaze su obustavljene zbog naknade stete. Dokaze ima Sud

Name

Komentar

27.04.2020 14:44

Tako je Rajko,samo istinu!

ODGOVORITE
Name

POHVALA

27.04.2020 14:45

SVAKO KO U OVIM USLOVIMA I POD OVAKVIM OKOLNOSTIMA OBEZBJEDI VISE OD DESET PLATA A DA NE GOVORIM VISE RADNIKA I PLATA STIM DA NIJE VEZAN ZA BUDZET JE UMJETNIK . SAD JE PRIVATNIK ROOOOBBBBBB I SISTEMA I SVEGA OSTALOG...........

ODGOVORITE
Name

Milodrnd Kodud

27.04.2020 15:04

Hmm, izgleda da se matori izvlači iz đavoljeg kola. Nešto je osjetio.

ODGOVORITE
Name

Ekonomija

27.04.2020 15:06

Rajkane, de malo objasni šta Gladni radi po Zvorniku.

ODGOVORITE
Name

Boro

27.04.2020 15:27

Svaka ti je na mjestu gospodine Rajko.

ODGOVORITE
Name

Kriminal

27.04.2020 19:25

Ja sam gospodin..radim i pošteno zaradim svoju platu...A RAJKO ti je lopov i u kulturnoj zemlji bi već bio debelo u zatvoru..

Name

kiza

27.04.2020 15:33

Čovek jasno kaže da državi duguje 320.000,00 KM. Pitanje je ko mu je i zašto dozvolio toliki dug? Pa male firme zatvaraju za dugovanja od par stotina maraka, a ljudima isključuju struju ako dva meseca nisu platili (ljudi ne borave ovde) za 40-50 KM. Zaključak: Izgleda da je tikva pukla, dok je trajalo trajalo je. Je..m ti ovakvu državu.

ODGOVORITE
Name

Re

27.04.2020 15:44

Zna re

ODGOVORITE
Name

E duka

27.04.2020 17:18

E moj Duka Dodiku je muka

ODGOVORITE
Name

Rajko Žugić

27.04.2020 17:50

Izgleda da ovoga bandita više niko ne ferma!!!Džaba prljavi novac ,neće niko više da ga uzme!!!Dukiću udario si matorim dupetom od ledinu,izgleda da te čekaju blindirana vrata sa rešetkama.

ODGOVORITE
Name

Boris

27.04.2020 18:25

Samo zakon o porijeklu imovine .

ODGOVORITE
Name

RS

27.04.2020 18:28

Da li treba da se zabrinem za sebe, evo treći put u zadnjih sedam dana slažem se sa Dukićem, interesuje me da li se to još nekome dešava.

ODGOVORITE
Name

Kika

28.04.2020 05:44

Pa kad je čovjek sve u pravu!

Name

Mirkan

28.04.2020 06:13

Šta je reći Rajkane,da Prointer nije pokucao i na tvoja vrata?

ODGOVORITE
Name

Actros

28.04.2020 12:14

I treba prebaciti sa race dole i nema nikavih uslova za vozace,dok cekaju carinu.jes da ce sad biti skuplje jer se mora raditi provoz do novog terminala mada mislim da se to moze rijesiti kao u gradisci.

ODGOVORITE
Name

Lopuža

29.04.2020 17:23

Dukić je patološki lažov i lopovčina kakav se više ne rađa na ovim našim prostorima.

ODGOVORITE
Name

Ko o čemu lopov o poštenju

30.04.2020 04:20

U pravu si Dukiću, kao što sada žvaćeš za ovog truleža Radovana Viškovića, da je jedna obična dvorska luda i nepismen čovjek sa kupljenom diplomom. Sve si u pravu Rajkane, a kako to nisi ranije primjetio kada je dispečer Višković došao u Miliće sa trulim kolima i nekoliko kanistera ukradene nafte, ti si ga tada Rajkane prihvatio sa obe ruke i pun si bio sreće što dolazi takva trulež i polupismen čovjek , jer ti si Rajkane tokom svoje karijere samo takve stvarao i gurao . Višković je tvoja promašena investicija i parazit Dukiću i zato nemoj sada da kenjaš.

ODGOVORITE
Name

Tehnička priprema

01.05.2020 05:59

Dajte ljudi molim vas, prestanite više sa ovim Viškovićem. Zna se ko ga je i doveo, stvorio i obogatio. Ništa taj glavonja Višković nije uradio za ovaj naš kraj i za Boksit. Dok je bio u transportu samo je krao i uzurpirao Boksitove kamione. To je jedna vucibatina i jako glup čovjek. Svako ko je bar malo pametan i iskren misli ovo isto za Viškovića. Rajko ga je i stvorio jer mu takva vucibatina treba. Možda mu je sada Višković okrenuo leđa kad je uskočio u fotelju.

ODGOVORITE