Расипништво власти није прекинуто ни у доба вируса корона

Власт се ни у кризним временима не одриче старих навика. Извлачење новца из буџета се наставља. То је једна слика реалности – политичка.

Република Српска 26.04.2020 | 19:06
Расипништво власти није прекинуто ни у доба вируса корона

Редови купаца који чекају да уђу у маркет. Ипак, радници појединих маркета су добили минималац. У првој седмици кризе једни су добили отказе, други смањење плата. То је друга слика реалности – обичног грађанина и радника.

О тим супротностима данас су причали Јово и Здравко.  Њихова реалност у вријеме кризе је таква да купују на комад. Тек неколико намирница у кесама. Аутомобиле, посебно луксузне немају. Никада нису ни имали. Стари бицикли су њихова превозна средства.  

''Они сада ''фатају'' сиротињу и биједу, а не ове тајкуне и да кажу понесите милионе'', каже Јово Михајловић.

''Требали би се одрећи свега да не оскудјева држава, да не буде у ризику. Шта ће му авион, ако може аутом или пјешке и они могу да возе бицикло као и ја.  Не зна се на које мјесто могу сутра и они доћи'', прича Здравко Петровић.

Ко ће на које мјесто доћи, они који су сада на власти, очигледно, о томе не размишљају. Елита на власти није била спремна да отпакује милионе настале на екстрапрофиту и да на своју штету помогне радницима.

''Да су се раније понашали много рационалније, да би народ сада изашао у сусрет власти и Фонд солидарности би био лакше попуњен, него што ће бити у овом случају. Јендоставно народ није глуп и народ сада каже ако сте се ви бахатили претходних 15 година зашто ми сада вама да помажемо и да вас вадимо из ове ситуације'', поручује политиколог Велизар Антић.

Одавно је познато да су трошкови кабинета предсједника РС вишеструко већи него Кабинета предсједника Србије. Они који детаљно прате понашање власти у доба вируса корона кажу да има много нелогичности.

''Некакви капитални пројекти који коштају милионе марака се настављају и потпуно неометано раде, док велики дио грађана који су преко ноћи остали без посла остављени су на милост и немилост апстрактног Фонда солидарности'', каже Борислав Вукојевић, виши асистент на Факултету политичких наука.

Помоћ у борби против вируса корона тражимо од других земља. Исту ту помоћ представници власти дочекују у скупим мерцедесима и аудијима.

''Сада видимо да нам недостаје много тога у здравственом систему. То треба да буде подстицај да они промијене приоритете и да се ријеше луксуза који имају, али то не видимо да се дешава'' – каже новинар Владимир Шушак.

Влада с једне стране позива грађане на солидарност како би се донекле санирала штета настала због ситуације са вирусом корона, а с друге стране задужује и продаје обвезнице за "приоритетне" пројекте у текућој години у износу од  25 милиона марака. Размишљало се и о куповини хеликоптера.

''Суштина у цијелој причи је да не можемо изаћи у бољу позицију, прије свега привредну, ако нисмо у стању да штедимо и да уштеђено преусмјеримо и инвестирамо тамо гдје ће то дати најбољи резултат'', каже политички аналитичар Зоран Павловић.

Досадашњи резултати су показали распиништво власти и сналажење народа из нужде. Није неуобичајено. Питање је да ли је морално, посебно у доба кризе, коју бисмо требали подносити сви подједнако.

БН ТВ

Коментари / 59

Оставите коментар
Name

Јоца

26.04.2020 18:09

Важно је да су нас стрпали у изолацију а није се довољно тестирало на цоронавирус. Да су добро радили, неби морали да уводе полицијски сат. Додикова банда. Е баш на овој слици изгледају као бандити. Хахахаха !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гаги

26.04.2020 18:22

Криза је за Додика домаци терен.Марза 500% мозе бити кад је нека катастрофа...некад јр исао Ринхил и нафта сада маскице,рукавице,алкохол...а има се ланац апотека за диструбуцију заједнк са униститељем здравства РС

Name

РЕ

26.04.2020 19:18

Тачно као бандити!

Name

Ацо

26.04.2020 22:03

Ех сад би ови опозиционари били као бољи...ма дајте молим вас...сви прицају у празно...

Name

Лудаци

26.04.2020 23:05

Потпуни лудаци. Могли су с мало постења од Републуке Српске направити Лихтенстајн. Али пијацна логика Клептомана мозе добацити само до Бантустана. Народ хода луд и гладан.

Name

Михајло

27.04.2020 04:45

Па веће банде и лопова на власти нема нити једна држава у свијету. Ово це брзо бити уништено, Додиг и пејине унука раде на уништењу .

Name

Нада

27.04.2020 06:19

Ре слатко се насмијах али они то стварно и јесу. Кажу да их је народ изабрао. Шта да радимо? Битно је да су се они јуче провозали до Градине. Паметније би да су то што су јуче потрошили уплатили онима са бироа и сиротињи. Тада би били праве вође и велики људи.

Name

Цркните

27.04.2020 07:10

Сто је висе клевета И лази Миле нам је милији И дтази зивјела рс И њене институције а вама поруцујем никад нецете на власт бн тв попусте курцину матер вам фасистицку

Name

Ре

27.04.2020 07:13

Коментарисете небитне људе Дзаба се трудите мало вас је остало вам је једино да лајете из рупа после короне цемо вам тек јебат матер за недјела бн фасистицка тв

Name

Гордана

27.04.2020 13:51

Погледајте само Пејину унуку глава јој се наопако окрднула

Name

Старина

26.04.2020 18:11

Народ поново бира галамџије,јер увијек иста прича опозицију називају издајицама,сами реалним и поштеним гласањем може доћи до промјене власти,народе мој пробуди се већ једном,зна се које стварао Српску,а ко водио властити профит

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

26.04.2020 19:39

Не бира народ, већ бројачи гласова.

Name

Раде

26.04.2020 18:15

Маскирани пљацкаси апокалипсе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коментар

26.04.2020 18:17

Расипниство ове власти није прекинуто у доба короне,нити це икада бити,то су једноставно такви људи,и они се никада неце промијенити-"Вук длаку мијења,ал цуд никада".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Станко РВИ

26.04.2020 18:20

Као да се они брину за народ и сто се остаје без посла. Нека пронадју рјесење за опоравак привреде, нека продају скупа возила и дио пара пребаце на рацуне оних који немају ста да једу, а због година старости нико неце да их прими на посао. Нека паузирају пројекте и помоц прузе пословној заједници да радници не остају без посла, како би прехранили породице. Увијек има рјесење, треба само воља и спремност, али и способност. Једино БН ТВ има храбрости о овоме да извјестава. Све похвале и за рад свих новинара ове куце, посебно за новинарку Данину Милаковиц која аргументовано увијек иде директно у срз.

ОДГОВОРИТЕ
Name

народ цами

26.04.2020 18:23

Срамота народ цами и цека у редовима испред трговина да купе основне намирнице да некако презиве ,,док ови раскуцници се возају у бијесним мерцедесима и великим аудијима..о народе барем сада отворите оци за свој глас боље нико него њима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Молитва

26.04.2020 19:14

Е мој друзе они се моле овакоо...Оце нас који јеси Мерцедес ми донеси,и Аудија једно два молим ти се ја.да се свети име твоје нек мердзо буде црне боје,у име оца и сина нек буде пун бензина,а највисе те молим бозе нек сједиста буду од козе и нек се добро љуљају да не зуљају...амин драги бозе..

Name

Ре

27.04.2020 07:19

Институције рс раде свој посо И гласам поново за њих зивјела рс

Name

Анђео освете

26.04.2020 18:27

Одакле ријеч морал у текст гдје се помиње владајућа злочиначка квази-елита? Смију ти се. Одавно ти већ убијају и расељавају дјецу. Додик и мафијашка хоботница која се све више богати како те које зло задеси. И ти им причаш о моралу?! Психопатама без душе?! Прождерао их је прљави, проклети новац баш као што они ждеру тебе, твоју породицу, твој народ и твоју земљу. Бијесни безумници, пуни разврата и сваке нечистоте. Једино о чему мисле је како приграбити још! Твој живот, живот твоје дјеце, твојих родитеља, браће и пријатеља за њих је ништа. Прича о моралу је финеса за људе. Са убицама твоје дјеце, џелатима народа, се не прича.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сале

27.04.2020 05:36

Немам ријеци, свака цаст за овако добар коментар. Једино готово нико не помиње ове њихове пајташе из СПЦ, миле је рекао да ако хоцес власт морас бити добар са црквом, а ти наси духовни цувари и васпитаци никако да се огласе ? !

Name

МУПетсхоу

27.04.2020 05:54

Има Миле и министра Гацу који са својом полицијом цува криминалце и унистава доказе убистава. Горе не мозе бити!

Name

Херцег

26.04.2020 18:27

Срамота ста се ради. Уплацују полицији,комуналним инспекторима који реално ниста не раде годинама,а ни у вријеме епидемије и којекаквим дзабаљебаросима са дрзавних јасли по 1000 марака. Купују хеликоптере ,авионе,камионе док народ остаје без посла и смисља како презивјети вријеме које долази. Корона је мала маца ста су наси политицари.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Херцег

26.04.2020 18:50

Добила је и сва администрацуја у здравсву,који болесника нису ни видели.

Name

Посматрач

26.04.2020 18:33

Зар је неко мислио да ће престати, па они нису нормални, то су луђаци, монструми. Они су нас довели до пропасти. Они ће и ово што је остало рскрчмити убрзо и то је наш дефинитивни крај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Домацицстранац

26.04.2020 18:59

Немам ста висе да повратим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈА

26.04.2020 18:59

Не могу да вјерујем, колико лудило је усло у главе ових на власти. Ово њихово колективно болесно понасање, бахацење и расипниство немогу једнодтавно да схватим и прохвстим. У блокади цјели свјет, народ затворен у куце, фирме угасене радници отпустени, све стало, стали нам зивоти итд.. Здравствени радници у болницама гурнути у осињак без икакве застите и опреме итд... Влада у то вријеме доноси одлуку о прављењу подземни гараза, хотела, куповини хеликоптера, даје милионе ПРОИНТЕРУ ИТД... КО ЈЕ ОВДЕ ЛУД И БЕЗОБРАЗАН, БАХАТ И ДРЗАК, ЦИЈИ СМО МИ ТАОЦИ !!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рв

26.04.2020 19:03

Јуче сте видјели Додика на бициклу а данас Мићића, па шта хоћете још? Изгледа мораће пјешке к'о и ја, јер немам ни бицикл

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

26.04.2020 19:09

Одбио сам да потпишем изјаву са уносом процента који ће ми се одбијати од плате за Фонд солидарности из моралних разлога,јер сам убиједјен да ће већина тих средстава отићи по страначком кључу фирмама чији власници имају огроман капитал стечен на сумњив начин са становима и кућама у више држава,скупоцјеним возним парком,великим банковним рачунима и сл.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РОЛИДУК ДРНД

26.04.2020 19:27

ИМА ЛИ ИСТА ДА БИ ВАМ ОДГОВАРАЛО ЈА МИСЛИМ НИСТА СТА БИ ВИ БЕЗ КРИТИКА АЈТЕ МАЛО ДО ФЕДЕРАЦИЈЕ ТАМО ЈЕ СВЕ СУПЕР

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

26.04.2020 19:45

Није супер,ал је боље него у РС,назалост.Ови похлепни болесници би и Свајцарску упропастили за пар година.

Name

Ре Рокнем тиуд

26.04.2020 19:48

Теби изгледа све добро и лијепо. Мора да си на дрзавним јаслама

Name

26.04.2020 20:52

Све је ово добро! Они нас чувају и савјетују да сијемо баште... Могли су да прећуте и остадосмо гладни... То је одговорна власт!

Name

П

27.04.2020 05:15

Пријатељу, ми се више не мјеримо са Федерацијом, него са Кантоном Сарајево. Федерација је за нас Словенија.

Name

Ад

26.04.2020 19:40

Јос само да знате колико су корона вируса покрали за ови пар недеља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

26.04.2020 19:53

Ово је најгора фотографија,са највецим лазовима и стетоцинама сто је икад српски Народ имао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Метеоролог

26.04.2020 20:35

На изборима их сасјећи у коријену, а онда хапшења. То је једино исправно и реално. Само тако се може спасити ова заједница.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дрина

26.04.2020 20:40

ми срби не бирамо снсд зато сто су добри за нас народ, него зато сто су лоси за друга два.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Паметни би било,

26.04.2020 20:44

Да господар "Српске" изда књигу ; господар живита и смрти ! Може и додро би исла у промет ;Економски убица .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја,

26.04.2020 21:11

Усти су, и , Додик и Мициц " али Мициц је подмукао превисе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

00000

26.04.2020 21:14

Ово је нешто најружније што сам виђела,Склоните их,донијели су нам несрећу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Познаник

26.04.2020 21:18

Па њима тек сад упала сикира у мед.Каква корона ово је њима сад воцњак пун пара нетребају се ни сагнути саме падају у руке

ОДГОВОРИТЕ
Name

симо

26.04.2020 21:57

ма нек узимају и отимају однијеце дјаво све

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зв

26.04.2020 22:24

За народ који је распетљао све свјетске теорије завјере и разапео Била Гејтса и није боља власт. Све ми знамо и све моземо да поправимо осим онога сто се нас тице и сто је покварено бас у насем двористу. И тако, разапињу они Гејтса а о Додику и онима који су им цак и близе не смију ни да зуцну, окрецу главу, цуте и праве се луди... Јбг могло би костати ако се отворе оци и поцне изговарати истина, узеце нам и оно мало сто имамо... Јадна логика... Као сто рекох и нисмо за боље... Власт је скоро увјек пи мјери народа или је кратког мандата сто овде није слуцај...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђорђе

26.04.2020 22:46

Ви знате да се по књизи аутора Михаила Пантића причало за изборе о Жељки, документовао Говедарица. Но, не бих сад о томе, ова учествује у крађи, тако пишете. Ево Вам један примјер, можда не знате, нисте чули, а ред је да се зна, да се не заборави и како изгледа хришћанско кајање и опрост. А Ви сами потражите више, чисто да се зна: Монахиња Јована, рођена као Сибила Лер (65), Унука генерала Лера, чули сте за овог фашисту Лера. Његова унука се покајала искрено, у манастиру је код Шабца, да знате, поштена и продуховљена особа, прави човјек, наша Јована.

ОДГОВОРИТЕ
Name

избјеглица

27.04.2020 03:01

Пљацкајте народ док год народ сути. Није боље ни заслузио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

27.04.2020 04:31

Ове Маске нетребају ни скидати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

27.04.2020 05:07

Сликају га на бициклу како масе као онога из Сјеверне Кореје

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фотограф

27.04.2020 05:27

Гледам фотографију никад гадније нешто не видјех.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стријела

27.04.2020 05:42

Секта је секта и она има обзира према својим члановим., Према томе шта од њих очекивати него лаж, превару, пљачку, као и до сада. Дно дна су. Траже фонд солидарности од грађана, па мораш бити добро луд или наиван да то прихватиш. А они миионе и милионе краду годинам, пљачакају и лажу овај народ. Треба их добро разбити на предстојећим изборима да не знају шта их је снашло, а онда експресно очистити судство, тужилаштва , поставити часне људе из струке да раде, па хапсити багру и на судове. Да се више ријеши питање лоповије у високим политичким круговима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цццц

27.04.2020 05:52

Зар се они не бахате већ од настанка екс YУ па све до данас. Знаци у време КПЈ власт се бахатила па је наставила накод распада YУ доласком СДС и онда ови сад. Сви су покупили кајмак али они у ратно време највише. Мислим само критиковати ове сад у последњих 15 година може само политички острасцен И партијски обојен. Нема И нити ће бити власти и нити је била на овим просторима да је радила и да ће радит у корист народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сербфоревер

27.04.2020 05:58

Нисам процитао текст Слика говори висе од свих у задњих 15 год. Бони и Клајд са екипом.. Дзон Дилиндзер окупио тим за пљацку хахаха Корона се изгубила,остала у страху,гаце на стапу хахаха

Name

Зоран

27.04.2020 05:56

Проблем је ови сто критикују су то и произвели и укоренили и сад народ И'м не дозвољава да се доцепају државних јасала јер би поново наставили. Народ онда бира радије од два зла оно мање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сњезана

27.04.2020 06:10

Ста написати као коментар? Ниста!!! Слика је довољна!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Микица!

27.04.2020 06:26

Цитам коментаре и ста сад праве нас будалама и у овој сируацији! Треба и висе јер народ је стадо оваца које треба сисати све док се не освјести!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роб

27.04.2020 06:28

Под хитно формирати тужилаштво и суд као крајње правосудне инстанце и ТЕ тужиоце и судије само смрт може смијенити. Дати им добре плате и обезбјеђење и то би био једини начин да пљачкароши на власти се зауставе. Истовремено донијети закон о поријеклу имовине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цвета

27.04.2020 08:27

Гдје нестадоше паре које приликом регистрације возила уплаћујемо у БУЏЕТ за "амс" и "водопривреду",пробајте срачунати колико се годишње уплати средстава,а нити услуга Амс ако ниси члан,а поплаве сваке године све љепше и веће,важно да су код дотичних џепови пуни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бит це

27.04.2020 08:54

У Октобру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Предраг

27.04.2020 13:05

На залост је тако вас Додик висе времена проведе код нас у Србији код Вуцица него сто води рацуна о људима у Републиц Српској за време овог корона вируса али сви су они исти са истом прицом народ нас изабрао а у ствари брига њих за нас мале и обицне људе

ОДГОВОРИТЕ
Name

мф

29.04.2020 19:17

Народе видите само колика маска треба Додику да покрије ону његову Њускууу поздрав

ОДГОВОРИТЕ