Rasipništvo vlasti nije prekinuto ni u doba virusa korona

Vlast se ni u kriznim vremenima ne odriče starih navika. Izvlačenje novca iz budžeta se nastavlja. To je jedna slika realnosti – politička.

Republika Srpska 26.04.2020 | 19:06
Rasipništvo vlasti nije prekinuto ni u doba virusa korona

Redovi kupaca koji čekaju da uđu u market. Ipak, radnici pojedinih marketa su dobili minimalac. U prvoj sedmici krize jedni su dobili otkaze, drugi smanjenje plata. To je druga slika realnosti – običnog građanina i radnika.

O tim suprotnostima danas su pričali Jovo i Zdravko.  Njihova realnost u vrijeme krize je takva da kupuju na komad. Tek nekoliko namirnica u kesama. Automobile, posebno luksuzne nemaju. Nikada nisu ni imali. Stari bicikli su njihova prevozna sredstva.  

''Oni sada ''fataju'' sirotinju i bijedu, a ne ove tajkune i da kažu ponesite milione'', kaže Jovo Mihajlović.

''Trebali bi se odreći svega da ne oskudjeva država, da ne bude u riziku. Šta će mu avion, ako može autom ili pješke i oni mogu da voze biciklo kao i ja.  Ne zna se na koje mjesto mogu sutra i oni doći'', priča Zdravko Petrović.

Ko će na koje mjesto doći, oni koji su sada na vlasti, očigledno, o tome ne razmišljaju. Elita na vlasti nije bila spremna da otpakuje milione nastale na ekstraprofitu i da na svoju štetu pomogne radnicima.

''Da su se ranije ponašali mnogo racionalnije, da bi narod sada izašao u susret vlasti i Fond solidarnosti bi bio lakše popunjen, nego što će biti u ovom slučaju. Jendostavno narod nije glup i narod sada kaže ako ste se vi bahatili prethodnih 15 godina zašto mi sada vama da pomažemo i da vas vadimo iz ove situacije'', poručuje politikolog Velizar Antić.

Odavno je poznato da su troškovi kabineta predsjednika RS višestruko veći nego Kabineta predsjednika Srbije. Oni koji detaljno prate ponašanje vlasti u doba virusa korona kažu da ima mnogo nelogičnosti.

''Nekakvi kapitalni projekti koji koštaju milione maraka se nastavljaju i potpuno neometano rade, dok veliki dio građana koji su preko noći ostali bez posla ostavljeni su na milost i nemilost apstraktnog Fonda solidarnosti'', kaže Borislav Vukojević, viši asistent na Fakultetu političkih nauka.

Pomoć u borbi protiv virusa korona tražimo od drugih zemlja. Istu tu pomoć predstavnici vlasti dočekuju u skupim mercedesima i audijima.

''Sada vidimo da nam nedostaje mnogo toga u zdravstvenom sistemu. To treba da bude podsticaj da oni promijene prioritete i da se riješe luksuza koji imaju, ali to ne vidimo da se dešava'' – kaže novinar Vladimir Šušak.

Vlada s jedne strane poziva građane na solidarnost kako bi se donekle sanirala šteta nastala zbog situacije sa virusom korona, a s druge strane zadužuje i prodaje obveznice za "prioritetne" projekte u tekućoj godini u iznosu od  25 miliona maraka. Razmišljalo se i o kupovini helikoptera.

''Suština u cijeloj priči je da ne možemo izaći u bolju poziciju, prije svega privrednu, ako nismo u stanju da štedimo i da ušteđeno preusmjerimo i investiramo tamo gdje će to dati najbolji rezultat'', kaže politički analitičar Zoran Pavlović.

Dosadašnji rezultati su pokazali raspiništvo vlasti i snalaženje naroda iz nužde. Nije neuobičajeno. Pitanje je da li je moralno, posebno u doba krize, koju bismo trebali podnositi svi podjednako.

BN TV

Komentari / 59

Ostavite komentar
Name

Joca

26.04.2020 18:09

Važno je da su nas strpali u izolaciju a nije se dovoljno testiralo na coronavirus. Da su dobro radili, nebi morali da uvode policijski sat. Dodikova banda. E baš na ovoj slici izgledaju kao banditi. Hahahaha !

ODGOVORITE
Name

Gagi

26.04.2020 18:22

Kriza je za Dodika domaci teren.Marza 500% moze biti kad je neka katastrofa...nekad jr isao Rinhil i nafta sada maskice,rukavice,alkohol...a ima se lanac apoteka za distrubuciju zajednk sa unistiteljem zdravstva RS

Name

RE

26.04.2020 19:18

Tačno kao banditi!

Name

Aco

26.04.2020 22:03

Eh sad bi ovi opozicionari bili kao bolji...ma dajte molim vas...svi pricaju u prazno...

Name

Ludaci

26.04.2020 23:05

Potpuni ludaci. Mogli su s malo postenja od Republuke Srpske napraviti Lihtenstajn. Ali pijacna logika Kleptomana moze dobaciti samo do Bantustana. Narod hoda lud i gladan.

Name

Mihajlo

27.04.2020 04:45

Pa veće bande i lopova na vlasti nema niti jedna država u svijetu. Ovo ce brzo biti uništeno, Dodig i pejine unuka rade na uništenju .

Name

Nada

27.04.2020 06:19

Re slatko se nasmijah ali oni to stvarno i jesu. Kažu da ih je narod izabrao. Šta da radimo? Bitno je da su se oni juče provozali do Gradine. Pametnije bi da su to što su juče potrošili uplatili onima sa biroa i sirotinji. Tada bi bili prave vođe i veliki ljudi.

Name

Crknite

27.04.2020 07:10

Sto je vise kleveta I lazi Mile nam je miliji I dtazi zivjela rs I njene institucije a vama porucujem nikad necete na vlast bn tv popuste kurcinu mater vam fasisticku

Name

Re

27.04.2020 07:13

Komentarisete nebitne ljude Dzaba se trudite malo vas je ostalo vam je jedino da lajete iz rupa posle korone cemo vam tek jebat mater za nedjela bn fasisticka tv

Name

Gordana

27.04.2020 13:51

Pogledajte samo Pejinu unuku glava joj se naopako okrdnula

Name

Starina

26.04.2020 18:11

Narod ponovo bira galamdžije,jer uvijek ista priča opoziciju nazivaju izdajicama,sami realnim i poštenim glasanjem može doći do promjene vlasti,narode moj probudi se već jednom,zna se koje stvarao Srpsku,a ko vodio vlastiti profit

ODGOVORITE
Name

Re

26.04.2020 19:39

Ne bira narod, već brojači glasova.

Name

Rade

26.04.2020 18:15

Maskirani pljackasi apokalipse

ODGOVORITE
Name

Komentar

26.04.2020 18:17

Rasipnistvo ove vlasti nije prekinuto u doba korone,niti ce ikada biti,to su jednostavno takvi ljudi,i oni se nikada nece promijeniti-"Vuk dlaku mijenja,al cud nikada".

ODGOVORITE
Name

Stanko RVI

26.04.2020 18:20

Kao da se oni brinu za narod i sto se ostaje bez posla. Neka pronadju rjesenje za oporavak privrede, neka prodaju skupa vozila i dio para prebace na racune onih koji nemaju sta da jedu, a zbog godina starosti niko nece da ih primi na posao. Neka pauziraju projekte i pomoc pruze poslovnoj zajednici da radnici ne ostaju bez posla, kako bi prehranili porodice. Uvijek ima rjesenje, treba samo volja i spremnost, ali i sposobnost. Jedino BN TV ima hrabrosti o ovome da izvjestava. Sve pohvale i za rad svih novinara ove kuce, posebno za novinarku Daninu Milakovic koja argumentovano uvijek ide direktno u srz.

ODGOVORITE
Name

narod cami

26.04.2020 18:23

Sramota narod cami i ceka u redovima ispred trgovina da kupe osnovne namirnice da nekako prezive ,,dok ovi raskucnici se vozaju u bijesnim mercedesima i velikim audijima..o narode barem sada otvorite oci za svoj glas bolje niko nego njima

ODGOVORITE
Name

Molitva

26.04.2020 19:14

E moj druze oni se mole ovakoo...Oce nas koji jesi Mercedes mi donesi,i Audija jedno dva molim ti se ja.da se sveti ime tvoje nek merdzo bude crne boje,u ime oca i sina nek bude pun benzina,a najvise te molim boze nek sjedista budu od koze i nek se dobro ljuljaju da ne zuljaju...amin dragi boze..

Name

Re

27.04.2020 07:19

Institucije rs rade svoj poso I glasam ponovo za njih zivjela rs

Name

Anđeo osvete

26.04.2020 18:27

Odakle riječ moral u tekst gdje se pominje vladajuća zločinačka kvazi-elita? Smiju ti se. Odavno ti već ubijaju i raseljavaju djecu. Dodik i mafijaška hobotnica koja se sve više bogati kako te koje zlo zadesi. I ti im pričaš o moralu?! Psihopatama bez duše?! Prožderao ih je prljavi, prokleti novac baš kao što oni žderu tebe, tvoju porodicu, tvoj narod i tvoju zemlju. Bijesni bezumnici, puni razvrata i svake nečistote. Jedino o čemu misle je kako prigrabiti još! Tvoj život, život tvoje djece, tvojih roditelja, braće i prijatelja za njih je ništa. Priča o moralu je finesa za ljude. Sa ubicama tvoje djece, dželatima naroda, se ne priča.

ODGOVORITE
Name

Sale

27.04.2020 05:36

Nemam rijeci, svaka cast za ovako dobar komentar. Jedino gotovo niko ne pominje ove njihove pajtaše iz SPC, mile je rekao da ako hoces vlast moras biti dobar sa crkvom, a ti nasi duhovni cuvari i vaspitaci nikako da se oglase ? !

Name

MUPetshou

27.04.2020 05:54

Ima Mile i ministra Gacu koji sa svojom policijom cuva kriminalce i unistava dokaze ubistava. Gore ne moze biti!

Name

Herceg

26.04.2020 18:27

Sramota sta se radi. Uplacuju policiji,komunalnim inspektorima koji realno nista ne rade godinama,a ni u vrijeme epidemije i kojekakvim dzabaljebarosima sa drzavnih jasli po 1000 maraka. Kupuju helikoptere ,avione,kamione dok narod ostaje bez posla i smislja kako prezivjeti vrijeme koje dolazi. Korona je mala maca sta su nasi politicari.

ODGOVORITE
Name

Re Herceg

26.04.2020 18:50

Dobila je i sva administracuja u zdravsvu,koji bolesnika nisu ni videli.

Name

Posmatrač

26.04.2020 18:33

Zar je neko mislio da će prestati, pa oni nisu normalni, to su luđaci, monstrumi. Oni su nas doveli do propasti. Oni će i ovo što je ostalo rskrčmiti ubrzo i to je naš definitivni kraj.

ODGOVORITE
Name

Domacicstranac

26.04.2020 18:59

Nemam sta vise da povratim.

ODGOVORITE
Name

JA

26.04.2020 18:59

Ne mogu da vjerujem, koliko ludilo je uslo u glave ovih na vlasti. Ovo njihovo kolektivno bolesno ponasanje, bahacenje i rasipnistvo nemogu jednodtavno da shvatim i prohvstim. U blokadi cjeli svjet, narod zatvoren u kuce, firme ugasene radnici otpusteni, sve stalo, stali nam zivoti itd.. Zdravstveni radnici u bolnicama gurnuti u osinjak bez ikakve zastite i opreme itd... Vlada u to vrijeme donosi odluku o pravljenju podzemni garaza, hotela, kupovini helikoptera, daje milione PROINTERU ITD... KO JE OVDE LUD I BEZOBRAZAN, BAHAT I DRZAK, CIJI SMO MI TAOCI !!!!

ODGOVORITE
Name

Рв

26.04.2020 19:03

Јуче сте видјели Додика на бициклу а данас Мићића, па шта хоћете још? Изгледа мораће пјешке к'о и ја, јер немам ни бицикл

ODGOVORITE
Name

Skeptik

26.04.2020 19:09

Odbio sam da potpišem izjavu sa unosom procenta koji će mi se odbijati od plate za Fond solidarnosti iz moralnih razloga,jer sam ubijedjen da će većina tih sredstava otići po stranačkom ključu firmama čiji vlasnici imaju ogroman kapital stečen na sumnjiv način sa stanovima i kućama u više država,skupocjenim voznim parkom,velikim bankovnim računima i sl.

ODGOVORITE
Name

ROLIDUK DRND

26.04.2020 19:27

IMA LI ISTA DA BI VAM ODGOVARALO JA MISLIM NISTA STA BI VI BEZ KRITIKA AJTE MALO DO FEDERACIJE TAMO JE SVE SUPER

ODGOVORITE
Name

Re

26.04.2020 19:45

Nije super,al je bolje nego u RS,nazalost.Ovi pohlepni bolesnici bi i Svajcarsku upropastili za par godina.

Name

Re Roknem tiud

26.04.2020 19:48

Tebi izgleda sve dobro i lijepo. Mora da si na drzavnim jaslama

Name

4s

26.04.2020 20:52

Sve je ovo dobro! Oni nas čuvaju i savjetuju da sijemo bašte... Mogli su da prećute i ostadosmo gladni... To je odgovorna vlast!

Name

P

27.04.2020 05:15

Prijatelju, mi se više ne mjerimo sa Federacijom, nego sa Kantonom Sarajevo. Federacija je za nas Slovenija.

Name

Ad

26.04.2020 19:40

Jos samo da znate koliko su korona virusa pokrali za ovi par nedelja.

ODGOVORITE
Name

Zoki

26.04.2020 19:53

Ovo je najgora fotografija,sa najvecim lazovima i stetocinama sto je ikad srpski Narod imao.

ODGOVORITE
Name

Meteorolog

26.04.2020 20:35

Na izborima ih sasjeći u korijenu, a onda hapšenja. To je jedino ispravno i realno. Samo tako se može spasiti ova zajednica.

ODGOVORITE
Name

drina

26.04.2020 20:40

mi srbi ne biramo snsd zato sto su dobri za nas narod, nego zato sto su losi za druga dva.

ODGOVORITE
Name

Pametni bi bilo,

26.04.2020 20:44

Da gospodar "Srpske" izda knjigu ; gospodar živita i smrti ! Može i dodro bi isla u promet ;Ekonomski ubica .

ODGOVORITE
Name

Joja,

26.04.2020 21:11

Usti su, i , Dodik i Micic " ali Micic je podmukao previse.

ODGOVORITE
Name

00000

26.04.2020 21:14

Ово је нешто најружније што сам виђела,Склоните их,донијели су нам несрећу.

ODGOVORITE
Name

Poznanik

26.04.2020 21:18

Pa njima tek sad upala sikira u med.Kakva korona ovo je njima sad vocnjak pun para netrebaju se ni sagnuti same padaju u ruke

ODGOVORITE
Name

simo

26.04.2020 21:57

ma nek uzimaju i otimaju odnijece djavo sve

ODGOVORITE
Name

Zv

26.04.2020 22:24

Za narod koji je raspetljao sve svjetske teorije zavjere i razapeo Bila Gejtsa i nije bolja vlast. Sve mi znamo i sve mozemo da popravimo osim onoga sto se nas tice i sto je pokvareno bas u nasem dvoristu. I tako, razapinju oni Gejtsa a o Dodiku i onima koji su im cak i blize ne smiju ni da zucnu, okrecu glavu, cute i prave se ludi... Jbg moglo bi kostati ako se otvore oci i pocne izgovarati istina, uzece nam i ono malo sto imamo... Jadna logika... Kao sto rekoh i nismo za bolje... Vlast je skoro uvjek pi mjeri naroda ili je kratkog mandata sto ovde nije slucaj...

ODGOVORITE
Name

Đorđe

26.04.2020 22:46

Vi znate da se po knjizi autora Mihaila Pantića pričalo za izbore o Željki, dokumentovao Govedarica. No, ne bih sad o tome, ova učestvuje u krađi, tako pišete. Evo Vam jedan primjer, možda ne znate, niste čuli, a red je da se zna, da se ne zaboravi i kako izgleda hrišćansko kajanje i oprost. A Vi sami potražite više, čisto da se zna: Monahinja Jovana, rođena kao Sibila Ler (65), Unuka generala Lera, čuli ste za ovog fašistu Lera. Njegova unuka se pokajala iskreno, u manastiru je kod Šabca, da znate, poštena i produhovljena osoba, pravi čovjek, naša Jovana.

ODGOVORITE
Name

izbjeglica

27.04.2020 03:01

Pljackajte narod dok god narod suti. Nije bolje ni zasluzio.

ODGOVORITE
Name

borac

27.04.2020 04:31

Ove Maske netrebaju ni skidati.

ODGOVORITE
Name

Bl

27.04.2020 05:07

Slikaju ga na biciklu kako mase kao onoga iz Sjeverne Koreje

ODGOVORITE
Name

Fotograf

27.04.2020 05:27

Gledam fotografiju nikad gadnije nešto ne vidjeh.

ODGOVORITE
Name

Strijela

27.04.2020 05:42

Sekta je sekta i ona ima obzira prema svojim članovim., Prema tome šta od njih očekivati nego laž, prevaru, pljačku, kao i do sada. Dno dna su. Traže fond solidarnosti od građana, pa moraš biti dobro lud ili naivan da to prihvatiš. A oni miione i milione kradu godinam, pljačakaju i lažu ovaj narod. Treba ih dobro razbiti na predstojećim izborima da ne znaju šta ih je snašlo, a onda ekspresno očistiti sudstvo, tužilaštva , postaviti časne ljude iz struke da rade, pa hapsiti bagru i na sudove. Da se više riješi pitanje lopovije u visokim političkim krugovima.

ODGOVORITE
Name

Cccc

27.04.2020 05:52

Zar se oni ne bahate već od nastanka eks YU pa sve do danas. Znaci u vreme KPJ vlast se bahatila pa je nastavila nakod raspada YU dolaskom SDS i onda ovi sad. Svi su pokupili kajmak ali oni u ratno vreme najviše. Mislim samo kritikovati ove sad u poslednjih 15 godina može samo politički ostrascen I partijski obojen. Nema I niti će biti vlasti i niti je bila na ovim prostorima da je radila i da će radit u korist naroda.

ODGOVORITE
Name

Serbforever

27.04.2020 05:58

Nisam procitao tekst Slika govori vise od svih u zadnjih 15 god. Boni i Klajd sa ekipom.. Dzon Dilindzer okupio tim za pljacku hahaha Korona se izgubila,ostala u strahu,gace na stapu hahaha

Name

Zoran

27.04.2020 05:56

Problem je ovi sto kritikuju su to i proizveli i ukorenili i sad narod I'm ne dozvoljava da se docepaju državnih jasala jer bi ponovo nastavili. Narod onda bira radije od dva zla ono manje.

ODGOVORITE
Name

Snjezana

27.04.2020 06:10

Sta napisati kao komentar? Nista!!! Slika je dovoljna!!!!

ODGOVORITE
Name

Mikica!

27.04.2020 06:26

Citam komentare i sta sad prave nas budalama i u ovoj siruaciji! Treba i vise jer narod je stado ovaca koje treba sisati sve dok se ne osvjesti!

ODGOVORITE
Name

Rob

27.04.2020 06:28

Pod hitno formirati tužilaštvo i sud kao krajnje pravosudne instance i TE tužioce i sudije samo smrt može smijeniti. Dati im dobre plate i obezbjeđenje i to bi bio jedini način da pljačkaroši na vlasti se zaustave. Istovremeno donijeti zakon o porijeklu imovine.

ODGOVORITE
Name

Cveta

27.04.2020 08:27

Gdje nestadoše pare koje prilikom registracije vozila uplaćujemo u BUDžET za "ams" i "vodoprivredu",probajte sračunati koliko se godišnje uplati sredstava,a niti usluga Ams ako nisi član,a poplave svake godine sve ljepše i veće,važno da su kod dotičnih džepovi puni.

ODGOVORITE
Name

Bit ce

27.04.2020 08:54

U Oktobru.

ODGOVORITE
Name

Predrag

27.04.2020 13:05

Na zalost je tako vas Dodik vise vremena provede kod nas u Srbiji kod Vucica nego sto vodi racuna o ljudima u Republic Srpskoj za vreme ovog korona virusa ali svi su oni isti sa istom pricom narod nas izabrao a u stvari briga njih za nas male i obicne ljude

ODGOVORITE
Name

mf

29.04.2020 19:17

Narode vidite samo kolika maska treba Dodiku da pokrije onu njegovu Njuskuuu pozdrav

ODGOVORITE