Исповијест младића чија је породица заражена

На пандемију изазвану корона вирусом није остала имуна ни БиХ, као ни њени становници.

Босна и Херцеговина 26.04.2020 | 08:45
Исповијест младића чија је породица заражена

Посљедњих дана Маглај биљежи све већи број заражених корона вирусом. А прије само двије седмице ова општина у Зеничко-добојском кантону није имала регистрован нити једна случај обољелих. Међу првима који су на својој кожи осјетили нови сој вируса је породица Хрњић из насеља Мисурићи.

Њих шесторо, бака Фата (71) и дјед Дедо (74), отац Есад (54), мајка Садета (51) и њихови синови Анес (27) и Адмир (21) смјештени су од понедјељка, прошле седмице, у депаданс Стационара у Зеници након што су анализе показале да су сви позитивни на корона вирус.

Симптоме је прва, прича Анес, осјетила мајка Садета. Измјењивали су се повишена температура, малаксалост и јак кашаљ. Почетна нада да је ријеч о сезонском грипу, распршена је као пјена од сапунице након што јој је дијагностикован Цовид-19. Убрзо је, након љекарских прегледа  тестирана цијела породица.

– За сада смо добро, прије неких пола сата нас је обишао доктор, сви су уредни и стабилни, мама која је имала најјаче симптоме се такође опоравља. Одмарамо, лежимо. Мама дуже од 15 дана има симптоме. Прво је осјетила умор и слабост, да би касније добила и температуру. Потом су се показали сви симптоми као код јачег грипа, која ју је свезала за кревет. Имала је страшно високу температуру, након којег се појавио суви кашаљ. Једина добра ствар у томе свему јесте што је тада температура престала – каже Анес.

Дјед и баба, тренутно се налазе у соби до њих и за сад су, каже, хвала Богу, добро.

– Дјед нема никаквих симптома, он је онако к'о момчић, држи се (смијех), а баба је прошли понедјељак када смо тек дошли у Зеницу имала повишену температуру. Мада је и она сада добро, температура је под контролом. Мислим да су њима та два, три дана, колико је трајало тестирање, па чекање резултата, потом размишљање да ли ћемо остати кући, промјена што смо сада ту гдје јесмо…, било више стрес, него сами ти симптоми заразе – прича он.

Додаје да су мама и он имали, “назовимо то грипицом, температуру и главобољу”.

–  Међутим, код ње су симптоми трајали и неких пет до шест дана, док су код мене, брата и оца сви симптоми прошли за само један дан. Код маме су симптоми били много јачи и интензивнији него код нас, јер је она имала и суви кашаљ док ми нисмо имали. Након тога смо изгубили чуло окуса и мириса, тако да све што смо јели није имало никаквог окуса. Осим маме, нико од осталих укућана није имао јаче симптоме и уопште нисмо ни сумњали да смо заражени када су нас тестирали. Међутим, мама је имала пет дана узастопно кашаљ од којег се гуши, гдје није ни спавала нити ходала, буквално није могла ништа, све ју је бољело – открива.

Додаје да су се придржавали свих мјера заштите.

– Јесмо. Прво моја мама, која је све дезинфиковала и константно говорила о прању руку, маски, одјеће. Није дозвољавала нигдје да се иде. Брат је студент и дошао је прије мјесец кући, тако да нигдје није ишао. Радио сам на позицији дизајнера у фирми „Еxцел Ассемблиес“, док није привремено затворена након проглашења пандемије. Једино сам имао контакт с дјевојком за вријеме изолације. Отац је пензионер, а мама је једина радила. Као што рекох, нисмо уопште сумњали да смо заражени, јер у Маглају у том периоду није било заразе, нико није био тестиран. Мислили смо да је то нека прољетна грипа коју некако сви преболе – каже он, пише Азра.

(Српскаинфо)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Влад Тепеш

26.04.2020 07:23

Значи контакт са дјевојком. Хехехехе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

26.04.2020 07:42

Нека вам је бог у помоци,власт хоце да се ради,требају новци,о здрављу и зивотима висе нико не размисља.Проклетници једни доце ред и на вас,ниста се не секирајте.Поздрав за породицу и наду да це оздравити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

26.04.2020 07:58

Зелимо вам брз опоравак! Да се здрави вратите својој куци. Само храбро и не губите ни тренутак самопоуздање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роко

26.04.2020 12:15

Брзи опоравак породици!

Name

Ахахааа

26.04.2020 23:57

Уставни суд Федерације својим закљуцком да су све уведене мјере неуставне покренуо је бијес код политицара па сад свој најбољи странацки кадар запосљавају као корона пацијенте. Надам се да их добро плацају

ОДГОВОРИТЕ